Пт, 2024-03-29, 09:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 16 » Порошенко і Байден мають спільні надії щодо нового президента США
11:59
Порошенко і Байден мають спільні надії щодо нового президента США
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Сьогодні 16 січня в Києві відбулися переговори президента України Петра Порошенка і віце-президента США Джозефа Байдена. Після зустрічі лідери країн провели спільний брифінг.

"Ми детально обмінялися з паном віце-президентом думками про шлях подальшої побудови американсько-українського стратегічного партнерства, ми поважаємо демократичний вибір американського народу і готові до ефективної та плідної співпраці з новою адміністрацією", - сказав український президент.

Порошенко зазначив, що Україна надалі має двопартійну підтримку з боку американського Конгресу, американської адміністрації та американського народу.

"Ми цінуємо цю підтримку і щиро на неї розраховуємо. Я сподіваюся, що і надалі українське питання об'єднуватиме весь американський політикум, і надалі українське питання залишатиметься серед пріоритетних", - сказав український президент.

За його словами, нинішня агресивна Росія є загрозою і для США, і для України.

"Росія вторглася на територію України, окупувавши частину Донбасу та Крим. Крим - це Україна, і ми вдячні за те, що представники нової адміністрації чітко стоять на цих позиціях", - наголосив Порошенко.

У цьому ключі глава Української держави відзначив обнадійливі сигнали щодо позиції стосовно України, озвучені представниками команди Дональда Трампа.

"Вітаю перші обнадійливі сигнали, озвучені під час сенатських слухань кандидатів на посади держсекретаря Тіллерсона (Рекс Тіллерсон – ред.) та міністра оборони США Меттіса (Джеймс Меттіс – ред.)", - заявив Порошенко.

"В цьому році виповнюється три роки, як Росія розв'язала справжню війну проти нашої країни. Це війна, в якій вбито 10 тисяч українців: цивільних і військових. Війна триває й сьогодні, лише за останні три дні наших військових продовжували обстрілювати – більш ніж 250 разів", – зазначив глава держави.

Порошенко наголосив, що Росія прагне уникнути відповідальності за агресію, намагається дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні.

РФ також намагається розколоти трансатлантичну і європейську єдність.

"В наших силах протидіяти цим планам: зокрема шляхом запуску дорожньої карти, імплементації Мінських угод та продовженням успішних внутрішніх реформ", – сказав Порошенко.

Президент висловив вдячність Байдену за чітку і послідовну позицію США щодо Росії, та зокрема нещодавнє рішення розширити санкції проти РФ.

Порошенко наголосив, що ці санкції мають лишатися чинними, допоки не буде відновлено українську цілісність території включно з Кримом.

Глава держави висловив сподівання, що українське питання і надалі залишатиметься серед пріоритетів США.

Зазначимо, в листопаді президент України одним з перших провів телефонні переговори з новим президентом США.

Трамп заступить на посаду 20 січня після інавгурації.

Байден сподівається, що наступна адміністрація Білого дому буде прихильником України

"Американці, в тому числі майже 1 млн американців українського походження, розуміють, що від вашого успіху залежить дуже багато... не тільки для українців, а й для Європи, і для США. Якщо ви продовжите свій рух в тому ж напрямку, то не тільки отримаєте більш відкрите, більш демократичне, більш благополучне майбутнє, якого заслуговує народ України, а й забезпечите підтримку і єдність міжнародної спільноти", - сказав віце-президент США.

При цьому віце-президент США висловив надію, що "наступна адміністрація також буде вашим прихильником і партнером у вашому подальшому прогресі".

Разом з тим Байден зазначив, що сама Україна і український народ перш за все повинні виконати поставлені завдання.

"Керівництво країни і народ повинні поставити потреби України вище за вузькі особисті інтереси. Потрібно поставити загальне благо вище містечкових інтересів і незначних досягнень. Це стосується членів уряду, депутатів Верховної Ради,.. суддів,.. представників ЗМІ, громадянського суспільства, пересічних громадян", - наголосив віце-президент США.

"Якщо ви зможете продовжувати реформи, пане президенте, якщо ви будете продовжувати багато працювати і робити вибір, який поставить Україну понад усе, я вам гарантую: американський народ буде підтримувати вас", - підсумував Байден.

Нагадаємо, 8 грудня 2015 року відбувся історичний виступ Байдена у Верховній Раді.

"Санкції мають залишатися до виконання Мінських домовленостей та звільнення Криму"

Віце-президент Джо Байден заявляє, що мінський процес – є єдиним шляхом Україні лишитися єдиною.

"Я знаю, як вам важко зберегти віру в мінський процес, коли Росія відмовляється виконувати свої зобов'язання щодо безпеки. Ми знаємо, що цей процес є єдиною життєздатною основою для врегулювання конфлікту на Донбасі, відновлення уряду України на сході та повернення контролю над кордоном", - сказав він.

"Для України цей процес – єдина надія рухатися вперед як об'єднана держава", - додав Байден.

Він визнав, що політична частина угоди не може бути реалізована, поки не припиниться насильство з боку РФ.

"Після того, як Росія і її поплічники на сході виконають свої зобов'язання стосовно припинення бойових дій, і дадуть Донбасу можливість встановити мир і безпеку, можна очікувати від України повного виконання своїх політичних зобов'язань", - сказав Байден.

"Ні для кого не секрет, що Росія не хоче, щоб ви досягли успіху, пане президенте. Це стосується не тільки України, це стосується майбутнього, якого ми прагнемо – цілісної, мирної Європи", - наголосив він.

"Ваш успіх вільної демократії дуже важливі для реалізації цієї мети", - наголосив він.

Байден наголосив, що санкції проти РФ мають залишатися до того моменту, поки вона не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами.

"А санкції проти Росії, пов'язані з Кримом, повинні залишатися, поки РФ не поверне Крим Україні", - наголосив він.

13 січня президент США Барак Обама продовжив на рік дію санкцій щодо Росії через її агресію в Україні.

А новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що збереже санкції щодо Росії "принаймні на якийсь час" і пов'язав їх зі скороченням ядерних озброєнь.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 680 | Додав: adminA | Теги: надії, Байден, новий президент США, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ