Сб, 2024-04-20, 09:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 27 » Посол Франції звинувачує українських аграріїв у блокуванні Зони вільної торгівлі з ЄС
09:22
Посол Франції звинувачує українських аграріїв у блокуванні Зони вільної торгівлі з ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Євросоюз вважає необгрунтованими українські вимоги щодо обсягів квот на експорт сільськогосподарської продукції в рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, заявляє посол Франції в Києві Жак Фор.

"Пропозиції, сформульовані Єврокомісією в рамках переговорного процесу з Україною, дуже щедрі. Вони покривають понад 90% української економіки .... Водночас будь-які переговори економічного характеру мають базуватися на існуючих торгових потоках і обсягах, а не на фантазіях і теоретичних припущеннях ... Нам не зовсім зрозуміла позиція, з якою сьогодні виступає українська сторона, запитуючи квоти на експорт сільськогосподарської продукції, що абсолютно не відповідають тим обсягам, які мали місце протягом останніх років", - передає слова посла " Дзеркало тижня. Україна".

За словами Фора, "ті квоти, які сьогодні критикуються як українськими офіційними органами, так і деякими ЗМІ, значно перевищують обсяги експорту, що реалізуються вашою країною в останні роки".

Дипломат зазначив, що в усіх угодах про зону вільної торгівлі, укладених ЄС з іншими партнерами, фігурує положення про перегляд, яке передбачає можливість зміни відповідних квот, якщо обсяг торгівлі збільшується.

"У підсумку нинішня українська позиція призводить до того, що конкретна сфера - агробізнес - сьогодні стає не чинником подальшого просування переговорів, а навпаки, блокує їх на шкоду іншим сферам та іншим секторам економіки, зокрема промисловому, перешкоджає залученню іноземних інвестицій, необхідних для подальшої модернізації економічного потенціалу країни", - заявив посол Франції.

Він вважає, що, "обмежуючи зерновий експорт, не допоможеш розвитку українського сільського господарства і збільшенню його продуктивності". "Сьогодні нам необхідно спільно дійти до певної угоди, що дозволяє вирішити цю ситуацію шляхом включення до тексту документа про зону вільної торгівлі положень про перегляд, які врегулювали б питання збільшення відповідних квот, а також дозволили б покращити показники бізнес-клімату в Україні, що сприяли б приходу іноземних інвесторів і модернізації української економіки", - зазначив Фор.

Висловлюючи на прохання газети думку про законопроект №8053, що передбачає визначення державного агента, у якого буде монопольне право на експорт соціально значимих сільгосппродуктів, французький дипломат заявив: "Сьогодні ми є свідками створення якоїсь конструкції, дивної для країни, яка заявляє про свою прихильність ринковим принципам. Створення цієї системи, коли на ринок вводиться певна державна компанія, йде врозріз з українськими офіційними заявами, а також з тими принципами, за якими працює Європейський Союз, куди Україна, згідно з її заявами, прагне інтегруватися ..., ставить під сумнів можливість подальшого розвитку виробничих потужностей, розширення сільськогосподарського виробництва у країні".

За словами посла, "усі подібні зміни відзначаються європейською стороною, відповідна реакція буде презентована українській стороні в рамках переговорного процесу" про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Нещодавно комісар ЄС у справах розширення блоку Штефан Фюле наголосив, що в нинішньому році ЄС сподівається підписати з Україною угоду про асоційоване членство і зону вільної торгівлі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 902 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ