Чт, 2024-04-25, 11:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 31 » Росія знов стала мішенню терористів: вибухи в Кизлярі - 12 жертв
11:39
Росія знов стала мішенню терористів: вибухи в Кизлярі - 12 жертв
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


У дагестанському місті Кизлярі в Росії два вибухи прогриміли в середу з інтервалом у 20 хвилин. Як повідомляє РИА "Новости", загинули 12 людей, серед них начальник ОВД Віталій Ведерніков. Поранені 23 людини.
Вибухи сталися о 08.45 і о 09.05 за московським часом (07.45 і 08.05 за київським) біля будинку 6 по вулиці Московській. Був підірваний автомобіль за 300 метрів від будинків МВС, ФСБ і гімназії.

Спочатку вибухнула начинена вибухівкою машина "Нива". На місці вибуху утворилася вирва завбільшки 2 на 6 метрів. Коли на місце події прибули працівники МНС та міліції і зібралися люди, стався другий вибух. Як повідомляють джерела у МВС Росії, один із вибухів скоїв терорист-смертник, одягнений у форму міліціонера.

Обидва вибухи вчинили терористи-смертники, повідомляють у МВС Дагестану. Судячи з усього, перший з них перебував за кермом замінованого автомобіля, а другий, одягнений в міліцейську форму, підірвав себе у натовпі на місці першого теракту.

За попередніми даними, серед загиблих дев'ять співробітників правоохоронних органів, один слідчий СКП РФ і місцеві жителі. З-поміж убитих - начальник ВВС у Кизлярі.

"Приблизно о 8 годині 40 хвилин в Кизлярі, при виїзді автомашини з міського відділу внутрішніх справ, спрацював вибуховий пристрій. За попередніми даними, в машині перебували двоє співробітників органів внутрішніх справ. В результаті вибуху вони загинули, а також зазнали поранень місцеві жителі. Кількість жертв встановлюється", - йдеться у повідомленні Слідчого комітету при прокуратурі РФ.

За інформацією СКП, приблизно через 20 хвилин на місце події, де працювала слідчо-оперативна група, увірвався смертник, який був одягнений у міліцейський кітель, і привів у дію вибуховий пристрій, що мав при собі. "В результаті, за попередніми даними, загинули п'ятеро співробітників міліції, зокрема начальник Кизлярського відділу внутрішніх справ", - повідомляють правоохоронці.

Зараз на місці працюють рятувальні служби, медики і оперативно-слідча бригада. Обставини події з'ясовуються.

Слідчими органами Слідчого комітету при прокуратурі по Дагестану порушена кримінальна справа за статтями КК РФ - "Посягання на життя співробітника правоохоронного органу", "Незаконне придбання, зберігання і носіння зброї", "Незаконне виготовлення зброї і вибухових пристроїв", "Вбивство", "Замах на вбивство двох та більше осіб".

Декілька легкових автомобілів в результаті вибуху охоплені вогнем, на місці працюють пожежники. Пошкоджень зазнали розташовані неподалік будівлі і споруди. У школі вибиті шибки і пошкоджена частина даху.

Міністр внутрішніх справ РФ Рашид Нургалієв не відкидає, що кінцевою метою злочинців, що організували вибухи в Кизлярі, були цивільні об'єкти і підрозділи органів внутрішніх справ, передає "Інтерфакс-Україна". "Потрібно з'ясувати, куди прямував смертоносний вантаж. Поряд (з місцем вибуху) розташована школа, міські відділи внутрішніх справ і ФСБ", - заявив Нургалієв на нараді в середу в Москві.

Нургалієв також заявив про необхідність узяти під посилену охорону об'єкти життєзабезпечення Дагестану.

29 березня в Москві стався вибух у вагоні метро на станції "Луб'янка". Через півгодини бомба вибухнула у складі на станції метро "Парк культури". За останніми даними, жертвами терактів стали 39 людей.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1006 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ