Чт, 2024-04-25, 02:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 3 » Протестанти з Майдану наполягають, що міліціонери їх побили та протримали до 15:00
22:20
Протестанти з Майдану наполягають, що міліціонери їх побили та протримали до 15:00
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Незважаючи на заяви міліції, активісти повідомляють, що затриманих на Майдані вночі в п'ятницю відпустили тільки о 15 годині. Про це повідомив один з активістів акцій протесту проти Податкового кодексу.

"Їх відпустили десь сорок хвилин тому", - сказав він, передає "Українська правда".

"Штабний намет прямо перед входом зі сторони метро Майдан, як входити в наметове містечко. Це - штабний намет, в ньому знаходились люди. Його просто підкосили, били людей в наметі, почали крутити людей, з наметів виводити", - розповів він.

"За їхньою інформацією затримали мовляв двох людей. Насправді покрутили 20 осіб і тільки зараз з'явилась інформація, що їх відпустили", - додав він. Він додав, що на понеділок запланована масова акція протесту.

Раніше міліція заявляла, що затримала лише кількох громадян і, одразу після з'ясування їхньої особи, відпустили.

Також стало відомо, що підприємці, які майже два тижні протестували проти Податкового кодексу на майдані Незалежності в Києві, відмовилися від намірів провести 6 грудня в столиці масштабну акцію протесту, але не планують відмовлятися від подальшої боротьби за свої права, повідомив один з організаторів акції, відповідальний за зв'язки зі ЗМІ Володимир Дорош.

"Коли ми почули про наміри політичних партій вийти 6 грудня на Майдан зі своїми політичними гаслами та вимогами, ми прийняли рішення відмовитися від акції, узяти тайм-аут для того, щоб уточнити свої плани і продовжити об'єднання підприємницьких кіл для продовження захисту наших інтересів", - сказав Дорош.

Він наголосив, що незважаючи на те, що частину вимог мітингувальників на Майдані підприємців влада виконала, до Податкового кодексу "ще залишаються питання". Дорош повідомив, що до новорічних свят організатори поки що не планують масштабних акцій.

"Але коли свята завершаться, вступить у силу цей кодекс і люди почнуть розуміти, що відбувається", - сказав він.

"Ми хотіли б, щоб підприємці були структуровані, об'єднані для подальшого обстоювання своїх інтересів щодо нормальних умов роботи", - наголосив Дорош, додавши, що для виконання цих цілей заплановано виконати відповідну роботу в регіонах.

Водночас раніше координатор акції протесту підприємців Олександр Данилюк закликав представників політичних партій прийти в понеділок, 6 грудня, на майдан Незалежності в Києві для продовження акції протесту. "Те, що трапилося сьогодні вночі (демонтаж наметового містечка учасників акції протесту на Майдані – ред.) - це квиток на війну, і це запрошення ми прийняли, на понеділок ми оголосили "загальну мобілізацію", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він також нагадав, що з 22 листопада акція протесту підприємців не була акцією лише проти Податкового кодексу, оскільки представники малого та середнього бізнесу висунули й чіткі політичні вимоги - проведення виборів до Верховної Ради України і президента України.

"Ми звертаємося до всіх без винятку політичних партій, які готові сьогодні обстоювати демократію в Україні, готові обстоювати свободу, які розуміють, що наша країна рухається до надзвичайно авторитарного напряму, з проханням приєднатися до нашої акції", - сказав Данилюк.

Зараз на Майдані Незалежності встановлені металеві щити навколо монумента Незалежності для безпеки громадян під час встановлення Новорічної ялинки. Про це заявили в столичному главку міліції.

Наразі щільними металевими щитами сірого кольору оточене місце, де до ранку п'ятниці перебувало наметове містечко підприємців, які протестували проти Податкового кодексу. За щитами перебувають військовослужбовці внутрішніх військ МВС України. Також за цією огорожею вже встановили "скелет" майбутньої ялинки.

Перед нею також за огорожею паралельно вулиці Хрещатик знаходиться понад 10 одиниць важкої техніки, зокрема вантажні автомобілі МАЗ з напівпричепами, ЗІЛ, підйомні крани.

Водночас, на протилежній стороні Хрещатика, де у 2004 році під час Помаранчевої революції стояла сцена, встановлено невеличку карусель, навколо якої також встановлено паркани червоного кольору, за якими несуть охорону військовослужбовці внутрішніх військ.

Як зазначили в столичному главку міліції, такі заходи безпеки вжиті для того, щоб під час встановлення ялинки ніхто з мешканців, або гостей столиці не був травмований.

Разом з тим, слід зазначити, що жодного разу за останні роки таких заходів безпеки під час встановлення ялинки органами внутрішніх справ Києва не вживалося.

22 листопада на майдані Незалежності в Києві розпочалася безстрокова акція протесту підприємців з вимогою застосувати право вето до ухваленого Верховною Радою Податкового кодексу, який серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до документа і відправив його до парламенту зі своїми пропозиціями.

2 грудня Верховна Рада врахувала пропозиції президента України Януковича та ухвалила у новій редакції Податковий кодекс.

О 5.00 ранку 3 грудня наметове містечко на Майдані було примусово демонтовано, згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва про заборону проведення акцій.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1028 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ