Пт, 2024-03-29, 16:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 1 » Проти вирубки дерев протестують у Стамбулі. Поліція застосувала сльозогінний газ і водомети
10:06
Проти вирубки дерев протестують у Стамбулі. Поліція застосувала сльозогінний газ і водомети
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

На четвертий день акції противників вирубки дерев через будівництво торгового центру в парку Гезі в Стамбулі, місцева поліція перейшла до рішучих дій - вона застосувала водомети і сльозогінний газ проти демонстрантів. В результаті сидячий страйк перетворився у масові заворушення та сутички з правоохоронцями.

Губернатор міста Хюсейн Авні Мутлу заявив: "У ході заворушень затримано 63 людини. 12 людей у лікарні. Одній людині зроблена операція, він знаходиться в реанімації. Решта отримали незначні травми і скоро будуть виписані з лікарень. Один журналіст постраждав в результаті дії сльозогінного газу, але зараз його стан нормалізувався ".

Членів народно-республіканської партії Гульсерен Онанко розповів, що один з молодих активістів цієї партії, переніс операцію на серці, проблеми спровокувало отруєння газом, крім того, лікарі не змогли зберегти йому око - у нього влучила куля. Так само повідомляється, що постраждали декілька політиків, журналістів і навіть туристи. Поліція використовувала водомети без розбору, струмені води були спрямовані навіть на тих, хто мирно снідав у парку. Один з очевидців сказав: "Цього разу вони напали так, щоб заподіяти нам біль".

Представники медичних служб Стамбула поки не назвали точну кількість постраждалих. Є інформація про "декілька сильно поранених", в основному у них травми голови, рук, ніг, травми і проблеми з легенями. Агентство Reuters повідомляє, що кількість поранених перевищила сотню. Шкоди завдано не тільки здоров'ю маніфестантів, деякі очевидці цих бійок і жителі прилеглих будинків також отруїлися газом.

Після втручання поліції, деякі стали рятуватися втечею, тікаючи з парку по прилеглих вулицях. Перестрибуючи через машини, маніфестанти серйозно пошкодили деякі з них.

Стало відомо, що суд призупинив реконструкцію старовинних військових казарм на площі. За офіційною версією влади саме через цю реконструкції і потрібна була робота бульдозерів. Крім торгового центру, в парку Гезі також планувалося зробити пішохідну зону і побудувати транспортні розв'язки в підземних тунелях. Керівництво Туреччини сильно стурбоване заворушеннями, міністр внутрішніх справ Муаммер Гюлер розповів про початок кримінального розслідування.

Нагадаємо, в березні біженці з Сирії почали демонстрацію в таборі Сулейман Сах, висловлюючи невдоволення рівнем життя і умовами в таборі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: протест, стамбул, вирубка дерев, сльозогінний газ і водомети
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ