Ср, 2024-04-17, 00:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 3 » Рада ухвалила у першому читанні законопроект про заборону валютного кредитування в Україні
11:16
Рада ухвалила у першому читанні законопроект про заборону валютного кредитування в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України (ВР) ухвалила в першому читанні законопроект, що забороняє видачу та отримання споживчих кредитів в іноземній валюті на території України. Відповідний документ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання правових відносин між кредиторами і споживачами фінансових послуг" (№ 7351 від 10.11.2010 р.), ініційований народними депутатами Юрієм Воропаєвим, Юрієм Полунєєвим і Станіславом Аржевітіним, 2 червня підтримав 251 народний депутат, передає "РБК-Україна".

Законопроектом передбачається заборона на видання і отримання споживчих кредитів в іноземній валюті на території України. Кредитору забороняється встановлювати в договорі про надання споживчого кредиту будь-які збори, відсотки, комісії, платежі за дії, які не є послугою в зазначеному законі.

31 травня народний депутат Полунєєв заявляв, що ВР прийме законопроект, що забороняє видачу споживчих кредитів у іноземній валюті.

За його словами, даний законопроект буде передбачати, що в договорі про надання споживчого кредиту повинна бути детально описана сукупна вартість кредиту для споживача з урахуванням процентної ставки за кредитом і вартості всіх послуг, пов'язаних з отриманням, обслуговуванням і погашенням кредитів, а також укладенням договору за надання споживчого кредиту, умовами дострокового розриву кредитного договору.

Як повідомлялося, ще у вересні 2010 року Нацбанк вирішив повністю заборонити в Україні валютне кредитування. Цю перспективу на закритій нараді банкіри обговорили з НБУ. Припускають, що її буде втілено в життя вже невдовзі.

Нацбанк оголосив про намір повністю заборонити валютне кредитування для зниження тиску на курс гривні не тільки населення, а й підприємств, розповіли банкіри.

"Як перехідний варіант, напевно, залишимо якісь види валютного кредитування. Але вирішили, що якщо скасовувати, то скасовувати всі", - підтвердило високопоставлене джерело в НБУ. Дату заборони не називають, посилаючись на те, що це питання перебуває у веденні виконавчого директора з валютного регулювання Анатолія Балюка.

"Коли один з банкірів обурився і запитав: "Куди нам дівати валютні депозити, якщо ми не можемо кредитувати?", директор валютного департаменту сказав, що запропонує нам свопи (комбінації двох протилежних угод на однакову суму з різними датами валютування – ред.)", - розповів банкір.

Нацбанк став боротися з валютним кредитуванням одразу після початку кризи, яка призвела до девальвації гривні на 60%.

У жовтні 2008 року НБУ прийняв постанову, яка дозволила банкам видавати кредити у валюті тільки резидентам, які мають валютну виручку.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 848 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ