Сб, 2024-04-20, 16:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 12 » Понад мільйон абонентів залишилися без зв'язку - "Інтертелеком". СБУ пояснила причину обшуків
15:25
Понад мільйон абонентів залишилися без зв'язку - "Інтертелеком". СБУ пояснила причину обшуків
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

  У зв'язку з вилученням співробітниками Служби безпеки України у ТОВ "Інтертелеком" технічного обладнання та серверів без зв`язку залишилися більше мільйона абонентів оператора по всій Україні. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"11 листопада співробітники київських підрозділів Служби безпеки України у супроводі бійців підрозділу "Альфа" і в присутності заздалегідь заготовлених ними понятих, з грубим порушенням норм кримінального процесу, зневаживши конституційне право на захист і правову допомогу адвоката, провели безпідставну неправомірну слідчу дію з обшуку і вилучення ключового станційного телекомунікаційного обладнання, порушивши цілісність та роботоздатність телекомунікаційної мережі ТОВ "Інтертелеком", - наголошується в прес-релізі.

У компанії підкреслили, що слідчі дії проводилися з "грубими порушеннями" як права на захист, так і обов'язки з їх відеофіксації на вимогу учасників слідчої дії - співробітників "Інтертелекому". Зазначається, що перед початком дій співробітникам СБУ було надано "повне сприяння" фахівцями оператора у проведенні слідства та для досягнення мети, сформульованої у рішенні суду.

"Жодна з підозр і припущень, викладених у рішенні суду про проведення слідчих дій, не знайшло жодного підтвердження", - підкреслили в компанії.

"До початку слідчих дій співробітники СБУ були повідомлені технічними фахівцями оператора про те, що для досягнення мети, сформульованої у нашвидкуруч підготовленому рішенні суду, відсутня будь-яка необхідність руйнувати роботоздатність мережі оператора, і це може бути досягнуто іншими засобами, що було підтверджено і технічними фахівцями, привезеними самими співробітниками СБУ", - йдеться в прес-релізі.

Окремої уваги, підкреслили в компанії, заслуговує та обставина, що «рішення суду, на підставі якого проводилася слідча дія, було обґрунтоване на голослівному і некомпетентному припущенні одного з фахівців галузі телекомунікацій та одного з працівників СБУ, яке було повністю спростовано під час проведення слідчої дії".

"Незважаючи на завчасно зроблене попередження про можливості повноцінно виконати слідчу дію без руйнування роботоздатності телекомунікаційної мережі оператора, підтверджене технічними фахівцями, привезеними самими співробітниками СБУ, правоохоронці навмисно зруйнували цілісність та роботоздатність телекомунікаційної мережі оператора", - заявили в "Інтертелекомі".

У компанії впевнені, що такі дії співробітників СБУ "чітко підтверджують, що насправді останні і не ставили собі ніякої іншої мети, крім тиску на ТОВ "Інтертелеком" та умисного заподіяння колосальної шкоди оператору".

"Очевидно, усвідомлюючи протиправність своїх дій, співробітники СБУ поспішили розповсюдити в засобах масової інформації та мережі Інтернет неправдиву інформацію про нібито припинення неправомірної діяльності "одного з операторів з організації зв'язку між АР Крим і Україною та взаємодії зі спецслужбами РФ, що не має під собою ніяких підстав у випадку з нашим підприємством", - запевнили в "Інтертелекомі".

Компанія звертається до всіх органів державної влади України "вжити усіх передбачених законодавством дій, спрямованих на відновлення грубо порушених прав і законних інтересів "Інтертелекому", повністю відновити порушене функціонування підприємства, знехтуваний правопорядок та не допустити засилля свавілля силовиків, здійснюваного за надуманими приводами".

"На даний момент умисні дії співробітників СБУ щодо вилучення у компанії "Інтертелеком" технічного обладнання та серверів вже призвели до відключення мережі передачі даних у абонентів по всій Україні. На даний момент без зв'язку залишається більше мільйона абонентів по всій Україні. Через відключення основних систем, відбувається деградація системи, яка, можливо, призведе до відключення голосового зв'язку у абонентів по всій території України", - наголошується в прес-релізі.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила, що перекрила несанкціонований канал зв'язку з тимчасово окупованим Кримом, який могли контролювати спецслужби РФ. Як повідомили у прес-центрі відомства, правоохоронці встановили, що одне з українських підприємств телекомунікаційних послуг передало в користування російським провайдерам частину свого обладнання і мережі в анексованому Криму. Трафік з півострова надходив на технічний майданчик компанії на території України, через який забезпечувався телефонний зв'язок Криму з Росією та невизнаною Придністровською Молдавською Республікою.

За наявною у СБУ інформацією, в результаті протиправних дій службовців підприємства російські спецслужби отримали можливість для несанкціонованого втручання в роботу телекомунікаційних мереж українських операторів зв'язку.

Під час обшуків у технічних і офісних приміщеннях підприємства телекомунікаційних послуг оперативники СБУ виявили серверне обладнання, яке використовувалося для маршрутизації трафіку з АР Крим. У підприємців також вилучено значну суму готівки, повідомили в прес-центрі. Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (державна зрада) і ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп1ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв1язку) Кримінального кодексу України.

В СБУ пояснили причину обшуків в офісах "Інтертелекому"

СБУ перекрила несанкціонований канал зв'язку з тимчасово окупованим Кримом, який можливо контролювався спецслужбами РФ.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Правоохоронці встановили, що українське підприємство телекомуслуг передало в користування російським провайдерам частину свого обладнання і мережі в анексованому Криму.

"Трафік з півострова надходив на технічний майданчик компанії на території України, через яку забезпечувався телефонний зв'язок Криму з Росією і невизнаною Придністровською Молдовською Республікою. Фактично підприємство продовжувало надавати телекомуслуг на території півострова, що заборонено законодавством України", - сказано в заяві.

За наявною в СБ України інформацією, завдяки протиправним діям співробітників підприємства російські спецслужби отримали можливість для несанкціонованого втручання в роботу телекомунікаційних мереж українських операторів зв'язку.

Під час обшуків у технічних і офісних приміщеннях підприємства оперативники СБУ виявили серверне обладнання, яке використовувалося для маршрутизації трафіку з АР Крим.

"У комерсантів також вилучена значна сума готівки", - повідомили в СБУ.

В СБУ не оприлюднюють назва підприємства, в якому провели обшук, проте відомо, що силовики приходили в офіси компанії "Інтертелеком".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Інтертелеком, без зв'язку, СБУ, мільйон абонентів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ