Пт, 2024-03-29, 07:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 16 » Протести з вимогою відставки президента та уряду почалися на Кіпрі
16:25
Протести з вимогою відставки президента та уряду почалися на Кіпрі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Протести з вимогою відставки президента Димитріса Христофіаса та його кабінету проходять в понеділок, 15 серпня, на Кіпрі. Протестувальники планують оточити президентську резиденцію. Про це повідомили місцеві телеканали, передає РИА "Новости".

11 липня тринадцять людей загинули під час вибуху боєприпасів на військово-морській базі. Вибух зруйнував найбільшу електростанцію на острові, що поставило Кіпр на межу нового економічного спаду.

Президент Христофіас провів масштабні перестановки в кабінеті на тлі звинувачень у недбалості влади, яка могла призвести до вибуху, проте протестувальники вимагають відставки самого президента.

Димитріс Христофіас, обраний на свою посаду всенародним голосуванням у 2008 році на п'ятирічний термін, заявив, що у відставку не збирається і що доведе до кінця розслідування трагічної події на військовій базі.

Крім того, Христофіас зобов'язався вжити необхідних заходів в економіці, які мають позбавити Кіпр необхідності просити кредитної підтримки у партнерів по єврозоні. Обговорення заходів економії триває у ці дні в парламенті країни.

У понеділок у другій половині дня поліцейські заблокували автоколону активістів, які мали намір проїхати до заміського будинку президента країни недалеко від Лімасола. Почалася суперечка протестантів з правоохоронцями, однак протистояння завершилося мирно.

Тим часом біля президентського палацу в Нікосії починається інша демонстрація протесту. До президентського палацу просувається і команда активістів, які організували 300-кілометровий піший марш основними містами Кіпру - очікується, що активісти підійдуть до резиденції глави держави в середу цього тижня.

Серед інших планів протестувальників на найближчі дні - оточити президентський палац живим ланцюгом з вимогою відставки президента і уряду.

У свою чергу Кабмін України схвалив рішення рекомендувати главі держави підписати указ, який юридично дозволяє участь українських миротворців у словацькому контингенті у складі сил ООН по підтримці світу на Кіпрі.

"Указ відкриває юридичні можливості реалізації двосторонніх домовленостей зі словацькою стороною щодо спрямування українських офіцерів до словацького військового контингенту в складі сил Організації Об'єднаних Націй з підтримки миру на Кіпрі", - повідомляє прес-служба Міністерства оборони України в понеділок.

Цей же указ сприятиме реалізації положень Стратегії міжнародної миротворчої діяльності України.

Нагадаємо, вибух, що став найбільшою катастрофою на Кіпрі у мирний час, пошкодив військову базу і вивів з ладу найбільшу електростанцію острова. Вибухали боєприпаси із судна "Мончегорськ", затриманого в 2009 році за підозрою в контрабанді зброї з Ірану. У результаті НП загинули 13 і постраждали більш як 60 осіб.

Після пригоди міністр оборони Костас Папакостас та командувач сил Національної гвардії Кіпру Петрос Цалікідес подали у відставку.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 860 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ