Пт, 2024-04-19, 07:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 30 » Порядок постачання озброєння та спецтехніки в особливий період, НС та АТО Кабмін затвердив
13:08
Порядок постачання озброєння та спецтехніки в особливий період, НС та АТО Кабмін затвердив
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет Міністрів затвердив порядок поставок озброєння, військової та спеціальної техніки під час особливого періоду, введення надзвичайного стану та в період проведення антитерористичної операції.

Це визначено постановою уряду від 25 лютого №345, оприлюдненою в п'ятницю 29 травня.

Закріплений постановою порядок дає змогу держзамовникам озброєння, військової та спеціальної техніки (ОВТ) за держоборонзамовленням (ДОЗ) у разі необхідності в особливий період визначати потребу і ухвалювати рішення про закупівлю ОВТ, розроблених зокрема власним коштом виробників, коштом іноземної держави, а також іноземних ОВТ, зокрема знятих з озброєння країн-виробників, і що мають залишковий ресурс.

Для закупівлі ОВТ держзамовник подає МЕРТ пропозиції із внесення змін до основних показників ДОЗ на відповідний бюджетний період.

Згідно з затвердженим порядком, постачання зразків військової техніки іноземного виробництва може здійснюватися із залученням суб'єкта здійснення міжнародних передач товарів військового призначення (уповноваженого спецекспортера) або безпосередньо держзамовником.

Нагадаємо, в лютому уряд України затвердив ДОЗ на 2015 рік обсягом близько 6 млрд грн, що передбачає розміщення на потужностях ОПК держзамовлення на виробництво і поставку бронетехніки, систем високоточної зброї, засобів РЕБ, проведення НДДКР зі створення систем управління підрозділами і засобами зв'язку. У загальному обсязі ДОЗ близько 15% коштів будуть спрямовані на закупівлю озброєння з імпорту.

Згідно з ухваленим у грудні 2014 року держбюджетом-2015, фінансування держвитрат МОУ на розвиток ОВТ у 2015 році збільшено порівняно з 2014 роком в 9,2 разу (на 4,68 млрд грн) до – 5,25 млрд грн. Військове відомство також має отримати у 2015 році 4,4 млрд грн держгарантій уряду на закупівлю імпортного озброєння для ЗСУ згідно з ухваленим наприкінці минулого року рішенням РНБО про ресурсне забезпечення сектора безпеки і оборони України. Наразі Міністерство фінансів розробляє механізм видачі державних гарантій підприємствам ОПК - виконавцям ДОЗ.

У березні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Мінфіну і Міноборони забезпечити фінансування ДОЗ на ремонт і модернізацію ОВТ у першому півріччі.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: НС та АТО, постачання озброєння, Кабмін, особливий період, спецтехніки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ