Чт, 2024-04-25, 23:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 6 » Рада дослухалась МВФ: пенсії не збільшуватимуть
17:34
Рада дослухалась МВФ: пенсії не збільшуватимуть
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада у вівторок, 6 вересня, внесла правки до ухваленого на початку липня закону про пенсійну реформу, що означає виконання однієї з ключових умов продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). За ухвалення закону проголосувало 248 народних депутатів при необхідному мінімумі 226.

Парламент, зокрема, скасував проголосовану в липні поправку народного депутата Арсенія Яценюка про вибір як базу для розрахунку пенсії середньої зарплати за 2009 рік, що призвело б до різкого збільшення витрат Пенсійного фонду. За словами Яценюка, це означає відмову від підвищення пенсій на 34 грн щомісячно для 10 млн пенсіонерів.

Окрім того, Рада призначила новий термін набуття чинності закону - з 1 жовтня 2011 року.

Водночас Верховна Рада відмовилася скасувати закон про пенсійну реформу. Член фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Кармазін вніс на розгляд проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про ухвалення закону про пенсійну реформу. Зокрема, він аргументував свою пропозицію тим, що з 248 депутатів - тих, що проголосували за закон про пенсійну реформу, - 61 не був зареєстрований на тому засіданні. Крім того, більшість з тих відсутніх депутатів не було в Києві, а частини - не було в країні взагалі.

Проте Верховна Рада відмовилася підтримувати цей проект постанови: за нього проголосували лише 52 депутати.

Як відомо, 8 липня депутати Верховної Ради схвалили в другому читанні і в цілому урядовий проект Пенсійної реформи. "За" відповідне рішення проголосувало 248 депутатів.

Розгляд законопроекту тривав 8,5 години, депутати не підтримали абсолютної більшості поправок.

Документом підвищено пенсійний вік для жінок до 60 років, страховий стаж піднято до 30 років для жінок та 35 - для чоловіків.

Пенсійний вік чоловіків-держслужбовців підвищено до 63 років.

Для жінок передбачено перехідний період протягом трьох років, під час якого вони зможуть вибирати - виходити на пенсію за старим законодавством або за новим (пізніше, але з більшою пенсією).

Якщо людина не виходить на пенсію за віком, то кожен перепрацьований у перші п'ять років рік надалі оцінюватиметься в 6% надбавки, а починаючи з шостого року - в 9%. Відкладаючи вихід на заслужений відпочинок, звертатися до Пенсійного фонду не потрібно.

При виході на пенсію одноразову виплату розміром у 10 призначених пенсій будуть виплачувати медикам, педагогам і працівникам соціальної галузі.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (15,35 млрд дол за поточним курсом) наприкінці липня. Київ у серпні 2010 року отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 Україна одержала другий транш кредиту на SDR1 млрд.

Однією з умов надання Україні чергового траншу кредиту було ухвалення пенсійної реформи.

Другою умовою, яка поки не виконана, є підвищення тарифів на газ для населення. У МВФ невдоволені відмовою України підвищувати тарифи на газ і тепло. Керівництво фонду вимагає щомісячного збільшення тарифів на 10% з липня 2011 року.

Опозиція оскаржить пенсійну реформу в Конституційному суді

Дві опозиційні фракції – "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" - оскаржать у Конституційному Суді (КС) закон про пенсійну реформу. "Я вас можу запевнити, що опозиція звернеться до Конституційного Суду про визнання неконституційним цього рішення", - сказав депутат фракції "НУ-НС" Арсеній Яценюк, виступаючи у Верховній Раді у вівторок.

"Парламентська сесія розпочалася з того, що провладна більшість виправила закон про пенсійну реформу. Мало того, що ви підвищили пенсійний вік, мало того, що відправили пенсіонерів у злидні. Ви щойно голосуванням скасували поправку, внесену мною, яка вимагала від уряду України перерахунку пенсій для 10 млн пенсіонерів і збільшення цих пенсій на 34 грн", - наголосив депутат.

"Те, що сьогодні робить провладна більшість, - не що інше, як знущання з народу", - сказав Яценюк.

У свою чергу заступник голови Верховної Ради Микола Томенко (обраний за списками БЮТ до парламенту) наголосив, що фракція "БЮТ-Батьківщина" не заперечувала проти проведення пенсійної реформи, проте вважає, що "стратегія та ідеологія того, як це робилося, є неконституційною та антинародною".

Томенко також наголосив, що фракція "БЮТ-Батьківщина" звернеться до КС, щоб суд визнав неконституційною пенсійну реформу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 872 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ