Вт, 2024-04-23, 15:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 28 » Рішення КС - співробітники ДАІ не мають права стягувати штрафи за порушення ПДР на місці правопорушення
13:00
Рішення КС - співробітники ДАІ не мають права стягувати штрафи за порушення ПДР на місці правопорушення
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Порушення Правил дорожнього руху (ПДР) не відноситься до переліку адміністративних правопорушень, за які адміністративні стягнення накладаються на місці їх вчинення. Це випливає з рішення Конституційного суду (КС), яке суд ухвалв 26 травня і оприлюднив у четвер, 28 травня, за поданням Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської про офіційне тлумачення положення частини першої статті 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передає Інтерфакс-Україна.

"Перелік адміністративних правопорушень, за які адміністративні стягнення накладаються на місці їх вчинення, є вичерпним і може бути змінений тільки законом", - йдеться в рішенні КС.

При цьому КС дає повний перелік таких правопорушень, який визначений Кодексом про адміністративні правопорушення, і порушення Правил дорожнього руху в цьому переліку відсутня.

Суддя-доповідач у цій справі Віктор Шишкін підкреслив, що КС спеціально дав повний перелік правопорушень, вказавши, що він є вичерпним.

"По всіх інших випадках написано "розгляд справи за місцем вчинення". Тобто, посадова особа в такому випадку має скласти протокол, опитати свідків, одержати пояснення від особи, яку притягують до відповідальності, і здійснити ряд інших процедурних дій, встановлених Кодексом про адміністративні правопорушення. І вже складений протокол відправити у відповідний орган, по-простому будемо говорити - в РВВС", - пояснив Шишкін.

КС також розтлумачив, що положення частини першої статті 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає, що "справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення", необхідно розуміти так, що використане в ньому словосполучення "за місцем його вчинення" визначає адміністративно територіальну одиницю, на яку поширюється юрисдикція відповідного органу, уповноваженого законом розглядати справу про адміністративне порушення.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України схвалила закон про запровадження системи автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: ПДР, штрафи, місці правопорушення, ДАІ, рішення КС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ