Ср, 2024-04-24, 18:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 26 » Проти держполітики "Одна сім'я - одна дитина" протестують в Китаї сім'ї, які втратили єдиного сина
20:17
Проти держполітики "Одна сім'я - одна дитина" протестують в Китаї сім'ї, які втратили єдиного сина
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Понад 100 китайських сімей, кожна з яких втратила єдиного сина, заявили про початок судового процесу проти уряду в Пекіні, вимагаючи компенсації та протестуючи проти принципу "Одна сім'я - одна дитина".

Невтішні батьки стверджують, що їм загрожують злидні в літньому віці, оскільки в Китаї діти забезпечують старших прожиток куди більшою мірою, ніж державна пенсія, передає ВВС-Россия.

Сімейні пари погоджуються з тим, що держава виграла від політики "одна сім'я - одна дитина", хоча особисто вони заплатили за це "занадто велику ціну".

В Китаї сперечаються про шкоду і користь подібного принципу, а експерти побоюються, що населення країни може постаріти швидше, ніж розбагатіє.

Зауважимо, що раніше фотографія дитини, яка, ймовірно, стала жертвою аборту, викликала хвилю обурення в китайській блогосфері. Правозахисники стверджують, що це наслідок політики "одна сім'я - одна дитина", яка проводиться китайською владою.

За даними правозахисників, на фото зображена китаянка Фен Цзямей з провінції Шеньсі, яку нібито змусили зробити аборт на сьомому місяці вагітності. Активісти правозахисної організації All Girls Allowed, яка базується у Вашингтоні, стверджують, що у неї не було грошей, щоб заплатити штраф за народження другої дитини.

А ось штраф у розмірі понад 200 тисяч доларів наклали на китайську пару за народження другої дитини і порушення державної політики "Одна сім'я - одна дитина". Рекордно суворе покарання за порушення державної політики народжуваності спіткало сімейну пару в місті Жуйань провінції Чжецзян на сході КНР.

Успішні підприємці, які володіють цілою низкою компаній, маючи сина 1995 року народження, в лютому цього року стали батьками вдруге. Однак, поява на світ доньки не залишилося непоміченою місцевою владою, які і наклали штраф у розмірі 1,3 мільйона юанів (205 тисяч доларів).

Згідно із чинними нормами, штраф за народження другої дитини обчислюється в розмірі від чотирьох до восьми середніх річних доходів жителів регіону, де відбувається порушення. Тому саме фінансова спроможність жителів Жуйань робить місто рекордсменом за розміром подібних штрафів. У квітні минулого року, інша пара з цього ж містечка була оштрафована на 1,25 мільйона юанів за народження другої дитини.

Разом із тим, за даними місцевих ЗМІ, високі виплати не зупиняють місцевих жителів. Половина сімейних пар Веньчжоу, зазначає газета, може "похвалитися" двома дітьми.

Політика "Одна сім'я" - одна дитина реалізується в КНР із 1980-х років для контролю росту кількості населення країни. Незважаючи на труднощі, які вже виникають у демографічній ситуації, і стрімке старіння населення, влада не має наміру відмовлятися від поточної демографічної політики.

Разом із тим, періодично до чинного регламенту вносяться різні уточнення. Так, на сьогодні у низці міст країни мати другу дитину дозволено парам, в яких кожен із молодих батьків є єдиною дитиною в сім'ї. У деяких сільських районах дозволяється народити другу дитину сім'ям, де першою народилася дівчинка.

Торік було проведено перепис населення КНР, згідно із яким у Китаї проживає 1,34 мільярда осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Китаї, Одна сім'я - одна дитина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ