Ср, 2024-04-17, 01:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 4 » "Репортери без кордонів" назвали 38 політичних лідерів, які стали ворогами свободи слова
09:59
"Репортери без кордонів" назвали 38 політичних лідерів, які стали ворогами свободи слова
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Список ворогів свободи слова у світі нараховує 38 політичних лідерів. Як повідомляє прес-служба організації "Репортери без кордонів", яка склала цей список, більшість "пожирателів свободи слова" є представниками Північної Африки та Близького Сходу, "де впродовж останніх місяців відбувались драматичні та трагічні події", повідомляє "Українська правда".

"Мовчання міжнародної спільноти щодо ситуації у багатьох країнах, таких, як Азербайждан, В’єтнам, Еритрея, та центральноазіатські диктатури (особливо у Туркменістані й Узбекистані) не просто заслуговує на осуд", - вважають в організації.

"Таке мовчання це ніщо інше, як співучасть у злочинах. Ми закликаємо демократичні країни не ховатись за економічними та геополітичними інтересами", - йдеться у заяві "Репортерів без кордонів".

Як заявили в організації, "ударні хвилі Арабської весни вплинули на політику китайського лідера Ху Цзіньтао, й азербайджанського диктатора Ільхама Алієва". "Більш ніж 30 дисидентів, юристів та захисників прав людини утримуються зараз в Китаї відрізаними від зовнішнього світу. Немає жодного способу дізнатись, що з ними наразі відбувається", - зазначили "Репортери без кордонів".

Крім того, за словами представників організації, "азербайджанська влада діє кількома шляхами у спілкуванні із опозицією і ЗМІ". "Уже ув’язнено активістів із Facebook. Журналістів опозиційної газети "Азадліг" було викрадено, їх залякували. Журналістів, які намагаються передавати інформацію про протести, арештовують і б’ють. Інтернет заблоковано", - йдеться у заяві.

Також у список ворогів свободи слова потрапили лідери пострадянських держав. "Зокрема, бєларуський президент Олександр Лукашенко. Одразу два представника Росії стали ворогами свободи слова у 2011 – це вже традиційно, прем’єр Росії Володимир Путін, та Рамзан Кадиров, президент Чечні", - заявили у організації. Як зазначається, "25 журналістів було вбито в Росії з того часу, як Путін прийшов до влади".

У минулому році до такого ж рейтингу потрапили 40 найжорстокіших "гонителів свободи слова". Тоді до "чорного списку" потрапили 17 президентів і прем'єр-міністрів, зокрема голова КНР Ху Цзіньтао, президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, кубинський лідер Рауль Кастро і російський прем'єр-міністр Путін.

Зазначимо, що в той же час подібний рейтинг склали і в Україні. В цьому році очолив антирейтинг "Вороги преси -2010" президент України Віктор Янукович. Крім того, в загальному антирейтингу зафіксовано 12 випадків порушення прав журналістів з боку адміністрації президента.

Друге місце в списку "ворогів преси" посів прем'єр-міністр Микола Азаров завдяки своїй охороні, яка застосовувала силу проти журналістів, а також завдяки своїй прес-службі, яка вимагала від видань повного узгодження журналістського матеріалу з прес-секретарем глави уряду. А на третій позиції антирейтингу - чиновник київської міської держадміністрації Володимир Стороженко.

Нагадаємо, 3 квітня світ відзначав міжнародний день свободи преси.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1045 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ