Сб, 2024-04-20, 18:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 5 » Повстанці проти наземної операції Заходу в Лівії і зняли з НАТО відповідальність за вбивство своїх
10:22
Повстанці проти наземної операції Заходу в Лівії і зняли з НАТО відповідальність за вбивство своїх
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лівійська опозиція виступає категорично проти сухопутної операції сил коаліції. Про це заявив офіційний представник Національної перехідної ради Алі Ауджалі, виступаючи у Вашингтоні в понеділок, передає РИА "Новости".

"Ми не хочемо наземної операції іноземних збройних сил в Лівії. Ми (опозиція) здатні потурбуватися про Каддафі самостійно. Але нам як і раніше потрібні авіаудари коаліції і допомога у вигляді постачання", - сказав Ауджалі.

Крім того, лідери лівійських повстанців зняли з НАТО відповідальність за вбивство опозиціонерів в результаті авіаудару 2 квітня. Як підкреслив глава Перехідної національної ради Мустафа Абдель Джаліль, повстанці самі спровокували таку реакцію пілота коаліційних військ відкривши стрільбу в повітря на знак вітання.

По словах Абделя Джаліля, керівництво повстанців вживає термінові заходи по зміцненню дисципліни серед своїх бійців для того, щоб уникнути повторення подібних інцидентів.

Представник Перехідної національної ради сказав також, що повстанці мають намір реорганізувати свої сили і добитися військової перемоги над Муаммаром Каддафі. "На цій землі немає місця для нас обох (Каддафи і повстанців), - підкреслила Іман Бугайгіз. - Ми зробимо усе можливе для того, щоб звільнити Лівію".

Нагадаємо, пілоти літаків НАТО з необережності знищили 13 лівійських опозиціонерів в минулу п'ятницю. Авіаудар було нанесено по автомобільній колоні, що рухалася убік Бреги. У колону входили чотири невеликі вантажівки і машина швидкої допомоги. Серед убитих - троє студентів-медиків.

"Якщо хтось відкриває вогонь по нашому літаку, у нас є право захищати себе", - цитує слова представника НАТО "Эхо Москви". Представники лівійської опозиції називають подію "нещасним випадком" і підкреслили, що усі так само підтримують військову операцію міжнародної коаліції в Лівії.

Між тим стало відомо, що операція НАТО в Лівії може продовжитися ще на півроку. Про це заявив командувач британських ВПС Стівен Далтон. При цьому, за його словами, засобів на проведення усіх операцій, в яких задіяні британські військові недостатньо із-за заходів строгої економії, зроблених урядом. А США взагалі згортають свою безпосередню участь в операції і розглядають як варіант підтримки повстанців постачання їх зброєю.

Великобританія готова надати опозиційним силам в Лівії небойове оснащення, техніку для захисту мирного населення і забезпечення гуманітарних потреб, повідомив в понеділок британський міністр закордонних справ Уїльям Хейг.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 915 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ