Пт, 2024-04-19, 22:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Жовтень » 12 » Повний текст заяви Синоду Вселенського патріархату - "Скасувати право патріарха Московського призначати митрополита Київського"
14:01
Повний текст заяви Синоду Вселенського патріархату - "Скасувати право патріарха Московського призначати митрополита Київського"
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

"Скасувати право патріарха Московського призначати митрополита Київського". Повний текст заяви Синоду Вселенського патріархату

Синод Вселенського патріархату в Стамбулі оприлюднив підсумки розгляду питання надання автокефалії Українській православній церкві.

Вселенський патріарх застерігає від насильства в процесі надання автокефалії українській церкві

Вселенський патріархат продовжує процедуру надання автокефалії Українській православній церкві.

Про це йдеться в офіційній заяві Синоду, від 11 жовтня. Повний її текст оприлюднив у Facebook архієпископ Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря). "Під головуванням Його Всесвятості вселенського патріарха Священний синод, скликаний на чергове засідання з 9-го до 11 жовтня 2018 року, вивчив і обговорив пункти свого порядку денного.

Синод у присутності архієпископа Даниїла Памфілійського і єпископа Іларіона Едмонтонського, екзархів патріарха в Україні, обговорив, зокрема, церковні справи України та після ґрунтовної дискусії постановив:

Підтвердити раніше ухвалене рішення про те, що Вселенський патріархат розпочинає надання автокефалії українській церкві.

Відновити ставропігію (статус безпосереднього підпорядкування церков, монастирів, духовних шкіл тощо. – "ГОРДОН") вселенського патріарха в Києві, одну з його численних ставропігій в Україні, які існували там завжди.

Задовольнити клопотання про апеляцію Філарета (Денисенка), Макарія (Малетича) та їхніх послідовників, оголошених розкольниками не з догматичних причин, згідно з канонічними прерогативами константинопольського патріарха і у зв'язку з отриманням петицій від ієрархів і духовенства всіх автокефальних церков.

Отже, вищезазначені особи канонічно відновлені в їхньому статусі ієрархів і священнослужителів, їхніх послідовників повернуто в лоно церкви.

Скасувати юридичні зобов'язання синодального листа 1686 року, який видали в обставинах того часу і який надавав право московському патріарху призначати обраного асамблеєю священнослужителів його єпархії митрополита Київського, зобов'язаного славити вселенського патріарха як першого ієрарха під час кожної служби, проголошуючи і підтверджуючи свою канонічну залежність від Константинопольської Матері-церкви.

Звернутися до всіх сторін із закликом уникати захоплення церков, монастирів та інших об'єктів, а також будь-якого іншого акта насильства і помсти в ім'я миру і християнської любові. Головний секретаріат Священного синоду, 11 жовтня 2018 року".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 663 | Додав: adminA | Теги: повний текст заяви Синоду Вселенськ, скасувати право патріарха Московськ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ