Пт, 2024-04-19, 23:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Квітень » 14 » Понад півсотні народних депутатів підписали лист з вимогою звільнити Бабікова з посади голови ДБР - справа Чорновол
09:25
Понад півсотні народних депутатів підписали лист з вимогою звільнити Бабікова з посади голови ДБР - справа Чорновол
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Справа Чорновол: понад півсотні народних депутатів підписали лист з вимогою звільнити Бабікова з посади голови ДБР

Понад пів сотні депутатів поставили підписи під заявою з вимогою припинити дискредитацію Революції Гідності і відправити колишнього адвоката Януковича Олександра Бабікова у відставку з посади заступника голови Державного бюро розслідувань.

Про це написала народна депутатка Ірина Геращенко у Facebook.

"Тільки 51 депутат зважився поставити підпис під заявою про репресії проти Тетяни Чорновол з вимогою відставки адвоката Януковича Бабікова. Ми дякуємо кожному, хто підписався, усвідомлюючи нашу спільну відповідальність зупинити реванш", – зазначила Геращенко.

У тексті заяви йдеться про те, що "кримінальна справа проти Тетяни Чорновол – це спроба атакувати і перекреслити цінності, на яких тримається наша незалежність, це – вимагання влаштувати російське судилище над усіма учасниками Майдану, це – промовиста ознака реваншу, це – черговий замах на геополітичний курс й історичний вибір України, на наше прагнення відстояти незалежність від Москви, вступити в Європейський Союз і НАТО".

Серед вимог до влади, зазначених у заяві – припинити політичні переслідування учасників і практику порушення політично мотивованих справ проти учасників Майдану; відмовитися від спроб скасувати амністію для учасників масових протестів у листопаді 2013 – лютому 2014 років; звільнити адвоката Януковича Олександра Бабікова з посади першого заступника директора Державного бюро розслідувань; звільнити працівників ДБР та Генеральної прокуратури України, причетних до фабрикації справ проти Тетяни Чорновол та інших учасників Революції Гідності; провести прозорий конкурс на посаду директора ДБР та інші.

Заяву підписали народні депутати від “ЄС” Петро Порошенко, Артур Герасимов, Софія Федина, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ніна Южаніна, Ірина Фріз, Ірина Геращенко, Марія Іонова, Яна Зінкевич, Ахтем Чийгоз, Михайло Забродський, Володимир Ар’єв, Андрій Парубій, Степан Кубів, Вікторія Сюмар, Олексій Гончаренко, член депутатської групи "Довіра" Павло Бакунець, позафракційна Оксана Савчук, депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин, два нардепи від “Слуги народу” – Святослав Юраш та Ірина Верещук та інші.

Нагадаємо, 10 квітня о 6 ранку слідчі ДБР прийшли з обшуком до Чорновол. Як з'ясувалося згодом, обшук проводився у справі Майдану.

За словами народного депутата фракції "Європейської Солідарності" Миколи Княжицького, обшук ДБР проводило з численними порушеннями законодавства.

Лідер "Європейської Солідарності", п'ятий президент України Петро Порошенко назвав обшуки у Чорновол жахливим символом реваншу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 414 | Додав: adminA | Теги: звільнення Бабікова, Чорновол, ДБР, півсотні народних депутатів, и лист
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ