Чт, 2024-03-28, 19:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Попов і Черновецький зійшлися на тому, що новим секретарем Київради буде одна з найбагатших українок
11:04
Попов і Черновецький зійшлися на тому, що новим секретарем Київради буде одна з найбагатших українок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

20 квітня у Київради з'явиться новий секретар. І це буде жінка - Галина Герега, депутат фракції ГАК у Київраді, пише газета "Сегодня".

Ще напередодні всі були упевнені, що місце посяде "регіонал" Володимир Дейнега. Проте пізно ввечері голова КМДА Олександр Попов і мер Леонід Черновецький вирішили, що мер вноситиме саме кандидатуру Галини Гереги.

- Найближчим часом більшість у Київраді переформатується, зміниться представництво Блоку Черновецького

Попова переконали, що Дейнега не підходить. Мовляв, він теж "регіонал", а кияни і так кажуть, що ПР узурпувала владу. Натомість Черновецький наполягав на Герезі, оскільки вона для нього нейтральна особа, а інакше погрожував повністю дестабілізувати роботу Київради, що Попову, звісно, невигідно.

У мера справді могло б це вийти. По-перше, кандидатуру секретаря Київради згідно із законом вносить він. А якщо ж він не вносить, то Київрада обиратиме сама тимчасового голову. За інформацією джерел газети, у Дейнеги голосів не набиралося, а отже вибори могли б затягнутися на невизначений час.

Сама Галина Герега каже, що про своє обрання нічого не знає. "Буде сесія, тоді і подивимося".

Герега - співвласник мережі будівельних супермаркетів "Епіцентр". У 2011 році вона разом з чоловіком увійшла до Топ-200 найбагатших людей України (версія журналу "Фокус"), посівши там 27-ме місце. Їхній капітал оцінюється в 890,8 млн дол. Подружжя має нерухомість в Іспанії, готель в Івано-Франківську.

"Майданчики для своїх супермаркетів вона купувала на аукціоні, і не тільки в Києві. У неї є філіали "Епіцентру" в різних містах України, і скрізь землю вони з чоловіком купували", - сказав газеті голова фракції ГАК в Київраді Олександр Пабат.

Найближчим часом більшість у Київраді переформатується, зміниться представництво Блоку Черновецького

Переформатування більшості в Київраді відбудеться вже найближчим часом, і фракція Блоку Черновецького вже не буде існувати в такому кількісному складі, як раніше, заявив депутат Київради з фракції "УДАР Віталія Кличка" Валерій Капрунцов в ефірі "5 каналу".

"Звичайно, буде переформатування - це зрозуміло. І голосування за задоволення заяви Олеся Станіславовича показало, що у адміністрації є голоси для прийняття рішень. Звичайно, не буде існувати в кількісному, а може і в якісному складі Блок Черновецького в такому складі, як ми бачимо сьогодні. Я прогнозую, що завтра вже (20 квітня) відбудуться певні процеси", - заявив Капрунцов.

Нагадаємо, 19 квітня депутати Київської міської ради проголосували за відставку секретаря Київради Олеся Довгого. За це рішення на засіданні у вівторок проголосували 112 зі 113 депутатів

Довгий зазначив, що ухвалив рішення про відставку, щоб "зупинити все сильніше протистояння" в Київраді. Він підкреслив, що буде в Київраді позафракційним депутатом. Наближені до нього депутати кажуть: це потрібно для того, щоб очолити опозицію більшості Олександра Попова.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов стверджує, що земельні відчуження, вчинені київською владою за останні роки, досягли 70 млрд грн, а розкрадання зі столичного бюджету становили близько 4 млрд грн. Попов закликав депутатів змінити керівництво Київради через численні зловживання, але міськрада не підтримала відставки Олеся Довгого.

За відомостями джерел, в списку можливих кандидатур на його крісло залишилися дві - Галина Герега (депутат від ГАК, ставлениця Василя Хмельницького, спонсора Блоку Литвина) і Володимир Дейнега (від Партії регіонів).

Раніше були чутки, що замість Довгого посаду секретаря Київської міської ради може обійняти колишній член БЮТ Юрій Дмитрук.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 936 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ