Пт, 2024-03-29, 12:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 14 » Поправки до закону про прокуратуру Порошенко підписав і заявив про повну підтримку Шокіна і Сакварелідзе
20:44
Поправки до закону про прокуратуру Порошенко підписав і заявив про повну підтримку Шокіна і Сакварелідзе
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко підписав поправки до закону про прокуратуру, що дасть можливість очистити відомство від корупціонерів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Президент щойно підписав поправки до закону про прокуратуру - у присутності Віктора Шокіна і Давида Сакварелідзе. Закон створює нові можливості для очистки прокуратури, дозволить вже днями почати конкурс для масштабного кадрового оновлення системи. І Шокін, і Сакварелідзе підкреслили, що працюють як одна команда", - написав він.

Цеголко зазначив, що Порошенко гарантував повну підтримку в реформуванні прокуратури, насамперед - у її самоочищенні від корупціонерів.

"Зокрема, за словами Порошенка, гучна справа стосовно двох високопоставлених працівників прокуратури, порушена днями, буде обов'язково доведено до кінця", - додав прес-секретар.

Разом з тим, як повідомляється на сайті глави держави, коментуючи підписання цього закону, президент зазначив: "Нашою спільною роботою починається реформування радянської системи прокуратури".

Глава держави подякував за велику роботу, проведену з підготовки цього закону, а також висловив подяку народним депутатам, які підтримали його.

"Прошу негайно розпочати впровадження цього закону, який дасть можливість сотням працівників ззовні стати прокурорськими працівниками через процедуру відкритого конкурсу і створити соціальні ліфти, які дадуть можливість діючим працівникам прокуратури через конкурсні комісії зайняти місце в прокурорському керівництві", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що його позиція, як глави держави, повністю співпадає з позицією Шокіна і Сакварелідзе щодо нульової толерантності корупції.

"Боротьба з корупцією на сьогоднішній день є першим пріоритетом нашої діяльності, причому як усередині прокуратури, так і в цілому в країні. Перші результати, які сьогодні є і які є дуже обнадійливими, дадуть нам можливість і надалі працювати над очищенням влади", - заявив Порошенко.

Він також заявив про повну підтримку Шокіна і Сакварелідзе.

"Головне, що ви обидва маєте тверду підтримку президента і тверду підтримку суспільства. Оновлена прокуратура - те, що суспільство хоче бачити", - сказав глава держави.

Говорячи про резонансну справу щодо затримання високопоставлених чинів прокуратури, Порошенко заявив: "Ця справа буде доведена до кінця. Це - принципова позиція генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди", - заявив президент.

Генеральний прокурор, у свою чергу, заявив: "Цей закон є першим правовим актом, який дозволить створити дійсно нову прокуратуру". "Буде нова хвиля боротьби з корупцією в прокуратурі, оскільки очистка прокуратури - вимога сучасності", - підкреслив він.

"Я, як генеральний прокурор України, буду все робити для повного очищення прокуратури. Упевнений, що ми разом з Давидом (Сакварелідзе - ред) і його підрозділом доведемо це до кінця", - заявив Шокін.

У свою чергу, Сакварелідзе висловив подяку президенту за підтримку нової концепції реформ прокуратури України. За його словами, вже завтра почнеться реорганізація.

"Реформу неможливо зупинити, вона отримала підтримку президента, громадськості, Віктора Миколайовича, і ми будемо робити все можливе, щоб система рухалася вперед, очищалася", - сказав він.

Замгенпрокуропа зазначив, що позитивним рішенням стало створення спеціального управління з розслідування злочинів, скоєних прокурорами.

"Вже є перші результати. Вже наші співробітники повірили, що це можливо. Недоторканних немає", - заявив він.

Відзначимо, ця зустріч свідчить про те, що відставки Шокіна найближчим часом чекати не варто.

Як повідомлялося, 2 липня Верховна Рада України прийняла зміни до закону про прокуратуру, який передбачає скорочення кількості прокурорів у країні до 10 тисяч осіб до 2018 року. Також народні депутати прийшли до компромісу і в законі закріпили норму щодо обрання антикорупційного прокурора. Обрання здійснює конкурсна комісія у складі 11 осіб, з яких 7 обирає Верховна Рада, а 4 - рада прокурорів.

Нагадаємо, заступник керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброя.

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе пообіцяв громадським активістам, що справа щодо прокурорів-хабарників буде доведена до кінця, незважаючи на тиск. Заступник генпрокурора Віталій Касько, який є відповідальним за процесуальне керівництво у цьому кримінальному виробництві, заявив, що перший заступник генерального прокурора Володимир Гузир і заступник генпрокурора Юрій Столярчук чинять тиск на слідчих у справі Шапакіна і Корнійця.

Також в "Центрі протидії корупції" повідомили про те, що генпрокурор Шокін в Печерському райсуді Києва особисто намагається отримати дозвіл на обшук у молодих прокурорів ГПУ, які затримували корупціонерів з ГПУ та прокуратури Київської області. За словами Каська, минулого тижня у слідства вилучили справу без дозволу прокурорів і повернули лише в понеділок.

Нардеп Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook опублікував наказ заступника генпрокурора Володимира Гузиря, яким той лише тимчасово відсторонив чиновників від виконання обов'язків зі збереженням зарплат з причини "ганебного вчинку". Тобто, Шапакін і Корнієць не були звільнені зі своїх посад.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: Поправки, закон про прокуратуру, повна підтримка Шокіна і Сакварелід, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ