Пт, 2024-03-29, 18:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 9 » Приймати відвідувачів і спілкуватися з журналістами Брейвік зможе
13:36
Приймати відвідувачів і спілкуватися з журналістами Брейвік зможе
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Норвезьке правосуддя неспроможне заборонити терористові Андерсу Брейвіку активно пропагувати свої "людинолюбні ідеї".
 
Обвинувачений в подвійному теракті 22 липня, жертвами якого стали 77 осіб, Брейвік з вівторка отримає можливість читати листи, приймати відвідувачів і спілкуватися з журналістами, сотні яких висловили бажання записати інтерв'ю з найвідомішим терористом Норвегії, повідомляють РИА "Новости" з посиланням на норвезькі ЗМІ.

В понеділок закінчується термін заборони, накладеної судом Норвегії, на отримання кореспонденції і відвідин для Брейвіка. Це означає, що він зможе спілкуватися з родичами, друзями і журналістами під контролем поліції.

"Дуже багато людей вже звернулися до адвокатів Брейвіка з проханням зустрітися з їх клієнтом. Частина запитів була направлена безпосередньо у в'язницю і навіть особисто Брейвіку", - розповів виданню адвокат турд Йорден.

Він також повідомив, що серед цих людей є ті, хто особисто знайомий з обвинуваченим в тероризмі, а також ті, хто до 22 липня нічого про нього не чув, проте з різних причин хочуть з ним зустрітися.

Сам Брейвік, відзначає адвокат, настроєний позитивно до майбутніх відвідин, проте просить тих, з ким не знайомий особисто, пояснити причини для зустрічі.

Брейвік міститься в блоці для особливо небезпечних злочинців в'язниці Іла, де створений найвищий рівень безпеки. Увязнені цієї в'язниці мають право на одне побачення в тиждень під контролем співробітників в'язниці. Крім того, для контролю може бути використане спеціальне устаткування або собака, відзначає видання.

Брейвік також має намір давати інтерв'ю, будучи в ув'язненні: особливу роль преси в своїй "місії" обвинувачений підкреслював ще в маніфесті, що став відомим.

Про своє бажання записати інтерв'ю з Брейвіком вже заявили і норвезькі і закордонні ЗМІ.
"Ми отримали подібні запити з різних куточків світу. Він (Брейвік) висловив бажання зустрітися в першу чергу з журналістами з Великобританії, Франції і Німеччини, на них він робив акцент в побудові своєї мережі контактів", - відзначив адвокат.

Він також додав, що Брейвік хоче спілкуватися не тільки з великими ЗМІ, але також з блогерами з консервативними поглядами. Правда, Брейвік поставив умову, щоб інтерв'ю публікувалися без цензури і не редагувалися.

Генеральний секретар норвезької асоціації преси Пьєр Едгар Коккволд закликав журналістів відмовитися від інтерв'ю з Брейвіком до суду.

Потрібно бути "ідіотами і морально сліпими", щоб не розуміти, яким ударом ці інтерв'ю стануть для родичів жертв теракту, пояснив глава журналістської асоціації.
Адвокат також розповів, що на ім'я Брейвіка прийшла величезна кількість листів. Частина з них від тих, хто поділяє його погляди, інші повні ненависті й злості. Невелика частина послань - релігійного характеру, повідомив Йордет.

Жертвами подвійного теракту 22 липня в Норвегії стали 77 осіб. Спочатку біля комплексу урядових будівель в центрі Осло, де знаходиться канцелярія прем'єр-міністра, відбувся вибух, в результаті якого загинули вісім осіб.

Через декілька годин злочинець влаштував стрілянину в молодіжному таборі правлячої Норвезької робочої партії на острові Утойя недалеко від столиці Норвегії, там було убито 69 осіб. Брейвік відразу ж після перших допитів зізнався в здійсненні терактів, проте винним себе не вважає.

Психіатри визнали Брейвіка неосудним. Тим часом, фахівці, що стежать за поведінкою норвезького вбивці у в'язниці, вважають, що він цілком нормальний.
Процес почнеться 16 квітня 2012 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: Психіатри визнали Брейвіка неосудни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ