Пт, 2024-03-29, 10:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 5 » Президенту і Раді "Реанімаційний пакет реформ" пропонує кандидатури в новий склад ЦВК
19:04
Президенту і Раді "Реанімаційний пакет реформ" пропонує кандидатури в новий склад ЦВК
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Реанімаційний пакет реформ" заявляє, що до нового складу ЦВК мають входити представники громадськості і пропонує президенту і ВР кілька кандидатур.

Про це йдеться у заяві РПР.

Згідно з нею, активісти пропонують забезпечити невідкладне (відразу після завершення виборчого процесу чергових та перших місцевих виборів) призначення 12 членів ЦВК замість членів Комісії, строк повноважень яких завершився у червні 2014 року.

"Посилення рівня незалежності ЦВК потребує включення до її складу представників громадянського суспільства, які не залежать від політиків і можуть неупереджено здійснювати свої обов’язки на посадах в органах влади", - сказано в заяві.

Зокрема РПР пропонує призначити до складу ЦВК директора з міжнародного розвитку міжнародної громадської організації "Інтерньюз-Україна" Євгена Радченка та заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магеру.

"Вважаємо, що двадцятирічний досвід роботи Євгена Радченка у сфері виборів може бути ефективно використаний ним під час виконання обов’язків члена ЦВК у разі його призначення на цю посаду", - сказано в заяві.

Щодо Магери у РПР наголосили, щодо нього "відсутні підозри у політичній упередженості чи непрофесіоналізмі" і він голосував проти сумнівних з точки зору обґрунтованості рішень ЦВК та викладав окрему думку щодо багатьох суперечливих постанов Комісії.

Крім того, до складу ЦВК РПР пропонує призначити експертів Реанімаційного пакету реформ:

1) Богашеву Н.В., директора Інституту виборчого права, кандидата юридичних наук;

2) Кириченко Ю.М., керівника проектів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ;

3) Ковтунця В.В., експерта з виборчого права.

Крім того, РПР просить розглянути можливість призначення до складу ЦВК представників інших громадських організацій, які спеціалізуються на виборчих питаннях.

Також у РПР просять підготувати та внести на розгляд ВР проект змін до Закону "Про Центральну виборчу комісію", який би, серед іншого, виключав можливість безстрокового обіймання членами ЦВК своїх посад.

4 листопада голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав фракції подати до кінця тижня кандидатури на посади членів ЦВК. За його словами, на сьогодні тільки три фракції внесли подання про кандидатів у ЦВК. Зокрема, 7 жовтня від "Самопомочі" надійшло подання, 8 жовтня - від "Батьківщини", 20 липня - від Радикальної партії.

У червні закінчився рік з моменту припинення терміну повноважень 12 з 15 членів Центральної виборчої комісії, призначених на посади у 2007 році.

Подання щодо призначення нових членів ЦВК вносить до парламенту президент після консультацій з фракціями та обговорення їхніх пропозицій.

Довідка

Офіційну позицію БПП про "переформатування" складу ЦВК лише після проведення місцевих виборів-2015 на початку жовтня висловлював голова фракції Юрій Луценко.

Нагадаємо, що критика на адресу окремих персоналій нинішнього складу ЦВК, зокрема, щодо голови Комісії Михайла Охендовського, якого було призначено "регіоналами" ще за доби Віктора Януковича, раніше лунала як від представників правлячої парламентської коаліції (найактивніші тут "Батьківщина" та "Самопоміч"), так і від колишніх партнерів "БПП" по парламентській більшості (Радикальна партія).

Після голосування 25 жовтня звинувачення Охендовського у заангажованості робилися переважно у зв'язку зі зривом виборів у Маріуполі, Красноармійську, Сватовому та скасуванням ЦВК другого туру у Павлограді (після втручання президента Петра Порошенка це рішення було анульовано), а також через "затягування" опрацювання протоколів.

Натомість Охендовський заявив, що не збирається добровільно йти у відставку й має намір виконувати свої обов'язки доти, доки Верховна Рада не призначить новий склад ЦВК. "...Доки замість мене не буде призначено професійнішу, талановитішу, краще підготовлену людину", - зауважив він.

МВС порушило кримінальні провадження стосовно зриву виборів у Маріуполі, Красноармійську та Сватовому. Радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко вважає Охендовського особисто причетним до вчинення злочинів, пов'язаних із перешкоджанням виборчому процесу. "Незалежно від статусу, від посади будуть всі допитані, і вже крапку поставить слідство", - повідомив Стойко.

Експерти та окремі ЗМІ називають Охендовського креатурою Віктора Медведчука. Їхні маєтки у Конча-Заспі також розташовані поруч.

Повідомлялося й про любов Охендовського до не передбачених розміром легальної зарплатні розкошів, наприклад, про його годинник вартістю 50-60 тисяч американських доларів.

Головою ЦВК його було обрано 6 липня 2013 року.

До складу Комісії призначений у 2007 році за квотою Партії регіонів.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: рада, Реанімаційний пакет реформ, ЦВК, кандидатури, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ