Чт, 2024-04-18, 15:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 7 » Порошенко зважився оновити склад ЦВК і подав кандидатури
12:45
Порошенко зважився оновити склад ЦВК і подав кандидатури
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Проект постанови від президента України Петра Порошенка про звільнення з посади членів Центральної виборчої комісії зареєстрований у Верховній Раді. Відповідний документ (№4789) від 3 червня з'явився на сайті парламенту у вівторок, 7 червня.

Парубій прогнозує дискусії в питанні призначення членів ЦВК вже на найближчому пленарному засіданні

Крім того, до Верховної Ради внесено проект постанови про призначення на посади членів ЦВК. Документ, ініційований президентом, зареєстровано за №4790 3 червня. Інформація на парламентському порталі про нього з'явилася у вівторок.

Порошенко пропонує звільнити з посади 12 членів Центральної виборчої комісії, в тому числі голову ЦВК Михайла Охендовського.

Згідно з текстом проекту постанови (№4789), крім Охендовського, в зв'язку з завершенням терміну повноважень, пропонується також звільнити Тамару Астахову, Юрія Данилевського, Ігоря Жиденка, Тетяну Лукаш, Андрія Магеру, Броніслава Райковського, Жанну Усенко-Чорну, Олександра Чупахіна, Юлію Швець, Олександра Шелестова та Валерія Шелудька.

Крім того, Порошенко вніс до Верховної Ради України проект постанови про призначення членами Центральної виборчої комісії 11 осіб.

Згідно з проектом постанови, на посади членів ЦВК глава держави пропонує кандидатури заступника міністра освіти і науки - керівника апарату Міністерства освіти і науки України Романа Греби, директора департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС Михайла Вербенського, заступника голови секретаріату парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя Ольги Желтової.

Крім того, президент пропонує призначити членами ЦВК юрисконсульта Світлану Кустову, суддю Аллу Басалаєву, адвоката Олега Колопольського, нотаріуса, доцента кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ольгу Лотюк, нотаріуса, екс-заступника міністра Кабміну Надію Синицю, а також завідувача відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їхніх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента України Віталія Плукаря.

Президент вніс запропоновану парламентською фракцією "Народний фронт" кандидатуру викладача Києво-Могилянської академії Леонтія Шипилова і запропоновану фракцією "Самопоміч" кандидатуру громадського активіста, екс-заступника голови правління Комітету виборців України Євгена Радченка.

Як повідомлялося, 3 червня Порошенко заявив, що вніс до Верховної Ради кандидатури членів ЦВК. "По-перше, ЦВК не є вакантною, і закон зобов'язує мене внести кандидатури через місяць після того, як попередній склад ЦВК буде відправлений у відставку. Приємна новина - перед прес-конференцією я підписав листа до Верховної Ради з внесенням кандидатур до складу Центральної виборчої комісії", - заявив президент на прес-конференції.

Як відомо, у 12 з 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, але вони і далі виконують свої обов'язки на підставі змін до закону України "Про Центральну виборчу комісію", внесених у березні 2014 року з метою забезпечення безперервності виборчого процесу під час президентської виборчої кампанії.

Згідно з Конституцією України, Верховна Рада призначає і звільняє членів Центральної виборчої комісії за поданням президента.

6 травня голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що фракції парламенту вже давно дали своїх кандидатів до нового складу ЦВК, і пообіцяв, що як тільки пропозиції на посади членів ЦВК надійдуть від президента, вони оперативно будуть винесені в залу засідань для розгляду парламентаріями і ухвалення відповідних рішень .

Парубій прогнозує дискусії в питанні призначення членів ЦВК вже на найближчому пленарному засіданні

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій прогнозує дискусії в питанні призначення членів Центральної виборчої комісії вже на найближчому пленарному засіданні парламенту (14 червня). Про це він сказав в коментарі журналістам, відповідаючи на запитання УНІАН щодо президентського подання кандидатур до складу ЦВК, передає УНІАН.

Парубій зазначив, що серед запропонованих кандидатур немає тих, хто працює в нинішньому складі комісії.

Він нагадав, що кожна фракція парламенту висувала свої кандидатури.

"Протягом кількох місяців йшли довгі консультації з цього приводу, але, згідно з законом, власне є право у президента подавати перелік тих кандидатів, кого він вважає за необхідне для роботи в ЦВК", - зазначив Парубій.

Парубій наголосив, що поставить на розгляд це питання "одним із перших на наступному пленарному тижні".

"Швидше за все, це буде в перший день (14 червня - ред) пленарної нашої роботи", - сказав голова ВР.

За його словами, найближчими днями можна буде побачити, наскільки бурхливою та активною буде політична дискусія щодо призначення членів ЦВК і як проходитиме голосування з цього питання.

Парубій прогнозує, що "буде непроста дискусія, як і буває у нас по більшості питань".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: склад ЦВК, кандидатури, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ