Пт, 2024-03-29, 09:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Квітень » 17 » Повний текст заяви - результати переговорів у Женеві
22:10
Повний текст заяви - результати переговорів у Женеві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Всі сторони зобов'язалися утримуватися від будь-яких форм насильства

Повний текст заяви за підсумками чотиристоронніх переговорів у Женеві 17 квітня цього року

іPress.ua пропонує в оперативному режимі повний текст заяви, згідно з підсумками чотиристоронніх переговорів у Женеві (неофіційний переклад).

Женевська заява від 17 квітня 2014 року:

"Згідно з результатами зустрічі в Женеві щодо ситуації в Україні, було досягнуто домовленості щодо конкретних кроків, які мають на меті деескалацію напруженості і відновлення безпеки всіх громадян.

Всі сторони зобов'язалися утримуватися від будь-яких форм насильства, залякування або провокаційних дій. Учасники зустрічі рішуче засудили і відкинули всі прояви екстремізму, расизму та релігійної нетерпимості, включаючи прояви антисемітизму.

Всі незаконні збройні формування повинні бути роззброєні; всі незаконно захоплені будівлі повинні бути повернуті законним власникам; всі незаконно захоплені вулиці, площі та інші громадські місця в українських містах повинні бути звільнені.

Усім учасникам протестів і тим, хто звільнить будівлі та інші громадські місця і добровільно складе зброю, буде гарантована амністія, за винятком тих, хто буде визнаний винним в скоєнні тяжких злочинів.

Було домовлено, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ буде відігравати провідну роль у сприянні українській владі і місцевим громадам негайної реалізації цих заходів, спрямованих на деескалацію ситуації вже в найближчі дні там, де це необхідно максимально. США, ЄС і Росія зобов'язуються підтримати цю місію, в тому числі, шляхом надання спостерігачів.

Анонсований конституційний процес буде всеосяжним, прозорим і відповідальним. Він буде означати негайний початок широкого національного діалогу, який буде враховувати інтереси всіх регіонів і політичних утворень України, а також дозволить врахувати громадську думку і запропоновані зміни.

Учасники зустрічі закцентували на важливості економічної і фінансової стабільності в Україні і висловили готовність обговорити додаткову підтримку імплементації вищезазначених кроків".

Міжнародні переговори за участі голів МЗС України, Росії, ЄС та США розпочалися близько 12 години дня за київським часом.

Перед початком переговорів Держсекретар США Джон Керрі зустрівся з в.о. голови МЗС України Андрієм Дещицею. Сторони обговорили питання підготовки до чотиристоронньої зустрічі. Окрім цього, держсекретар США запевнив українську сторону у безперечній підтримці територіальної цілісності України.

8 квітня держсекретар США Джон Керрі заявив, що чотиристоронні переговори щодо України відбудуться 14-21 квітня у Відні або Женеві. Тоді ж міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ готова розглянути пропозицію переговорів у чотиристоронньому форматі, але потрібно узгодити порядок денний зустрічі.

11 квітня Євросоюз офіційно підтвердив проведення зустрічі Росії, США, України та ЄС 17 квітня в Женеві з врегулювання кризи в Україні.

14 квітня у Люксембурзі перед засіданням ради ЄС із закордонних справ голова європейської дипломатії Кетрін Ештон повідомила, що зустрінеться з міністрами закордонних справ США, Росії та України у четвер у Женеві. Вона наголосила, що метою цієї зустрічі є початок діалогу про те, як досягти деескалації ситуації в Україні.

16 квітня Кабінет міністрів затвердив директиви для зустрічі в.о. голови МЗС Андрія Дещиці в Женеві в чотиристоронній зустрічі Україна-ЄС-США-Росія. Україна наполягатиме на припиненні підтримки Росією збройних угруповань, відведенні російських військ від українсько-російського кордону і виведенні їх з Крму, а також на поверненні Криму під юрисдикцію України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1363 | Додав: adminA | Теги: Повний текст заяви - результати пер
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ