Чт, 2024-04-25, 13:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 31 » Про тротил на літаку Качинського прокуратура спростовує інформацію, а його брат скликає Сейм
11:24
Про тротил на літаку Качинського прокуратура спростовує інформацію, а його брат скликає Сейм
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Лідер польської опозиційної партії "Право та справедливість" Ярослав Качинський закликав провести надзвичайне засідання Сейму Польщі та викликати на нього генпрокурора у зв'язку із появою нової інформації про Смоленську трагедію. Про це він заявив у Сеймі, повідомляє УНІАН.

Качинський переконаний у тому, що його брата-близнюка, президента Польщі Леха Качинського і делегацію польських високопосадовців було вбито 10 квітня 2010 року у російському Смоленську.

"Вбивство 96 людей, у тому числі президента Польщі, інших визначних громадських діячів є неймовірним злочином. Кожен, хто… мав щось спільне з цим, повинен понести відповідальність, і за це будемо боротися", - заявив Качинський на засіданні спеціальної комісії з вивчення причин авіакатастрофи.

Качинський звернув увагу на нещодавню смерть одного із ключових свідків катастрофи, бортового механіка урядового літака Як-40, що приземлився у російському Смоленську напередодні падіння літака з польськими високопосадовцями.

Качинський нагадав, що механік говорив про наданий російськими диспетчерами польському екіпажу дозвіл зійти на висоту 50 м, що було неприпустимим в умовах сильного туману і заборонялося правилами самого аеродрому.

"Відсутність цих слів (у записах "чорної скриньки") свідчить про фальсифікацію. Сьогодні маємо інформацію про сліди вибухів. Нам пропонують вірити, що це безпрецедентний збіг обставин - чути вже різного роду пояснення, що сліди вибухівки походять ще з часів Другої світової війни", - сказав Качинський.

"Смерть техніка Як-40 є дуже важливою у контексті публікації про тротил в уламках літака Ту-154", - додав він.

ЗМІ вже спростували інформацію про тротил на президентському літаку

Головний редактор польського видання Rzeczpospolita визнав, що його газета передчасно написала про виявлення слідів вибухових речовин в уламках літака Качинського. Головред сказав у радіоінтерв’ю, що насправді видання не мало такої інформації, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, виявлені речовини не обов’язково мали бути слідами саме вибухівки. У редакційній заяві газета теж визнала, що помилилася, стверджуючи про нібито виявлені сліди тротилу й нітрогліцерину.

Водночас журналісти розкритикували органи прокуратури і уряд країни за зволікання, на їхню думку, зі з’ясуванням усіх обставин катастрофи.

Зазначимо, в окружній військовій прокуратурі Варшави заявляли, що в повідомленні газети містилася низка неправдивих чи принаймні неточних заяв, а також безпідставні спекуляції і що слідчі не заявляли, ніби виявили сліди тротилу і нітрогліцерину в уламках літака чи на місці катастрофи.

Про це повідомив у вівторок представник військової прокуратури Польщі полковник Іренеуш Шелянг. Він додав, що у викладеннях, якими користувалися співробітники польської прокуратури, йшлося про "хімічні сполуки". "Це могли бути продукти вибуху, але остаточні дані стануть відомі після проведення лабораторних досліджень", - додав Шелянг.

Rzeczpospolita писала, що польські прокурори і слідчі, які нещодавно проводили нові дослідження на місці катастрофи біля Смоленська, виявили на уламках літака сліди вибухових речовин. При цьому газета також вказала на можливість, що ці сліди могли походити з невибухлих боєприпасів часів Другої світової війни, коли в регіоні Смоленська точилися важкі бої.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: Прокуратура, а його брат скликає Сейм, тротил на літаку Качинського
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ