Пт, 2024-04-26, 03:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Вересень » 28 » РФ має відповісти за збитий MH17 - Австралія та Нідерланди наполягають
10:00
РФ має відповісти за збитий MH17 - Австралія та Нідерланди наполягають
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Австралія та Нідерланди наполягають: РФ має відповісти за збитий MH17

Літак збили у небі над Донецьком.

Під час сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку міністерка закордонних справ Австралії Марис Пейн оголосила, що погоджується з висновками міжнародної слідчої групи щодо збитого над Донбасом пасажирського літака MH17. Тому, наголосила очільниця МЗС, Росія має відповісти за катастрофу.

Пейн додала, що цю позицію повністю підтримують Нідерланди.

“Моя голландська колега Стеф Блок уже повідомила учасників Міжнародної слідчої групи про наше рішення притягнути Росію до відповідальності. Вона підтвердила спільну рішучість”, – заявила Пейн, пише The Australian.

Окрім цього, австралійська міністерка зустрілася з колегами з України, Бельгії та Малайзії. Усі вони шкодують, що Росія досі не визнала провину.

Голландський прем’єр-міністр Марк Рютте також заявив, що Нідерланди сповнені рішучості покарати винних за збитий MH17.

“Катастрофа рейсу MH17 й досі відкрита рана для Нідерландів і для інших країн, громадяни яких були на борту літака. Ми вдячні за підтримку світової спільноти і сподіваємося, що ми разом побачимо, як запанує правосуддя”, – сказав прем’єр-міністр.

Розслідування катастрофи

“Боїнг-777” авіакомпанії Malaysia Airlines, виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія). Його збили в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На борту було 298 людей, усі вони загинули.

Щоб розслідувати падіння літака, створили міжнародну спільну слідчу групу (Joint Investigation Team, JIT). До її складу увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

24 травня цього року міжнародна Спільна слідча група оприлюднила свої висновки. Розслідування встановило, що малайзійський “Боїнг” збили над Донецькою областю зенітно-ракетним комплексом “Бук”, який прибув до України з 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ, що розташована під російським Курськом.

Міжнародні слідчі також встановили: до збиття MH17 причетний офіцер Головного розвідуправління Росії Олег Іванніков.

У Держдепі США заявили, що цілком довіряють висновкам міжнародної Спільної слідчої групи щодо катастрофи літака MH17. “Настав час для Росії припинити свою брехню й відповідати за свою роль в ураженні літака”, – заявили у Вашингтоні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також підтримав слідчу групу та заявив, що Росія повинна відповідати за свою роль у катастрофі лайнера Малайзійських авіаліній рейсу MH17.

У МЗС Великої Британії також впевнені: Москва повинна нести відповідальність за смерть пасажирів рейсу МН17.

Напередодні початку чемпіонату світу з футболу, який цього року проходив у Росії з 14 червня до 15 липня, у Нідерландах надрукували поштові марки, на яких зображено, як футболіст м’ячем збиває літак у повітрі. Автором цього зображення став український художник Андрій Єрмоленко.

Порошенко: Росія має відповісти за теракт

У четверті роковини трагедії MH17 Президент України нагадав, що за цей теракт має понести відповідальність Росія.

Він запевнив: Україна й надалі надаватиме всю необхідну допомогу для проведення професійного розслідування та покарання винних у трагедії.

“Підтвердженням цього є нещодавня ратифікація українським парламентом Угоди між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17. Вона врегульовує питання співпраці компетентних органів обох держав та переслідування і засудження винних у рамках судової системи Нідерландів”, – додав Президент.

від РФ

У міністерстві оборони РФ заявляють, що малазійський “Боїнг-777” збили у небі над Донеччиною ракетою, яку ще за часів СРСР поставили в Україну.

Росіяни “визначили”, що фрагменти ракети, яку в травні продемонструвала Об’єднана слідча група (Joint Investigation Team, JIT), належали ракеті 9М38. Її нібито зробили на радянському Долгопрудненському виробничому підприємстві та привласнили їй номер 886847379.

У грудні 1986 року ракету відправили на територію України ​​у військову частину 20152. На той час це була 223 зенітна ракетна бригада Прикарпатського військового округу в Теребовлі.

Після розпаду СРСР бригаду на територію РФ не виводили й перейменували на 223 зенітно-ракетний полк ЗСУ. Наразі ця військова частина дислокується в місті Стрий Львівської області.

У Міноборони РФ також запевняють, що ракета до Росії більше не поверталася.

Реакція України

Українська сторона вважає цю інформацію черговим фейком.

“Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН17 – це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, який вже доведено як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами”, – прокоментував звинувачення секретар РНБО України Олександр Турчинов, передає ВВС.

Такої думки дотримується і спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Водночас міністр оборони України Степан Полторак вважає, що цією заявою Росія намагається підірвати авторитет України.

“Я б хотів сказати, що це є абсолютною брехнею. Це черговий “фейк” Російської Федерації, який свідчить про те, що Росія точно не відмовиться від своїх планів по підриву авторитету України, по підриву ситуації в цілому в України. Щодо “Бука”, я б хотів сказати одним словом – це неправда. Це політика Москви”, – заявив очільник українського оборонного відомства

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 564 | Додав: adminA | Теги: відповідальність, Австралія та Нідерланди, РФ, збитий MH17
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ