Чт, 2024-04-25, 01:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 24 » Результат реформ українці відчують вже цьогоріч, а з ЄС все прекрасно
18:20
Результат реформ українці відчують вже цьогоріч, а з ЄС все прекрасно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович заявляє про наміри влади у 2012 році як мінімум зберегти динаміку зростання економіки і прогнозує, що громадяни відчують реальні позитивні результати реалізованих у країні реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

"2012 рік - це рік, що покаже результати нашої роботи й дасть нам змогу оптимізувати ті реформи, які ми розпочали... У 2012 році ми ставимо завдання як мінімум зберегти динаміку зростання економіки", - сказав президент в інтерв'ю для спільного проекту The New York Times News Service & Syndicate і "Сьогодні Мультимедіа" - альманаху "Україна і світ-2012. Глобальний порядок денний".

При цьому він укотре звернув увагу на те, що влада України продовжує роботу з економізації зовнішньої політики країни. "Сьогодні наша дипломатія спрямована на захист українських національних економічних інтересів", - сказав Віктор Янукович, додавши, що паралельно створюються умови для залучення інвестицій.

Глава держави також наголосив, що розширення повноважень регіонів стане реальним початком реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади. Він також нагадав, що у 2012 році акцент в імплементації реформ буде пересено з центру в регіони. "Ефективна економіка, покращення життя людей, будівництво сильної держави - це наші цілі. До них ми можемо прийти тільки через модернізацію країни... Безумовно, цей рік уже дасть можливість відчути результати цих реформ і значно розширить повноваження регіонів", - сказав Янукович.

"Я - прихильник посилення місцевого самоврядування", - наголосив президент, додавши, що йдеться про тривалу роботу, яка не завершиться за рік-два. "Децентралізація влади покращить якість життя людей, тому ми маємо пройти цей довгий і непростий шлях", - переконаний Віктор Янукович.

За його словами, ідея ефективного реформування країни має консолідувати суспільство. "Моє завдання на цьому шляху - я маю на увазі на шляху будівництва нашої країни - об'єднати якнайбільше людей... Дуже багато в історії держави ми вперше зробили або почали робити. Це сміливі кроки, які викликають неоднозначну реакцію в суспільстві. І це нормально, адже людям найчастіше незрозуміло, як нововведення працюватимуть", - сказав Янукович, наголосивши, що українська влада відкрита для конструктивної критики.

За його словами, "потрібно багато працювати, щоб перетворити країну на краще". "Коли люди це відчують, вони, звісно, приєднуватимуться до цього процесу", - зазначив президент.

Янукович відзначив уже досягнуті успіхи в реалізації реформ, зокрема, ухвалення Податкового та Бюджетного кодексів. "Податковий кодекс було ухвалено з певними недоліками - багато в чому ми врахували критику та внесли поправки. І я відзначив би це як досягнення, бо з цим документом Україна вперше за 20 років незалежності отримала правила для бізнесу", - сказав він.

Нагадаємо, комітет з економічних реформ на початку року запропонував об'єднати деякі напрямки, створивши 14 основних напрямків реформ, які будуть предметом уваги влади.

Проте політологи помітили, що у Януковича охолов інтерес до реформ. Прийшовши до влади, президент Віктор Янукович розраховував на проведення серйозних кадрових, соціально-економічних та інших реформ, але з часом збайдужів до них через брак реформаторів у команді та інших можливостей утримати владу.

Раніше Янукович усвідомив, що реформування країни вимагає професіоналізму, системного підходу, і це не може відбутися миттєво. "Попереду такі досить болючі реформи, як пенсійна, земельна, реформа охорони здоров'я, освіти, ЖКГ. Всі ці реформи потребують часу і обережного, зваженого підходу", - підкреслив Янукович.

Проте час йде, а українці не задоволені ходом реформ: пенсійний вік підвищують, тарифи на комунальні послуги зростають, економіка нібито б'є всі рекорди з розвитку, а покращення життя народу все немає. Дві третини українців вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямку. І більше половини українців готові вийти на вуличні акції протесту в разі значного погіршення умов життя.

Янукович вважає, що популізм та авантюризм характеризує українську політику

Президент Віктор Янукович вважає популізм і авантюризм особливостями української політики.

"Особливість української політики - у її популізмі, а іноді, на жаль, навіть в авантюризмі. Часто в нас на догоду політичному популізму завдається шкода державі і людям, яких деякі політики просто обманюють, цинічно маніпулюючи громадською думкою. Це ми бачимо і зараз", - сказав Янукович.

З його слів, саме такі особливості часто заважають в реалізації реформ, оскільки з боку бюрократів і політиків-популістів спостерігається опір модернізаційним процесам.

Президент вважає, що певний позитивний досвід впровадження реформ вже вироблений у ході реалізації низки пілотних проектів, однак ця робота показала, що для масштабних перетворень країні потрібні підготовлені кадри.

З його слів, у 2012 році люди відчують позитивні результати реформ, які реалізуються в країні.

"2012 рік - це рік, що покаже результати нашої роботи і дозволить нам оптимізувати ті реформи, які ми почали", - сказав президент.

Крім того, він висловив впевненість, що український народ неодноразово доводив свою мудрість і розбереться в ситуації.

"Пройде певний час, і люди зрозуміють, хто був правий. Хоча, звичайно, є політики, які критикують дії влади за бажання змінити життя країни на краще. І я їх не засуджую, адже сам таким був колись. Я прихильник того, щоб ми підтягували таких енергійних, серйозних людей для спільної роботи на благо країни", - підкреслив Янукович.

Він також заявив, що в 2012 році перед владою ставиться завдання як мінімум зберегти динаміку росту економіки.

Президент сподівається, що ВРУ в лютому схвалить новий Кримінально-процесуальний кодекс

Президент Віктор Янукович розраховує, що проект нового Кримінально-процесуального кодексу (КПК) Верховна Рада розгляне на початку 10-ї сесії парламенту (в лютому).

"Я очікую його розгляду з початком нової сесії Верховної Ради. Це теж позитивний імпульс для розвитку країни... І, природно, тут виграють принципи верховенства права, презумпції невинності та захисту прав людини", - сказав Янукович.

На його думку, проект нового КПК є одним із кроків на шляху демократизації та зміцнення принципу верховенства права.

Президент підкреслив, що саме заради цих цілей у країні проводитимуть також конституційну реформу.

У цьому контексті Янукович наголосив на важливості створення Конституційної асамблеї як органу, який повинен розробити пропозиції змін до Конституції.

"Саме Конституційна асамблея покликана внести ці пропозиції й створити таку обстановку під час обговорення конституційної реформи, яка б об'єднувала суспільство на цьому шляху", - сказав він.

Янукович додав, що має намір найближчим часом - тільки-но одержить всі висновки експертів - підписати указ, яким буде затверджено план і концепцію роботи Конституційної асамблеї.

Президент також додав, що в 2012 році в Україні продовжиться реформування судової системи.

Нагадаємо, що 12 січня Янукович вніс у Раду нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу як першочерговий законопроект.

Передбачається, що нова редакція кодексу набуде чинності через 6 місяців після ухвалення.

Президент упевнений, що дуже синхронно співпрацює з Європою

Відносини України та Європейського Союзу розвиваються в конструктивному річищі, вважає президент Віктор Янукович.

"Уперше в історії відносин з ЄС, Єврокомісією ми досягли такої роботи – синхронної, спільної. Президент Європейської Ради Герман ван Ромпей та президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу підкреслили, що завершено переговори з підписання Угоди про асоціацію, зону вільної торгівлі", – зазначив Янукович.

За його словами, Україна завершила черговий етап підготовки до переходу "на зовсім нові відносини у візовому режимі з ЄС та рухається у напрямку безвізового режиму".

Нагадаємо, 19 грудня 2011 року у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Очікувалося, що на ньому буде парафовано Угоду про Асоціацію України з ЄС, а також угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Однак цього не сталося - сторони оголосили тільки про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію.

Однак за підсумками саміту Україна не отримала гарантій долучення до Євросоюзу. Критичні висловлювання щодо політичної ситуації в Україні озвучили президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейської Ради Герман ван Ромпей.

Втім, президент Віктор Янукович висловив задоволення результатами саміту.

У свою чергу міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко висловив сподівання, що угоду про асоціацію з Європейським Союзом буде парафовано до середини лютого 2012 року.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1326 | Додав: adminA | Теги: Результат реформ українці відчують
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ