Чт, 2024-04-25, 19:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 6 » Про "підводні камені" в новому законі про зниження мит на б/в авто експерти розповіли
13:12
Про "підводні камені" в новому законі про зниження мит на б/в авто експерти розповіли
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Закон, що набув чинності 1 серпня, дав українцям змогу ввозити вживані автомобілі з Європи за зниженими митами. "Човники" вже почали звозити машини до польсько-українського кордону, але експерти кажуть: випливли нові умови, які роблять масове ввезення практично неможливим, пишуть "Вести".

Голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко стверджує, що підвищеної активності на кордоні ще немає. З його слів, навіть коли українці кинуться по дешеві авто, їх чекають палиці в колеса від фіскалів. Днями заступник голови ДФСУ Мирослав Продан дав роз'яснення, в якому є важливий момент: для зниження акцизу потрібно мати сертифікат походження, щоб уникнути ввезення машин з РФ.

"І щоб ввезти, наприклад, з Польщі Mercedes, потрібно їхати в Німеччину і брати в їхній Торгово-промисловій палаті цей сертифікат. Інакше при розмитненні в Україні будуть неприємності", - пояснив Назаренко.

Є й інші нюанси: якщо машина дорожча за 10 тис. доларів, доведеться пояснити, звідки взялися гроші. Згідно із законом, вивозити готівкою понад 10 тис. доларів можна, та з меншою сумою купити машину навряд чи вийде. Зі слів економіста Олександра Охріменка, продавець-поляк для звіту перед своїми податковими органами потребує безготівкового переказу. Таким чином, гроші потрібно буде везти на картці, причому не гривневій, а валютній (купівля в євро або доларах із гривневою карти буде прирівняна до купівлі валюти, а в зв'язку з обмеженнями НБУ в день ви можете купити валюту тільки на 12 тис. грн, це приблизно 480 доларів).

"А при одноразовому платежі за кордоном більш ніж 10 тис доларів інформація про цю операцію потрапить в Фінмоніторинг, який вже в Україні потребує звітування, звідки гроші", - каже Охріменко.

Зростання продажів експерти прогнозують у вересні, коли продавці і покупці налагодять схеми. "У серпні будуть перші поставки, відпрацюють нюанси, логістику. Тим більше літо - не найкращий сезон для ринку вживаних авто", - вважає керівник компанії AUTO-Consulting Олег Омельницький.

У Мережі все більше пропозицій про купівлю авто за кордоном: від автобусних турів до Польщі до пригонки машини на замовлення до кордону. Про такі нюанси, як сертифікат, не попереджають. "Наші послуги в Польщі коштують 1 тис. євро, в Німеччині та Франції - дорожче. Прижени авто під кордон, оглянемо на СТО, а клієнту потрібно в'їхати до Польщі. Скинемо документи, щоб він заплатив ПДВ", - сказав посередник Дмитро.

Його колега Павло Качуровський вважає, що вигідніше користуватися послугами людей, які на цьому знаються, а не їхати самому: "Якщо українець розбирається в авто і поїде до Польщі сам, це йому обійдеться в 250 доларів. Візьме консультанта - ще 400 доларів. Якщо буде посередник, плюс 700-1200 доларів. І це якщо машина підійде з першого разу". В результаті пригнане авто буде всього на 1-1,5 тис. євро дешевше за куплене в Україні, вважає Качуровський. До слова, як стверджує Дмитро, в Німеччині вже підняли ціни на вживані авто. "Зараз вони дешевші, ніж у Польщі, на 200-300 доларів".

Нагадаємо, 1 серпня набув чинності закон про зниження ставок акцизного збору на вживані автомобілі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: експерти, закон, зниження мит на б/в авто, Підводні камені
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ