Пт, 2024-03-29, 10:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Режисер фільму "Д'Артаньян і три мушкетери" Юнгвальд-Хількевич у Москві помер
13:11
Режисер фільму "Д'Артаньян і три мушкетери" Юнгвальд-Хількевич у Москві помер
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Уславлений російський кінорежисер, сценарист і художник Георгій Юнгвальд-Хількевич помер у Москві на 82-му році життя. Він помер вранці 11 листопада в Боткінській лікарні, передає ТАСС.

Причиною його смерті стала серцева недостатність, розповіла агентству дружина режисера Надіра Юнгвальд-Хількевич з посиланням на лікарів клініки. "Питання про прощання і похорон будемо вирішувати в кінці дня", - додала вона.

Юнгвальда-Хількевича екстрено госпіталізували до Боткінської лікарні 3 листопада, і відтоді він перебував у реанімації хірургічного відділення.

Наприкінці жовтня майстер відзначив свій 81-й день народження. "Він був живою людиною і інтенсивно працював до останнього", - розповів журналістам актор, керівник МХТ ім. Чехова Олег Табаков, який зіграв роль короля Франції у найвідомішому фільмі режисера - "Д'Артаньян і три мушкетери", який приніс Юнгвальд-Хількевичу всенародну славу та інфаркт міокарда.

Георгій-Еміль Юнгвальд-Хількевич народився 22 жовтня 1934 року в Ташкенті в творчій родині. Його батько Еміль-Ольгердт Йосипович був оперним режисером, народним артистом Узбецької РСР. Мати - Ніна Іванівна Буйко - була балериною.

У 1950-х майбутній метр радянського кінематографа навчався в Ташкенті на архітектора, а потім вступив до Ташкентського театрально-художнього інституту імені О.М. Островського, який закінчив у 1963 році. Працював художником у Ташкентському драматичному театрі ім. Хамзи, на кіностудіях "Таджикфільм" і "Узбекфільм", був художнім керівником Ташкентського мюзик-холу.

У 1966 році закінчив Вищі курси сценаристів і режисерів при Мосфільмі (майстерня Леоніда Трауберга). З 1966 по 1990 роки був режисером-постановником Одеської кіностудії, а потім переїхав до Москви. У 1997 році став головним режисером, сценаристом і художником у Театрі кішок Юрія Куклачова.

Режисерським дебютом у кіно стала комедія "Формула веселки", знята у 1966 році, але в прокат вийшла аж в 1988-му. У 1969 році він випустив два фільми - "Увага, цунамі!" і "Небезпечні гастролі". У 1971 році поставив воєнно-пригодницьку картину за повістю Василя Земляка "Зухвалість", відзначену диплома кінофестивалю пригодницьких фільмів у Празі в 1973 році. У 1976 році вийшла в прокат його музична комедія-казка за мотивами російських народних переказів "Туфлі із золотими пряжками".

Популярність прийшла до режисера в 1978 році, після виходу багатосерійного музичного фільму "Д'Артаньян і три мушкетери", знятого ним за романом Олександра Дюма. Потім були зняті продовження - "Мушкетери двадцять років потому", "Таємниця королеви Анни, або мушкетери тридцять років потому", "Повернення мушкетерів, або скарби кардинала Мазаріні".

Також любов глядачів завоювали такі його роботи, як "Небезпечні гастролі", "Ах, водевіль, водевіль...", "Вище райдуги", "В'язень замку Іф" та інші - фільмографія Юнгвальда-Хількевича налічує більш як 20 картин. З-поміж його робіт - "Двоє під однією парасолькою" (1983), екранізація оповідань Ісаака Бабеля "Мистецтво жити в Одесі" (1989), "Новорічний романс" (2003), "Адам і перетворення Єви" (2005). У створенні деяких своїх фільмів Юнгвальд-Хилькевич брав участь як сценарист, також знімався як актор.

Також Юнгвальд-Хилькевич як художник-постановник оформив близько 80 вистав у Росії і за кордоном. У різний час працював художником-оформлювачем у театрах Одеси, Москви, Парижа. Написав кілька книг про кіно, в тому числі книгу "За кадром" у співавторстві з дочкою Наталею.

За свою діяльність був удостоєний звань заслужений діяч мистецтв РРФСР і заслужений діяч мистецтв України.

Одружений був тричі. Першою дружиною стала Світлана Маркова, художник з костюмів на Одеській кіностудії. У цьому шлюбі у них народилася донька Наталя Юнгвальд-Хількевич. Потім режисер мав шлюб з Тетяною Черновою, своєю асистенткою на багатьох картинах. Третьою його дружиною стала актриса Надіра Мірзаєва, в 1998 році у них народилася донька Ніна.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: помер, москва, режисер фільму Д'Артаньян і три муш
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ