Сб, 2024-04-20, 10:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 9 » Росія далі плавиться від спеки і задихається у смогу
11:50
Росія далі плавиться від спеки і задихається у смогу
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


Новий тиждень москвичі знову зустріли в обіймах пекельної спеки і смогу. Над містом, як і минулими вихідними, висить щільна димова завіса. Мешканці столиці вимушені змінювати спосіб життя, і тепер більшість з них проводить весь вільний час там, де є кондиціонер: у великих торговельних центрах, офісах або навіть в автомобілях, пише сьогодні NEWSru.com.
За неофіційними даними, смертність у Москві за ці дні зросла, порівняно з аналогічним періодом минулого року, принаймні в 2,5 раза. Дим від пожеж ускладнює екологічну обстановку не тільки в столиці, минулими вихідними смог огорнув Санкт-Петербург і Єкатеринбург.

За даними Метеобюро Москви, наближається погіршення екологічної ситуації в місті, зниження видимості місцями до 100 метрів. Як очікують синоптики, в понеділок буде побитий черговий, сьомий з черги за цей місяць, температурний рекорд.

Минулої суботи гранично допустимі концентрації чадного газу та інших отруйних речовин були перевищені вшестеро, у неділю - майже втричі. Напередодні міністр МНС Сергій Шойгу заявив, що торфовища, які все ще горять, можна загасити за п'ять-сім днів. Зараз у гасінні пожеж у Підмосков'ї зайняті майже сім тисяч людей і близько двох тисяч одиниць техніки.

Складна екологічна ситуація привела до того, що в Москві різко збільшилася смертність. І хоча в Росспоживнагляді ще минулого тижня визнали, що жителі столиці стали вмирати частіше, але точних цифр у відомстві так і не навели.

За відомостями співробітників столичних моргів і фірм ритуальних послуг, смертність в столиці зросла принаймні у 2,5 раза, порівнюючи з липнем і серпнем минулого року.

За словами лікарів, для самих співробітників "швидкої" зараз найважчі часи. Кондиціонерів в машинах немає, температура в салонах машин сягає 50 градусів. Іноді самі лікарі непритомніють.

Якщо хвору людину все ж таки забирають до лікарні, то там умови теж нестерпні: у палатах стоїть спека, бо немає кондиціонерів, в операційній температура піднімається вище +30 градусів.

За відгуками лікарів, серед померлих найбільше людей, у яких були проблеми з серцево-судинною системою. Серед померлих не тільки літні люди, а й чоловіки і жінки у віці від 38 до 45 років, які померли внаслідок важких фізичних навантажень у спеку. Наприклад, деякі не можуть відмовитися від традиційних ранкових пробіжок.

Багато іноземців скасовують заплановані туристичні поїздки до Москви і райони Росії, охоплені пожежами через небувалу спеку. МЗС Італії напередодні рекомендував своїм громадянам утриматися від поїздок. Німеччина тимчасово закрила своє посольство і консульський відділ у Москві. У вихідні частина дипломатичних співробітників відкликали Ізраїль, Австрія, Польща і Канада.

Тим часом столичні аеропорти минулими вихідними працювали за фактичною погодою. У п'ятницю та суботу у "Внуково" було затримано 19 рейсів, у "Домодєдово" - 21.

Як повідомили в Центральній диспетчерській службі, в понеділок столичні аеропорти працюють у штатному режимі. Видимість в районах аеропортів зросла від 850 метрів до 2 кілометрів.

У "Домодєдово" видимість становить 850 метрів. У "Шереметьєво" і "Внуково" до 2 км. Є невеликі затримки рейсів, але це відгомони раніше затриманих рейсів, зазначають в диспетчерській службі. Майже всі рейси, затримані напередодні, вилетіли. Петербурзький аеропорт "Пулково" також працює у штатному режимі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1151 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ