Ср, 2024-04-24, 23:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 2 » Порошенко заявив, що хто б не став президентом, Україна не визнає ані Осетію, ані Косово
11:12
Порошенко заявив, що хто б не став президентом, Україна не визнає ані Осетію, ані Косово
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Міністр закордонних справ України Петро Порошенко не допускає можливості визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії, тому що це порушує базові принципи міжнародного права, пише сьогодні "Комерсант-Україна".

"Не вважаю, що ця проблема стоїть у нас на порядку денному. І не допускаю можливість визнання Південної Осетії і Абхазії, тому що це порушує базові принципи міжнародного права", - сказав він.

Щодо визнання незалежності Косово міністр також зазначив, що позиція України залишається незмінною, і для її визнання немає підстав.

"Позиція абсолютно чітка і виразна. Україна не визнала незалежності Косово і вважає, що на сьогоднішні для такого визнання немає підстав. Аргументація така ж, як і у випадку з Південною Осетією і Абхазією", - підкреслив Порошенко.

Південну Осетію і Абхазію на сьогодні визнали 4 країни: держава з населенням 14 тисяч осіб Науру , Венесуела, Нікарагуа і першою була Росія .

Кососво, яке проголосило незалежність від Сербії в односторонньому порядку за підтримки США і низки країн ЄС 17 лютого 2008 року, в січні визнала вже 65-а держава - Мавританія

При цьому, Порошенко заявив, що Міністерство закордонних справ України робить все, що б зняти емоційну складову у взаєминах з Російською Федерацією.

"Ми робимо все, щоб зняти емоційну складову. Кількість нот і публічних заяв, розгойдувати човен українсько-російських взаємин, скоротилася в рази. Причому з обох сторін. Хоча, звичайно, зміна політики залежить не тільки від МЗС", - сказав він.

Крім того міністр зазначає що українські і російські дипломати блискуче впоралися із запобіганням конфліктів, пов'язаних з приїздом посла РФ в Україні Михайла Зубарова.

"Ось це якраз наше завдання - запобігати конфліктам. І я вважаю, що українські та російські дипломати з цим завданням блискуче впоралися", - зазначив він.

Також Порошенко зазначив величезний потенціал, пов'язаний з приїздом Зубарова, і підкреслив стовідсоткове знання послом української мови.

"Хочу наголосити, що потенціал, пов'язаний з приїздом пана Зурабова , величезний. Всі чутки про дуже жорсткому чи антиукраїнському настрої нового посла точно не відповідають дійсності. Я читав у ЗМІ, що його заяву українською мовою після прибуття в Бориспіль складалося з завчених фраз. Можу засвідчити: це не так. Ми з паном Зурабовим говорили кілька хвилин українською, і мені дуже приємно зазначити, що він продемонстрував як стовідсоткове розуміння мови, так і бажання говорити українською ", - сказав міністр.

Щодо нещодавнього визнання президентом України Віктором Ющенком Української повстанської армії борцями за незалежність України, міністр зазначив, що це є внутрішньою справою України.

"Перш за все, це - внутрішня справа України. Всередині країни можуть вестися дискусії, існувати різні думки політичних і громадських організацій. Але думка інших країн приймається тільки до відома, не більше. Є величезна кількість держав у світі, де ті чи інші громадські діячі є національними символами або героями, викликаючи при цьому різке неприйняття в інших державах. Україна в цьому не унікальна", - підсумував Порошенко.

При цьому Порошенко заявляє, що не бачить необхідності початку односторонньої демаркації сухопутної частини україно-російського кордону.

"Міжнародний досвід свідчить, що така можливість у нас є, але я поки не бачу в цьому необхідності. По-перше, за час моєї дипломатичної практики я жодного разу не чув заяв, що затягування процесу демаркації сухопутної частини українсько-російського кордону є перешкодою на шляху нашої інтеграції в Європу ", - сказав він.

Також міністр зазначає відновлення діалогу з Російською Федерацією з цього питання.

"Я можу сказати, що в останні три місяці ми відновили діалог з РФ щодо демаркації та делімітації. І нова сторінка в українсько-російських відносинах, яка розпочнеться після виборів президента, дає нам підстави для оптимізму щодо термінів початку робіт", - підкреслив він .

Міністр вважає за необхідне поступового і конструктивного вирішення пов'язаних з перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі

"Питання, пов'язані з перебуванням ЧФ РФ у Севастополі, потрібно вирішувати step-by-step. Якщо не вдається вирішити проблему в комплексі, її потрібно розбивати на частини. Приміром, була проблема з узгодженням процедури видачі дозволів на пересування техніки. Вона нагніталася наявністю великої кількості взаємних нот, які звинувачують протилежну сторону в неконструктивний підхід. Переговори з цього приводу не велися протягом півроку. А зараз діалог відновився, сторони демонструють готовність до вирішення питання ", - сказав він.

Міністр зазначив, що проблема пов'язана із здачею в оренду об'єктів ЧФ РФ в суборенду заморожена і не викликає проблем в україно-російських взаєминах.

"На сьогодні вона заморожена і не викликає проблем у взаєминах Росії та України. Але знята буде, тільки коли ми врегулюємо протиріччя підписанням двосторонніх документів", - сказав він.

Порошенко також заявив, що дата закінчення перебування ЧФ РФ в Україні передбачена базовим договором і це 2017.

"Є текст базової угоди. У ньому передбачена дата закінчення перебування Чорноморського флоту. Це 2017 рік. Необхідно неухильно дотримуватися базову угоду, і я заявив про це ще 23 жовтня, на своїй першій зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим", - підсумував він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1122 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ