Чт, 2024-03-28, 16:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 24 » Прогноз щодо рейтингу ФРН Moody's знизилоMoody's знизило, але Німеччина з цим не згодна
16:43
Прогноз щодо рейтингу ФРН Moody's знизилоMoody's знизило, але Німеччина з цим не згодна
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Уряд ФРН висловив незгоду з діями рейтингового агентства Moody's, заявивши, що Німеччина залишиться "тихою гаванню" в Європі у період фінансової кризи, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

У німецькому Мінфіні зазначають, що ризики, пов'язані з проблемами деяких країн єврозони, "не є новими", і Німеччина, як і раніше, перебуває "у дуже сильній економічній та фінансовій формі".

На противагу думці Moody's уряд країни наводить вердикт фінансових ринків, що дозволяють Німеччині запозичувати кошти під рекордно низькі ставки.

Прибутковість десятирічних німецьких облігацій збільшилася у вівторок на 8 базисних пунктів - до 1,25% річних. У понеділок прибутковість цих бондів опускалася до 1,127%, що є рекордним мінімумом.

"Німеччина буде захищати свій статус "тихої гавані" завдяки сильній економічній та фінансовій політиці, а також продовжить з усією відповідальністю виконувати провідну роль у єврозоні, - йдеться у повідомленні міністерства фінансів країни. - Разом з нашими партнерами ми будемо робити все необхідне для якомога швидшого подолання боргової кризи".

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що Moody's фокусується на короткострокових ризиках для економіки і не бере до уваги довгострокові перспективи стабілізації.

"Єврозона вжила цілу низку заходів, які призведуть до стабілізації", - зазначив він.

Moody's також змінило на "негативний" зі "стабільного" прогноз щодо рейтингів Люксембургу та Нідерландів, зберігши за ним рейтинг "Aaa". Лише Фінляндія зберегла "стабільний" прогноз за рейтингом "Aaa", оскільки ця країна найбільше ізольована від проблем південних країн єврозони, а також має низький борг і орієнтовану на внутрішній ринок банківську систему, зазначили у Moody's.

Глава Єврогрупи і прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер заявив, що економіки Німеччини, Нідерландів і Люксембурга мають "стабільні основи".

"На цьому тлі ми підтверджуємо нашу тверду прихильність забезпеченню стабільності єврозони в цілому", - зазначив він.

Міністерство фінансів Нідерландів відмовилося коментувати зміну прогнозу щодо рейтингів, заявивши, що "Мінфін не коментує дії рейтингових агентств".

Раніше повідомлялось, що Міжнародне рейтингове агентство Moody's оголосило про зміну прогнозу по кредитному рейтингу Німеччини, Нідерландів і Люксембургу зі стабільного на негативний. Також агентство підтвердило стабільний прогноз по кредитному рейтингу Фінляндії. Про це повідомляється в офіційній заяві агентства, передає "РБК-Україна".

Як відзначають експерти агентства, причиною зміни стало посилення занепокоєння щодо фінансової ситуації і боргової кризи в Європі і збільшення ризику виходу Греції з єврозони та наслідків, які ця подія може спричинити, надто для Іспанії та Італії.

Крім того, на думку експертів Moody's, навіть в тому разі, якщо виходу Греції з єврозони вдасться уникнути, "буде неминуче збільшення підтримки для таких країн, як Іспанія та Італія, і основна частка фінансової допомоги припаде на такі країни, як ФРН, Нідерланди і Люксембург". Нині кредитний рейтинг всіх зазначених країн перебуває на рівні Ааа.

Нагадаємо, згідно з даними Євростату, з-поміж держав-членів ЄС, найнижчий рівень безробіття у травні зафіксовано в Австрії (4,1%), Нідерландах (5,1%), Люксембурзі (5,4%) та Німеччині (5,6%).

Варто також зазначити, що європейський автопром потерпає від надлишку потужностей - кажуть експерти. Тому скорочення виробництва неминуче. При цьому ринок Німеччини залишається найстабільнішим у ЄС, а німецьких виробників рятує спеціалізація на преміум-сегменті та експортний бум.

Нагадаємо, Єврокомісія 11 травня цього року підтвердила лютневий прогноз рецесії в 17 країнах єврозони в 2012 році: передбачається, що ВВП регіону скоротиться на 0,3% після підвищення на 1,4% в 2011 році. Єврозона врятувалася від повторної рецесії завдяки підйому економіки Німеччини.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: рейтингу ФРН, Moody's
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ