Чт, 2024-03-28, 20:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Польща закликає світ скластися на підтримку демократії у Білорусі і пророкує Лукашенку втечу
10:13
Польща закликає світ скластися на підтримку демократії у Білорусі і пророкує Лукашенку втечу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

"Владі Білорусі рано чи пізно доведеться рятуватись втечею від власних громадян", - заявив у Варшаві на конференції "Солідарність з Білоруссю" міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Керівник МЗС Польщі від імені всього ЄС висловив солідарність з демократичними силами Білорусі і закликав присутніх на конференції представників країн-членів ЄС, США і інших держав створити фонд допомоги білоруському громадянському суспільству.

"Пане президенте Лукашенко, ви програєте. Навіть у країнах, які заявили, що останні вибори це внутрішня справа Білорусі, ніхто не вірить в оголошені цифри – 80% підтримки", - наводить його слова Радіо Свобода.

Єврокомісар з питань розширення і Європейської політики добросусідства Штефан Фюле у свою чергу заявив про значне збільшення допомоги ЄС на підтримку незалежних ЗМІ, стипендіальних програм і громадських ініціатив. "Щоб допомогти білоруському громадянському суспільству в ці важкі часи, ми збільшуємо нашу фінансову підтримку з 4-х до 15 мільйонів 600 тисяч євро".

Виступаючи від імені білоруських демократичних сил політик Олександр Мілінкевич закликав міжнародне співтовариство дотримуватися єдиної і твердої позиції в контактах з офіційним Мінськом.

Прес-секретар МЗС Білорусі Андрій Савіних заявив, що міжнародна конференція по Білорусі, яка проходила у Варшаві, має на меті підтримку білоруських маргінальних угруповань.

"Перш за все, цей захід не можна назвати конференцією для Білорусі. Вона проходить без участі законних представників Білорусі і без урахування офіційної позиції країни", - наводить його слова Бі-Бі-Сі.

У міжнародній конференції "Солідарність з Білоруссю" взяли участь представники ЄС, США, Канади, міністри закордонних справ Польщі, Румунії, Швеції і Естонії, представники урядів і адміністрацій, громадських організацій, - всього більше 200 осіб.

Польща була першою країною, яка заборонила в'їзд на свою територію білоруським чиновникам.

Раніше в газеті "Советская Белоруссия" було оприлюднено "розсекречені документи про події дня виборів президента Білорусі, 19 грудня". У статті робиться висновок, що "немає жодних сумнівів", що до безладів в Бєларусі "доклали руку" перш за все спецслужби Німеччини та Польщі.

Газета також звинуватила послів низки країн Євросоюзу в підтримці прихильників зміни влади в Мінську.

19 грудня під час протестної акції опозиції було побито і затримано сотні осіб - 22 з них, серед них сімом екс-кандидатам в президенти, за даними МВС, висунули звинувачення в організації масових заворушень.

Адміністрація президента США і Європарламент заявили, що не можуть визнати легітимними офіційні результати виборів президента Бєларусі. ЄС, слідуючи прикладу Польщі, ввела санкції для бєларуських чиновників.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 834 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ