Чт, 2024-03-28, 12:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 29 » Янукович не має наміру зустрічатися з представниками руху "Стоп цензурі!" ВІДЕО
11:03
Янукович не має наміру зустрічатися з представниками руху "Стоп цензурі!" ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович не має наміру зустрічатися з представниками руху "Стоп цензурі!". Про це він заявив в інтерв’ю телеканалам у своїй резиденції в Межигір'ї.

"Що стосується зустрічі. Певна заангажованість тих журналістів, які шукають конфлікту зі мною, вона примушує мене ухилятися від цих конфліктів. Я не хочу грати в цю брудну гру", - сказав він.

- У відносинах України і НАТО нічого не змінилося, а в будівництво ПРО нас ніхто не запрошував, розповів Янукович
- Янукович не збирається звільняти Азарова і переводити Герман до Кабміну
- Янукович не хотів, щоб закон про червоні прапори скасували, але важелів впливу на Конституційний суд у нього немає
- Після ухвалення закону "Про мови" зникне інструмент політиканства, впевнений Янукович
- На зустрічі з Януковичем у "Межигір'ї" журналісти змокли, поки їм шукали парасольки
- Янукович розповів, як йому було важко після 2004-го, але він усіх пробачив
- Янукович майже знайшов, чим замінити дорогий російський газ, але вважає, що угоду з МС підписати треба

"Я також людина, перше. І друге, я, крім того, ще несу відповідальність за стан справ у країні. І, так як мені здається, кращий випадок, щоб вони зі своїми спробами шукали інших клієнтів. Їх достатньо. Я не той. Я їм не по зубах", - додав Янукович.

На запитання журналістів щодо стану зі свободою слова в регіонах країни, Янукович відповів: "Я постійно зустрічаюсь, перебуваючи в регіонах, з представниками ЗМІ. Постійно. Я таких випадків, по великому рахунку, не знаю".

"Є багато проблем, які виникають між власниками ЗМІ і колективами. Ці питання є. Вони існують, втручатись у них владі дуже важко. І я переконаний, що такі питання є не тільки в Україні. Вони існують усюди у світі. Я з журналістами спілкуюсь з різних країн. Ці питання існують", - заявив він.

"По великому рахунку, я проблем ніяких не бачу", - зазначив президент.

Нагадаємо, що в честь Дня Конституції президент України Янукович зустрівся із журналістами українських ЗМІ у своєму маєтку "Межигір'я". Повідомлялося, що Янукович мав намір там дати інтерв'ю тільки лояльним до нього ЗМІ.

Нагадаємо, що Янукович рік тому пообіцяв показати "Межигір'я" саме журналістам руху "Стоп цензурі!", коли ті запитали у нього про походження маєтку. Президент так і не виконав своєї обіцянки.

6 червня 2011 року, в День журналіста, працівники ЗМІ прибули до "Межигір'я", щоб нагадати президентові про його обіцянку. Проте кортеж Януковича проїхав повз них, а до журналістів за ворота вийшла лише прес-секретарка президента з тортом і квітами. Кореспонденти відмовилися прийняти подарунки.

У відносинах України і НАТО нічого не змінилося, а в будівництво ПРО нас ніхто не запрошував, розповів Янукович

У відносинах України і НАТО нічого не змінилося. Про це президент Віктор Янукович заявив в інтерв'ю телеканалам у своїй резиденції в Межигір'ї, коментуючи інформацію про підписання нових угод з Альянсом.

"Тут ніякої новини немає. Ця інформаційна подія, яка нічого нового не принесла в стосунки України і НАТО", - повідомив він.

Президент уточнив, що є "щорічні плани, і ми їх виконуємо, переглядаємо, зберігаємо". "Нічого не змінилося. Крім того, що ми зняли питання вступу до НАТО", - підкреслив він.

Янукович також повідомив, що перед Україною "ніхто і ніколи не піднімав питання участі в будівництві ПРО". "Тому я відповідаю, що ми не збиралися, і нас ніхто не запрошував. Про це можна буде говорити, коли буде цю пропозицію зроблено", - додав він.

Янукович не збирається звільняти Азарова й переводити Герман до Кабміну

Президент Віктор Янукович зажадав від прем'єра і глави Нацбанку дотримуватися певного порядку спілкування. Про це Янукович заявив в інтерв'ю телеканалам, коментуючи лист голови Нацбанку Олександра Арбузова до прем'єра Миколи Азарова.

"Я зробив зауваження таке і голові уряду, і голові Національного банку, щоб вони в цих своїх взаєминах дотримувалися певного порядку, який встановлено в багатьох країнах", - зазначив він.

"Ми не зацікавлені, щоб в нашу внутрішню кухню хтось ліз", - підкреслив Янукович.

Янукович також заявив, що не має наміру здійснювати відставку Кабінету міністрів України. "Микола Янович важко, зі скрипом, із зауваженнями різними, що цілком природно, але він працює", - заявив Янукович.

"Це елементи української політики. І хтось грає в ці ігри, намагаючись послабити владу", - зазначив він.

Крім того, Янукович зазначив, що інформація про призначення Ганни Герман віце-прем'єром із гуманітарних питань не відповідає дійсності. "Такої розмови у нас не було. Я дізнався про це із засобів масової інформації", - повідомив президент.

Він зазначив, що з'явилася "Служба чуток", яка працює "поза владою".

При цьому президент уточнив, що Україні зараз вкрай необхідна політична стабільність, яка сприятиме позитивним змінам у всіх сферах життя. "Країна не може залишатися у такому стані, її потрібно модернізувати", - сказав він.

Янукович нагадав свою обіцянку, що до кінця року реформами буде охоплено 21 напрямок життєдіяльності країни. "Більш як 800 заходів, які ми повинні виконати разом - президент, уряд і Верховна Рада. Це закони, підзаконні акти, імплементація законів, які ми прийняли, і які будемо приймати", - зазначив Янукович.

Президент наголосив на важливості ефективної роботи як центральної влади, так і чиновників на місцях. "Дуже часто я роблю зауваження представникам виконавчої влади різних рівнів - і місцевої влади, і Кабінету міністрів. Зауваження які? Щоб сміливіше брали на себе рішення, зобов’язання, і досягали мети", - зазначив він.

Янукович не хотів, щоб закон про червоні прапори скасували, але важелів впливу на Конституційний суд у нього немає

Янукович заявив, що не тиснув на Конституційний суд при ухваленні рішення про прапор Перемоги.

"У мене рука не піднялася не підписувати цей закон. Я вважав, що зобов'язаний підписати цей закон, заради пам'яті тих людей, які відстоювали нашу країну, перемогли в цій страшній війні ворога - фашизм", - заявив президент. "Я не очікував, що буде звернення до Конституційного суду. На це не розраховував", - розповів Янукович.

За його словами, він "висловив свою думку голові Конституційного суду": "Що мені важко буде сприйняти, якщо таке рішення буде прийнято. І не буде обов’язковим використання (прапорів)".

"Конституційний суд нічого не забороняв, і не має таких прав - забороняти. Тобто вивішувати цей Прапор Перемоги можна буде на всій території України, у тих регіонах, де буде таке бажання", - наголосив президент. "Це не є вже обов’язковим", - підкреслив він.

При цьому Янукович розповів, що "голова Конституційного суду дуже важко пережив це рішення". "Я скажу, що він переживав. Він сказав, що не може переступити букву закону. Я йому сказав, що треба довести до суддів мою точку зору, але, безумовно, ви яке рішення приймете, так і буде", - заявив президент.

"В мене немає важелів впливу на Конституційний суд. Я не можу їм давати накази: що приймати, що не приймати", - додав він.

Нагадаємо, що КС визнав неконституційним використання прапора Перемоги під час офіційних заходів разом із державним прапором України.

З приводу цього питання до КС звернувся народний депутат Юрій Костенко, який просив дати офіційне тлумачення окремих положень Закону "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" про порядок офіційного використання копій Прапора Перемоги".

Цей закон Верховна Рада ухвалила 21 квітня. Президент Янукович підписав його 20 травня. Згідно із законом, прапор Перемоги мав підніматися на флагштоках поряд із державним прапором України.

Після ухвалення закону "Про мови" зникне інструмент політиканства, впевнений Янукович

Українська мова посідатиме своє належне місце як державна мова, заявив Янукович.

При цьому він наголосив на необхідності створення умов для розвитку мов тих народів, які проживають в Україні.

Президент нагадав, що зараз проект закону "Про мови" проходить узгодження у Венеціанській комісії. "Європейська мовна Хартія буде в Україні імплементована, і це питання відразу зникне, його не буде. Ми заберемо цей інструмент політиканства", - сказав він.

"Будуть створені умови для використання в Україні всіх мов, які є в кожному регіоні. У Закарпатті - угорська мова, в Чернівецькій області - румунська мова, в Одеській області є регіони з болгарською мовою, в Донецькій - регіони з грецькою мовою, і є регіони, великі регіони з російською мовою", - заявив Янукович.

На зустрічі з Януковичем у "Межигір'ї" журналісти змокли, поки їм шукали парасольки

З президентом Віктором Януковичем стався черговий конфуз: він сам сидів під парасолем, поки журналісти мокли.

Інцидент стався під час запису інтерв'ю телеканалам у резиденції "Межигір'я". Хвилин за двадцять до кінця зустрічі почалася злива з грозою.

"Давай сюда зонтики. Всем, всем, всем", - крикнув президент охоронцю. Охоронець одразу подав Януковичу велику парасольку.

Журналістам захист від дощу принесли через майже 5 хвилин, лише після того як президент сказав: "Ты, давай еще сюда неси". Представники ЗМІ встигли добряче змокнути, поки їм шукали парасольки.

Янукович розповів, як йому було важко після 2004-го, але він усіх пробачив

Вибори 2004 року - це був удар нижче пояса, заявив президент України Віктор Янукович в інтерв'ю українським ЗМІ.

"Я вам скажу, що вперше, я ніколи про це не говорив, після виборів 2004 року мені було дуже важко. Це був такий, знаєте, удар нижче пояса. Дуже важкий. І про те, що там передрікали, що я вже не піднімуся після цього удару - вони були дуже близькі, тому що піднятися було дуже важко. Особливо важко було пережити зраду. Жити з цим далі, носити цей тягар у душі неможливо було. Жити з цією образою неможливо", - сказав Янукович.

"І для себе вирішив - пробачити всіх. Я пішов у церкву, перед іконою я це зробив. Я пробачив: хай Бог вам буде суддя. Я все пробачив. І я про це сказав своїй команді - я зібрав людей, була така зустріч. Мені боляче, дуже боляче було на все це дивитися. Але минув час, і я сказав, що я сподіваюся, що ви вже опам'яталися, схаменулися, хто хоче йти зі мною - ідемо далі разом. Хто не хоче - двері відчинені, будь ласка, можете йти, я нікого не засуджую, всім щасливої дороги. Хто залишається - припиніть молоти язиком, тому що я запитаю з кожного, хто дозволяє собі базікати", - сказав президент.

"Не шукайте причин у мені, шукайте причини у своїй слабкості. Звичайно, були індивідуальні розмови після цього, але вони мали дружній характер. І завдяки цьому нам вдалося зберегти команду, яка надалі пішла на вибори в 2006 році", - додав він.

"Команда велика, дуже непроста - багато амбітних людей. Звичайно, партія за цей час виросла сильно - і в прямому, й у переносному значенні слова. Хоча є всякі. Є таке прислів'я: у сім'ї не без виродка. Тому іноді продовжують дивувати люди своєю дріб'язковістю, споживчими підходами. Це є. Але що стосується образ, то я вам кажу, що в 2005 році я з цим розпрощався", - підсумував президент.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 988 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ