Чт, 2024-04-25, 01:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 4 » Помер засновник "Об'єднаної церкви" мільярдер Мун Сон Мьон у Південній Кореї
08:58
Помер засновник "Об'єднаної церкви" мільярдер Мун Сон Мьон у Південній Кореї
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
У Південній Кореї сьогодні на 93-му році життя помер засновник і керівник "Об'єднаної церкви" Мун Сон Мьон - один з самих суперечливих громадських і релігійних діячів минулих десятиліть, мільйонер-проповідник і затятий антикомуніст, який, попри те, активно співпрацював з КНДР. Він помер від запалення легенів у шпиталі, що належав його церкві, в південнокорейській провінції Кенгідо.

Мун Сон Мьон народився в 1920 році на півночі Кореї у селянській родині. Його батьки були протестантами, і хлопчик з раннього віку захопився читанням Біблії. Мун Сон Мьон навчався в Японії в технічній школі при приватному Університеті Васеда, а після закінчення Другої світової війни повернувся на батьківщину, де створив кілька релігійних організацій, які потім перетворилися на "Об'єднану церкву". Він запевняв, що неодноразово отримував одкровення від Христа, пророка Мухаммеда, філософів Лао-цзи і Конфуція, пише ИТАР-ТАСС.

Під час Корейської війни Мун Сон Мьона було арештовано владою Півночі, кинуто в концтабір, звідки його звільнили американські війська. Після цього він піддавався арештам і на Півдні за звинуваченнями, зокрема, в двоєженстві. Однак створена ним "Об'єднана церква", прихильники якої вважають свого наставника реінкарнацією Христа і "загальним батьком", швидко набрала чисельності, отримувала багаті пожертви. У 70-х роках Мун Сон Мьон став мільярдером. Він проповідував об'єднання всіх релігій в одне нове вчення і передбачав появу нової раси людей. З цією метою він, зокрема, регулярно проводив колективні весілля, де наречені, як повідомлялося, нерідко вперше знайомилися оде з одним. Такі заходи неодноразово призводили до скандалів.

Наприкінці 60-х років Мун Сон Мьон створив так звану Антикомуністичну лігу, яка мала відділення по всьому світу і вела активну пропаганду. Штаб-квартиру своєї церкви він переніс до США, де на початку 80-х був засуджений і оштрафований за несплату податків. При "Об'єднаній церкві" діє мережа громадських організацій, які займаються благодійністю, співпрацюють з ООН. Водночас у Японії послідовників релігійного діяча багато разів звинувачували в шахрайстві і виманюванні грошей у довірливих людей.

У 1990 році Мун Сон Мьон відвідав СРСР, де зустрічався з президентом Михайлом Горбачовим. У 1991 році здійснив поїздку до Пхеньяна, де мав бесіду з лідером КНДР Кім Ір Сеном, після чого почав активно співпрацювати з Північною Кореєю. В околицях Пхеньяна, зокрема, діє створений на кошти Мун Сон Мьона автомобільний завод.

За даними сеульської преси, "Об'єднана церква" має відділення більш ніж у 190 країнах, в неї входить приблизно 3 млн осіб. За іншими оцінками, число прихильників цієї організації не перевищує 100 тис осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: ППівденній Кореї, Мун Сон Мьон, Об'єднаної церкви
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ