Чт, 2024-03-28, 12:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 24 » Рівень насильства в Афганістані найвищий з початку операції НАТО там, повідомляє Пентагон
14:57
Рівень насильства в Афганістані найвищий з початку операції НАТО там, повідомляє Пентагон
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Згідно з Пентагоном, рівень насильства в Афганістані досяг найвищого рівня з моменту початку операції НАТО в цій країні в 2001 році. Такі дані містяться в доповіді, представленій американським оборонним відомством на розгляд конгресу США. Пентагон готує доповіді про хід військової кампанії в Афганістані двічі в рік, передає Бі-Бі-Сі.

У новій доповіді мовиться, що число зіткнень військ коаліції з талібами виросло в чотири рази в порівнянні з 2007 роком, і наголошується завзятість бойовиків і їх уміння пристосовуватися до змінних умов.

- У Афганістані чекають результатів виборів на вулицях

Пентагон попереджає також, що Талібан уміло грає на побоюваннях місцевого населення з приводу того, що війська НАТО протягом найближчих декількох років покинуть Афганістан.

"Зусилля по підриву боєздатності повстанців, в першу чергу знищенням їх баз і каналів підтримки, що йдуть з Пакистану і Ірану, не увінчалися яким-небудь відчутним успіхом", - мовиться в доповіді оборонного відомства США.

При цьому Пентагон вважає, що військам коаліції вдалося добитися деякого прогресу в ході операцій в провінціях Гільменд і Кандагар, і що діяльність НАТО в Афганістані "починає приносити плоди". "Продовжують з'являтися свідоцтва опору бойовикам з боку місцевого населення, - наголошується в доповіді. - Є і інші ознаки позитивних змін, такі, як нові школи і поліцейські ділянки".

Проте доповідь Пентагону головну проблему бачить в поширеному серед афганців переконанні, що війська НАТО скоро покинуть країну і по суті передадуть владу Талібану.

"Талібан не є популярним рухом, - пишуть автори доповіді, - але він користується тим, що населення втомилося від слабкого уряду". "Сила Талібану полягає в поширеному серед населення Афганістану переконанні, що сили коаліції скоро покинуть країну, і що перемога талібів є неминучою", - попереджає Пентагон.

У Афганістані чекають результатів виборів на вулицях

Кандидати до парламенту Афганістану вивели на вулиці Кабула своїх прихильників в очікуванні остаточних результатів парламентських виборів, які повинні бути незабаром офіційно оголошені.

Раніше влада Афганістану скасувала підсумки голосування щодо 19 кандидатур в члени парламенту країни із-за доведеного підтасовування результатів.

Вибори, що відбулися 18 вересня 2010 року, були оточені чутками про корупцію і підтасовування голосів. Сім з 19 кандидатів вже є членами національного парламенту, який в цілому налічує 249 депутатських місць.

Нагадаємо, в даний час в Афганістані знаходяться 97-тисячний американський контингент і 48800 військовослужбовців з інших країн НАТО, серед яких 10 тисяч, - з Британії. Згідно з планом президента США Барака Обами, оголошеним ще в 2009 році, американські війська почнуть покидати Афганістан в 2011-му.

22 листопада, докладаючи в британському парламенті про результати саміту НАТО в Лісабоні, прем'єр-міністр Девід Кемерон дав тверді обіцянки вивести британські сили з Афганістану до 2015 року.

На цьому ж саміті було вирішено, що після наміченого на 2014 рік завершення виведення міжнародних військ з Афганістану НАТО залишить за собою роль підтримки уряду цієї країни. Президент Афганістану Хамід Карзай має намір повністю передати до 2014 року афганській армії і поліції контроль над безпекою в країні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 981 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ