Вт, 2024-04-23, 19:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 4 » Рецепт порятунку водія і авто у пекельну спеку
15:07
Рецепт порятунку водія і авто у пекельну спеку
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/


В Україні вже який день лютує пекельна спека. Вона цілком може призвести до виникнення в машині такої духоти, що водій і пасажири отримають тепловий удар. Як уберегтися від цього та інших проблем, які можуть спіткати в таку погоду, пише "Комсомольська правда" в Україні".
Не слід вмикати кондиціонер одразу - скло від перепаду температур може дати тріщини. Якщо дозволяє час, потрібно опустити всі шибки і протягом кількох хвилин провітрити салон.

Потім вмикнути кондиціонер на більшу потужність і спрямувати потік через центральні і бічні дефлектори (віконця, з яких дме повітря) вгору. За кілька хвилин повітря стане холодним - тоді перевести вентилятор на малі обороти.

Якщо потрібно швидко охолодити салон всередині, циркуляцію повітря необхідно поставити на режим "тільки салон", але через 10-15 хвилин повернути колишній режим. Інакше підвищиться вологість.

У разі значної зміни температур (на вулиці спека - в машині холодно) організм переживає стрес, тому, хоч як би було спекотно, не можна охолоджувати салон дуже сильно. Найкраща температура для людини - плюс 22-24 градуси.

З увімкненим кондиціонером необхідно закривати вікна. І навпаки. Інакше перехресний протяг швидко стане причиною застуди. Необхідно встановити регулятори так, щоб повітря розсіювалося рівномірно.

При високій температурі зростає тиск у шинах, сильно на управлінні це не позначається, але високих швидкостей все ж таки слід уникати, рекомендують фахівці німецького автоклубу АСЕ. Не можна заливати бензин "під зав'язку" - пальне на спеці сильно розширюється.

Одягатися у спеку теж треба правильно: ніякої синтетики! Навіть якщо в машині хороший кондиціонер, охолоджується вона хвилин 10-15. За цей час майки і сорочки з поліамідом і еластаном встигнуть "намертво" пристати до спітнілого тіла. І тоді кондиціонер вас ще й застудить.

Найкраще повітря пропускає льон. Але костюми та сукні з нього страшенно мнуться. А на шовку і віскозі помітно найменшу плямочку від поту, яка, до речі, висихаючи, так і залишається.

Одяг має бути максимально вільного покрою, щоб не утрудняти рухів.

Аномальна спека - головна причина зниження концентрації уваги водіїв. Знижуйте швидкість, коли сонце світить прямо в очі і засліплює - можете не помітити вибоїну або пішохода. Але ще більше остерігайтеся випадків, коли сонце позаду - воно засліплює тих, хто їде назустріч, а значить, будь-якої хвилини в "лоб" може вилетіти машина.

Необхідна "п'ятірка"

Світловідбивний екран і сонцезахисні шторки. Залишаючи машину на парковці, закрийте ними шибки. Блискучий захист вбереже панель від нагрівання, а салон від вигорання.

Термальна вода. Продається в аптеках у балончиках-спреях, коштує від 80 гривень. Це цілковито чиста натуральна вода з мінеральними солями і мікроелементами. Час від часу обприскуйтеся нею, це захистить від перегрівання.

Сумка-холодильник. Річ тепер недорога (від 160 гривень). Температуру тримає до 12 годин, але до прикурювача її підключати не треба - всередину кладеться акумулятор холоду, попередньо заморожений в холодильнику.

Сонцезахисні окуляри. Краще обрати спеціальні автомобільні, з поляризованими лінзами, вони не тільки забезпечують 100% захист від УФ-випромінювання, а й блокують відблиски, через які, до речі, трапляється багато аварій.

Запасна каністра з антифризом. Якщо википить - доллєте, бо для машини спека - теж шок.

А ось запальнички, лаки та спреї краще з машини викинути - коли нагріті, вони небезпечні. Ароматизатори починають виділяти задушливий запах.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1160 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ