Чт, 2024-03-28, 12:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 3 » Помста за бійню на футболі в Каїрі спричинила нові смерті та 600 потерпілих
10:18
Помста за бійню на футболі в Каїрі спричинила нові смерті та 600 потерпілих
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Понад 600 людей постраждали з четверга внаслідок сутичок між демонстрантами і поліцією, що охопили центральні вулиці єгипетської столиці, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на міністерство охорони здоров'я Єгипту.

Близько 200 постраждалих довелося доставити в лікарні, решті тих, хто отримав травми - порізи, удари або легкі отруєння газом - допомога була надана на місці. Серед постраждалих більше десяти поліцейських.

В останні години біля будівлі єгипетського МВС зібралися кілька тисяч протестувальників. Поки жодна зі сторін - ні поліція, ні демонстранти - не чинить жодних дій, здатних спровокувати агресію.
 
Демонстранти вигукують вимоги негайної відмови від влади військових і проведення суду над головою МВС, якого вважають винним у трагедії, що сталася минулої середи в місті Порт-Саїд.

За повідомленнями, що надходять, до МВС підтягнуто додаткові сили спеціальних підрозділів і кілька бронемашин. Із заявою виступив міністр внутрішніх справ країни Мухаммед Ібрагім, який пояснив, що сльозогінний газ було застосовано проти демонстрантів, щоб уникнути захоплення будівлі.

За його словами, у МВС "є відомості про намір деяких груп підпалити комплекс міністерства". "У разі агресії, відповідно до законодавства, я маю право захищати будівлю МВС", - сказав міністр. Призвідниками заворушень у четвер, судячи з усього, стали футбольні вболівальники клубу Аль-Ахлі, головним чином, фанати "ультрас". Проте через кілька годин об'єднання вболівальників Аль-Ахлі спростувало свою причетність до цих подій.

Нагадаємо, що масові заворушення в Порт-Саїді почалися, коли фанати "Аль-Ахлі" розгорнули банери з образами на адресу місцевого клубу "Аль-Масрі". В кінці матчу, коли господарі вели у гостей з рахунком 3:1, на поле вибігли фанати "Аль-Масрі" і почали нападати на гравців каїрського клубу.

Поліції не вдалося впоратися з фанатами, які, в свою чергу, заявляють, що співробітників правоохоронних органів просто вивели зі стадіону. У результаті зіткнень близько тисячі людей отримали поранення.

Влада Єгипту оголосила триденний траур. За даними France-presse, в Порт-Саїд були введені армійські підрозділи. У четвер поліція затримала в Порт-Саїді 47 осіб, яких підозрюють у провокуванні заворушень та безпосередній участі в них.

В Суеці при зіткненнях з поліцією загинуло два демонстранта

Двоє протестуючих загинули в ході зіткнень з поліцією в місті Суец в Єгипті, повідомляють медики.

Близько 3000 осіб взяли участь в демонстрації перед головним поліцейським управлінням в Суеці. За словами очевидців, поліцейські застосували проти демонстрантів сльозогінний газ і бойові набої.

Демонстранти звинувачують військових у навмисному вбивстві вболівальників через їх ролі у повстанні, що привів до повалення президента країни Хосні Мубарака  в минулому році.

Експерти вважають, що побоїще в Порт-Саїді може виявитися провокацією ісламістів

Як пише газета"Известия" з посиланням на власні джерела, під час матчу фанати каїрської команди вивісили плакат, образливий для господарів поля, з написом: "В Порт-Саїді немає справжніх чоловіків". Це і послужило детонатором. 


"Чорний день футболу" може стати початком нових заворушень у єгипетському суспільстві, відзначає видання. "Брати-мусульмани", які набрали на недавніх виборах більшість
 у парламенті, уже заявили, що за подіями простежується "невидима рука, яка координує спалах насильства, видаючи це за помилка влади".

Тим часом натовп, що зібрався на центральному залізничному вокзалі Каїра, щоб зустріти побитих фанатів "Аль-Ахлі", скандувала: "Геть військовий уряд!"

Експерти вважають, що побоїще могли спровокувати ісламісти, яким треба вирішити тривалу ситуацію з правлінням військових, а головне - розібратися між собою. "Справа в тому, що до влади прагнуть як помірні, так і радикальні ісламісти. І тим, і іншим вигідно звернути народний гнів проти противника, а заодно і проти військових, звинувативши їх в спільництві з Мубараком", - сказав газеті експерт Інституту Близького Сходу Сергій Серегічев.

Зараз Єгипту належить написати нову Конституцію, нагадує експерт, і її зміст дуже сильно залежить від того, хто буде її писати - радикали або помірні. Це теж може стати причиною хвилювань.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1001 | Додав: admin | Теги: Помста за бійню на футболі в Каїрі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ