Ср, 2024-04-24, 02:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 2 » Президент Ємену пообіцяв, що не буде балотуватися на новий термін, та "День гніву" там все ж пройде
13:57
Президент Ємену пообіцяв, що не буде балотуватися на новий термін, та "День гніву" там все ж пройде
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Ємену Алі Абдалла Салех на тлі близькосхідних країн, охоплених антиурядовими заворушеннями, заявив, що не прагнутиме продовжити свої повноваження та не намагатиметься передати владу синові, повідомляє РИА "Новости".

"Жодного продовження, жодного спадкоємства, жодних махінацій з термінами", - заявив у середу 69-річний глава держави, президентські повноваження якого закінчуються восени 2013 року.

Абдалла Салех став президентом Північного Ємену ще у 1978 році, а після об'єднання Півночі і Півдня у 1990 році очолив Єменську Арабську Республіку, яка тоді утворилася.

Виступаючи перед парламентарями, Салех додав, що він заморожує дію конституційної поправки, яка дозволяла йому балотуватися на новий термін. Президент також оголосив про перенесення намічених на квітень парламентських виборів, проти проведення яких за браком політичних реформ виступала опозиція.

Заяви Салеха прозвучали напередодні масової акції протесту - "Дня гніву", яка мала відбутися в Ємені в четвер. Передбачається, що її учасники висловлять підтримку антиурядовим заворушенням в Єгипті і вимагатимуть відставки Салеха.

Представники найбільшої єменської опозиційної партії "Аль-Іслах" розцінили ініціативу Салеха як позитивну, але попередили, що чекають від президента конкретних кроків. Організатори "Дня гніву" підкреслили, що демонстрації в четвер відбудуться, як і було заплановано.

Раніше в столиці Ємену вже сталися зіткнення між прихильниками і супротивниками президента. Демонстрація проходила перед єгипетським посольством. На транспарантах було написано "Вчора Туніс, сьогодні Єгипет, завтра Ємен".

Незадовго до цього близько 16 тисяч людей вийшли на вулиці єменської столиці, вимагаючи відставки президента.

Нагадаємо, що в Єгипті з 25 січня проходять масові акції протесту з вимогою реформ і відставки 82-річного президента Хосні Мубарака, який керує країною 30 років. За сім днів сутичок і безладів в Єгипті - за даними ЗМІ - загинуло близько 150 осіб.

Виступаючи ввечері у вівторок, 1 лютого, з телезверненням до нації, Мубарак сказав, що не буде балотуватися на наступних президентських виборах, які заплановано на вересень цього року, і обіцяє до кінця терміну свого правління провести докорінні політичні реформи, на яких наполягали демонстранти й опозиція.

Безлади в Єгипті почалися невдовзі після повалення в результаті масових народних виступів президента Тунісу Зін Абідіна Бен Алі, який перебував при владі протягом 23 років. Він втік з країни до Саудівської Аравії.

У свою чергу, у зв'язку з цими подіями, король Йорданії Абдалла IІ виконав одну з вимог опозиції і відправив у відставку уряд Саміра Ріфаї. Формування нового кабінету міністрів доручено Маруфу Бахіту. Монарх поклав на Бахіта проведення реальних політичних реформ з метою забезпечити демократизацію країни, а також поклопотатися про безпечне і гідне життя підданих Хашимітського королівства Хашимітського.

Раніше там теж пройшли демонстрації. Демонстранти вимагали відставки уряду і покарання корупціонерів.

А в Інтернеті з'явилася інформація, що акції протесту проходять вже й у Сирії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 858 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ