Чт, 2024-04-18, 22:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 30 » Помилування Тимошенко зняло би багато проблем, а санкцій ЄС поки що не буде
12:38
Помилування Тимошенко зняло би багато проблем, а санкцій ЄС поки що не буде
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Новообраний голова парламенту ЄС Мартін Шульц вважає, що рішення відкласти парафування Угоди про асоціацію з Україною через справу Юлії Тимошенко було слушним, але про інші санкції проти України ще зарано говорити. Шульц наголосив, що помилування Тимошенко президентом вирішило б багато проблем України,пише Deutsche Welle. 

Голова Європарламенту вважає, що дуже важко дати суду над Тимошенко сторонню оцінку. "Гадаю, що Тимошенко заслужила на цілком інше ставлення, ніж вона отримала. Гадаю також, що українському урядові слід зважати на те, щоби весь цей процес проти Тимошенко не виглядав політично вмотивованим", - сказав він.

"Я не виключаю, що цей процес політично вмотивований, хоча не можу цього довести. У кожному разі мені важко уявити, щоби до колишнього премєр-міністра країни, якому приписують і низку досягнень на благо країни, було таке ставлення як запроторення до вязниці", - відповів Шульц на запитання, чи можна вважати Тимошенко політичним в'язнем.

Новий голова Європарламенту вважає, що рішення відкласти парафування  Угоди про асоціацію з Україною через справу Тимошенко було слушним. "Думаю, що ЄС правильно вчинив, здійснивши певний тиск на Україну", - каже він.

Однак Шульц визнає, що відносини ЄС з Україною не можна узалежнювати виключно від справи Тимошенко. "Тому ми всі опинилися в скрутному становищі. Звичайно, було б легше, якби питання Тимошенко було вирішене. Я думаю, що Україна зробила б собі велику послугу, якби зняла цю проблему. Але у мене немає доказів того, що звинувачення української системи правосуддя проти пані Тимошенко невиправдані. Так само, як у мене немає доказів того, що вони виправдані", - сказав голова ЄП.

"Я відкрито визнаю, що і я перебуваю не у простій ситуації. Особисто я хотів би, щоби цю проблему було вирішено в інтересах внутрішньої стабільності країни, а також міжнародного співробітництва і Україна б припинила юридичне переслідування Тимошенко. Це можна зробити шляхом помилування з боку президента. Якщо не помиляюся, президент Віктор Янукович уже розглядав такий варіант. Це, напевно, допомогло б усім сторонам", - вважає він.

Водночас, Шульцу важко сказати, чи проголосує парламент ЄС за Угоду про асоціацію між Україною та ЄС за умови, що Тимошенко й надалі перебуває у колонії.

"У Європарламенті - значна більшість тих, хто налаштований дуже скептично з приводу справи Тимошенко. Хоча я не хочу прогнозувати рішення окремих фракцій. Тим не менше, я бачу, що більшість депутатів, на цей момент, стримано ставляться до затвердження цієї угоди, доки залишається це невирішене питання", - зауважив він.

"Всі ми, депутати Європарламенту, як я вже зазначив, перебуваємо в скрутному становищі. Ми не можемо однозначно висловитися з цього приводу. Легко сказати, що йдеться про політично вмотивоване правосуддя. Також легко сказати, що Тимошенко в чомусь завинила й повинна за це відповідати. Це екстремально тяжка ситуація. Зрештою, Європарламенту доведеться вибирати між інтересами України і ЄС, і справою Тимошенко. Говорити про те, яким буде цей вибір, передчасно. Ще й тому, що я залишаюся оптимістом і вважаю, що проблема, врешті-решт, може бути вирішена у прийнятний для всіх сторін спосіб. Якщо я зможу цьому посприяти як голова Європарламенту, я, напевно, це зроблю", - заявив Шульц.

З приводу можливих санкції з боку Євросоюзу проти України, голова ЄП висловився, що заклики до них заходять занадто далеко, і говорити про це передчасно.

"ЄС повинен спочатку спробувати знайти спільну мову з українським урядом, щоб економічні і політичні відносини залишалися в прийнятних для обох сторін рамках. Однак принципи правової держави є ключовими у довгострокових відносинах між ЄС і Україною.

Українському урядові це теж відомо. Призупинення процесу підписання угоди про асоціацію продемонструвало, що український уряд повинен показати зрушення в певному напрямку. Я сподіваюся, що так воно і буде. Але поки зарано говорити про те, що заклики до санкцій можуть призвести до реальних кроків", - вважає Шульц.

Нагадаємо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні", в якій не виключається введення санкцій проти режиму Януковича за недотримання владою України основних демократичних принципів і верховенства права.

А від "євродрузів" ПР прозвучала критика на адресу української влади. Засуджених екс-прем'єра Юлію Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і екс в.о. міністра оборони Валерія Іващенка назвали політв'язнями, а президента Віктора Януковича - їхнім суддею.

Нагадаємо, що напередодні Нового року, 30 грудня засуджену на 7 років ув'язнення за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з РФ, екс-прем'єра України Юлію Тимошенко відправили в колонію в Харківській області, де вона буде відбувати призначене судом покарання.

Зауважимо, окрім кримінальної справи щодо газових контрактів з РФ 2009 року, за яким Тимошенко засудили до 7 років позбавлення волі, Генпрокуратура порушила стосовно екс-прем'єра ще дві кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, і в зв'язку з закупівлею автомобілів для сільської медицини.

"Газову справу" Тимошенко світове співтовариство вважає політичним переслідуванням екс-прем'єра і конкурента президента Віктора Януковича. Незабаром після винесення вироку у цій справі ГПУ відновила кілька "економічних справ" проти Тимошенко, які стосуються корпорації "ЄЕСУ", яку раніше очолювала лідерка БЮТ. Захист каже, що нові справи проти Тимошенко відкривають, щоб залишити її у в'язниці.

13 грудня минулого року Янукович підписав закон про гуманізацію відповідальності за правопорушення у господарській діяльності. Однак у ньому не були підтримані поправки, які дозволили б звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Варіант розв'язання проблеми Тимошенко через декриміналізацію Януковичу "підкинули" європейські політики .
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1085 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко через декриміналізацію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ