Вт, 2024-04-16, 19:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Прем'єр Туреччини - РФ порушила територіальну цілісність Грузії, України та Сирії, під загрозою - Азербайджан
17:02
Прем'єр Туреччини - РФ порушила територіальну цілісність Грузії, України та Сирії, під загрозою - Азербайджан
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Російська Федерація порушила територіальну цілісність Грузії, України та Сирії, заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давотоглу на спільній прес-конференції з прем'єром України в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нова концепція російської політики - продовження експансіонізму та агресивності. Ситуація,.. яка розпочалася з Абхазії, триває в Криму. Зараз є три країни, територіальну цілісність яких порушила РФ: Грузія, Україна та Сирія", - зазначив глава турецького уряду.

За його словами, нині під загрозою перебуває територіальна цілісність Азербайджану через Вірменію, допомогу якій надає РФ.

Давотоглу погодився з думкою, що, через те що Росія в Україні не отримала належної відповіді за свої дії, вона так поводиться тепер у Сирії.

"Росія намагається використовувати кожен момент, коли міжнародне співтовариство не виявило своєї реакції", - сказав прем'єр Туреччини.

Він додав, що Росія зараз відповідальна за смерть тисяч людей в Україні і Сирії і за те, що мільйони жителів цих країн змушені були залишити свої домівки. За його словами, продовжуючи обстріл і бомбардування цивільного населення, РФ змушує сирійців емігрувати до ЄС через Туреччину, яка вже дала прихисток понад 2,5 млн біженців.

"Період Радянського Союзу закінчився 25 років тому. Спроби повернутися в цей період нікому не принесуть ніякої користі і нічого хорошого", - підсумував Давотоглу.

Він закликав Росію в рамках міжнародного права проявляти повагу до територіальної цілісності і народам Сирії і України, припинити обстріли балістичними ракетами і вакуумними бомбами.

Крим є невід`ємною частиною України - прем`єр Туреччини

Прем’єр-міністр Турецької Республіки Ахмет Давутоглу наголошує, що для його країни Крим є невід`ємною частиною України. Про це він заявив під час зустрічі з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком сьогодні у Києві, передає УНІАН.

"Хоча між нами Чорне море, але на обох його берегах - країни, які готові до співробітництва. Для нас є фундаментальною цінністю територіальна цілісність та незалежність України, тому ми Крим сприймаємо як невід`ємну частину України", - підкреслив Давутоглу.

Глава турецького уряду також наголосив, що Україна є стратегічним партнером Туреччини і подякував Україні за солідарність з приводу різних питань.

У свою чергу Яценюк висловив вдячність турецькому народу за підтримку територіальної цілісності України, за підтримку у боротьбі проти російської агресії.

Він наголосив, що до Києва приїхала найпотужніша делегація із Туреччини за всю історію двосторонніх відносин.

Україна є дуже важливою для гарантування безпеки в Євразійському регіоні - прем`єр Туреччини

Ахмет Давутоглу заявляє, що Україна є дуже важливою для гарантування безпеки в Євразійському регіоні.

"Україна для нас не просто дружня країна, а це наш стратегічний партнер. Україна є дуже важливою для гарантування безпеки в Євразійському регіоні", - сказав Давутоглу.

За його словами, Туреччина підтримує територіальну цілісність України і не змириться з анексією Росією Криму.

Росія та терористичні угруповання винні у багатьох злочинах проти людства - Давутоглу

Ахмет Давутоглу заявляє, що Росія та терористичні угруповання, насамперед "ІДІЛ", винні у багатьох злочинах проти людства.

"Росія та інші терористичні організації, передусім "ІДІЛ", винні в дуже багатьох злочинах проти людства, і ці питання треба вирішувати в рамках міжнародного права", - наголосив Давутоглу.

Як сказав прем`єр Туреччини, у Сирії тривають "варварські напади на цивільне населення", які скоює зокрема і Російська Федерація, і терористичні організації".

"Поки йшли наші переговори, Росія запущеною з акваторії Каспійського моря ракетою влучила в лікарню і школу, що призвело до загибелі великої кількості мирного населення", - підкреслив Давутоглу.

Делегація Туреччини на чолі з прем’єром Давутоглу перебуває сьогодні з візитом в Україні.

Зазначимо, Яценюк та Давутоглу вже доручили своїм міністрам відновити переговори про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 734 | Додав: adminA | Теги: тер. цілісність Грузії, України та Сирії, Азербайджан, РФ, загроза, прем'єр Туреччини
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ