Чт, 2024-03-28, 18:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 2 » Півтори години Обама пояснював Путіну, чим йому загрожує порушення суверенітету України
11:52
Півтори години Обама пояснював Путіну, чим йому загрожує порушення суверенітету України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент США Барак Обама попередив, що подальше порушення українського суверенітету з боку Росії вплине на положення Росії на міжнародній арені і навіть приведе до її ізоляції. Про це він заявив у телефонній розмові з президентом Росії Владіміром Путіним, яка тривала 90 хвилин, йдеться у повідомленні Білого дому.

"Президент Обама дав зрозуміти, що подальше порушення суверенітету і територіальної цілісності України з боку Росії може негативно вплинути на позиції Росії в міжнародному співтоваристві", - сказано в повідомленні.

"У найближчі години і дні Сполучені Штати будуть вести негайні консультації з союзниками і партнерами в Раді Безпеки ООН, Північноатлантичній раді , Організації з безпеки і співробітництва в Європі, і підписантами Будапештського меморандуму", - сказано у повідомленні.

"Сполучені Штати призупинять подальшу участь у підготовчих нарадах до Великої Вісімки. Надалі, порушення норм міжнародного права з боку Росії призведе до більшої політичної і економічної ізоляції", - сказано в заяві.

Президент Обама сказав Путіну, що, якщо Росія стурбована ставленням до етнічних росіян та меншин в Україні, "належним способом вирішення цієї стурбованості є пряма взаємодія з урядом України та направлення міжнародних спостерігачів під егідою Ради Безпеки ООН або ОБСЄ".

Як член обох організацій, Росія зможе брати участь у таких місіях, додав він.

Президент Обама закликав негайно докласти зусиль, щоб почати діалог між Росією та українським урядом, за допомогою міжнародного співтовариства, у разі потреби. Сполучені Штати готові брати участь у такому процесі.

"Народ України має право визначати своє майбутнє. Президент Обама наказав його адміністрації продовжити невідкладну роботу з міжнародними партнерами, щоб забезпечити підтримку українського уряду, в тому числі негайної технічної та фінансової допомоги", - наголошується в повідомленні.

"Надалі, ми будемо продовжувати тісні консультації з союзниками і партнерами, урядом України та Міжнародним валютним фондом, щоб забезпечити новий уряд значною допомогою для забезпечення фінансової стабільності, щоб підтримати необхідні реформи, щоб дозволити Україні провести успішні вибори, та щоб підтримувати Україну на шляху до демократичного майбутнього", - наголосили в Білому домі.

Як повідомлялось, вчора Обама виступив із терміновим зверненням щодо подій в Україні. Американський лідер попередив Росію, що їй «дорого обійдеться будь-яке військове втручання в Україні».



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: Путіну, півтори години, Обама, порушення суверенітету України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ