Пт, 2024-04-26, 18:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 3 » Психологи назвали шість типів ідеальних друзів, яких треба мати всім
11:32
Психологи назвали шість типів ідеальних друзів, яких треба мати всім
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

"Скажи мені, хто твій друг, і я скажу, хто ти" - цей відомий вислів, що дійшов до нас з древніх часів, вже не так незаперечно характеризує сучасну людину. Ми вільні міняти себе і власне життя - треба лише правильно підійти до вибору свого оточення, підказують австралійські психологи Сьюзі Грін і Домініка Бертолуччі, знавці позитивного мислення і "кодексу щастя".

В ідеалі коло друзів має бути щось на зразок команди супергероїв, де у кожного свої таланти і здібності, а разом вони вершать великі справи. Чи ще порівняння: більшість з нас їдять різноманітну їжу, не обмежуючись тільки фруктами або ягодами; так і з людьми - треба, щоб було різноманіття.

Фахівці назвали шість типів друзів, яких добре б мати кожному.

Друг, який крутіший за вас

Світ міняється нестримно, і ми не завжди встигаємо за всім стежити. Але безумовно є люди, які завжди "в тренді". Вони стануть вашим маяком у світі "крутизни", допоможуть тримати руку на пульсі і не загрузнути в повсякденності. Ці люди збагатять ваше життя, показуючи вам речі, яких ви самі могли б і не помітити, кажуть психологи.

Друг, легкий на підйом

За нинішнього божевільного ритму життя у людей мало вільного часу, це факт. Але кожного з нас безумовно дратують знайомі, які постійно відкладають заплановані зустрічі або з якими про них треба домовлятися за місяць. Люди, здатні з легкістю поміняти плани, завжди сповнені ентузіазму, відкриті для усього нового, і поряд з такими, безумовно, цікаво, запевняють фахівці.

Друг, на якого ви б хотіли бути схожим

Популярна рекомендація оточувати себе людьми, які примушують нас рости, - професійно, морально і тому подібне, - завжди актуальна. Вони спонукають нас стати поліпшеною версією нас самих. Хоча треба бути обережними: такі люди хороші як друзі тільки тоді, коли діють без удаваності. І хоча вони можуть не лише надихати, а й дратувати, все ж завдяки ним ми дізнаємося про своїі сильні і слабкі сторони.

Друг, не знайомий з іншими вашими друзями

Іноді така людина просто потрібна - як рятівний круг. На відміну від друзів, які звикли збиратися в одній компанії, він здатний бути об'єктивнішим. До того ж спілкування з таким "особистим" другом часто і значно душевніше - йому можна довірятися, не побоюючись, що усе сказане потім обговорюватимуть за вашою спиною.

Безжально правдивий друг

Нас завжди радує, коли люди говорять нам те, що ми хочемо почути. Хоча корисно саме послухати про себе небажане. Людина, яка може сказати вам навпростець те, що думає, незамінна в кризовій ситуації або коли терміново потрібна порада, перш ніж зважитися на важливе рішення. Чесність такого друга, якщо, звичайно, вона не зловмисна, не треба сприймати з образою. Навпаки, це ознака того, що ви небайдужі, запевняють психологи. І коли інші леститимуть і втішатимуть, краще послухати того, хто скаже болючі, але правдиві речі.

Друг, що знає вас краще за вас самих

Для такого старого, перевіреного друга, абсолютно неважливо, яка у вас робота, чи багаті ви, який ваш спосіб життя і хто вас оточує. Він приймає вас таким, які ви є, це людина навіть ближча, ніж друг. З ним не потрібні ні удаваність, ні маски благополуччя, і це завжди заспокоює, висновують психологи.

Зазначимо, що наявність вірних і надійних друзів сприяє продовженню життя людини. Цей факт встановили американські науковці з університетів штатів Юта і Північна Кароліна. Під час досліджень вони з'ясували: "що ширше коло знайомих має людина, то довше вона живе".

Раніше науковці з Оксфордського університету з'ясували, що, знаходячи кохання, людина втрачає в середньому до двох друзів. Виявилося, що люди мають у середньому до п'яти близьких друзів, а у разі появи коханої людини їхня кількість зменшувалася на два.

А ось порівняння своїх доходів із заробітком друзів або колег приносить людям нещастя. Такого висновку дійшли європейські науковці. За даними дослідження, три чверті європейців заглядають у чужій гаманець. Що бідніша людина, то більше вона схильна цікавитися фінансовим становищем інших.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1180 | Додав: adminA | Теги: треба мати всім, ідеальних друзів, психологи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ