Чт, 2024-04-25, 18:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Грудень » 18 » Реакція Президента й МЗС на ухвалену резолюцію щодо російської агресії - "Вияв широкої підтримки"
11:47
Реакція Президента й МЗС на ухвалену резолюцію щодо російської агресії - "Вияв широкої підтримки"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Вияв широкої підтримки": реакція Президента й МЗС на ухвалену резолюцію щодо російської агресії

Порошенко наголосив, що цей документ не лише заклик міжнародної спільноти звільнити українських моряків, а й консолідація сил задля деокупації Криму.

Ухвалення генеральною Асамблеєю ООН резолюції – це документація чергового міжнародного злочину Росії. Таку заяву зробив Президент України Петро Порошенко у своєму дописі щодо рішення Генасамлеї.

Глава держави наголосив, що цей документ не лише заклик міжнародної спільноти звільнити українських моряків, а й консолідація сил задля деокупації Криму.

"Крок відчаю": у Єльченка розповіли, до чого вдалася Росія, намагаючись зірвати прийняття резолюції

"Агресивно мілітаризуючи регіон, Кремль продовжує дестабілізувати світову стабільність і порядок. Спершу, окупацією українського Криму, він розтоптав принцип непорушності кордонів. А тепер хоче перетворити Чорноморсько-Азовський регіон на сіру зону свого виключного контролю. Нині під прицілом Кремля – не лише свобода судноплавства, а й режим нерозповсюдження ядерної зброї", – написав Порошенко.

В Українському МЗС, коментуючи резолюцію зазначили, що Росія застосувала "відчайдушні потуги" щоби зашкодити ухваленню документа. У заяві зовнішньополітичного відомства йдеться: Російська Федерація порушила свої зобов'язання у межах низки міжнародних договорів, зокрема, Конвенції ООН про морське право та Будапештського Меморандуму.

"За російської окупації Крим перетворився на потужну військову базу, яка загрожує безпеці та стабільності не лише Чорноморського регіону, а й Середземномор’ю та Близькому Сходу. Важливим елементом резолюції є засудження побудови та відкриття Російською Федерацією Керченського мосту, а також збільшення військової присутності Російської Федерації в акваторіях Чорного і Азовського морів", – йдеться в заяві.

Резолюцію прокоментував і заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

"Ухвалений документ є проявом широкої підтримки українській стороні і чітким сигналом державі-агресору щодо провокацій", – заявив він. І поза увагою, – вважають в МЗС, – такі дії міжнародна спільнота не залишить.

Відповідну резолюцію ухвалили на засіданні Генасамблеї організації у Нью-Йорку. За відповідне рішення проголосували 66 країн, 72 утрималися. Проти висловилися 19. Серед них Росія, Вірменія, Білорусь, КНДР, Куба, Іран, Венесуела та інші.

Згідно з приписами резолюції, ООН закликає РФ негайно припинити мілітаризацію Чорноморського та Азовського регіонів, адже це загрожує не лише Україні, але й, "підриває безпеку та стабільність сусідніх держав та регіону Європи". У документі також застерегли Кремль від порушення норм міжнародного права щодо пересування акваторією Чорного та Азовського морів, засуджується будівництво Керченського мосту.

В ООН висунули Росії ще кілька вимог, зокрема, звільнення захоплених українських суден та моряків, виведення військових сил з окупованих територій Криму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 549 | Додав: adminA | Теги: ухвалена резолюція, російська агресія, Президент, Реакція, МЗС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ