Пт, 2024-04-19, 14:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 8 » Розум проти медіаманіпуляції: українців вчать не вірити ЗМІ і користуватися власним мозком. ВІДЕО
12:43
Розум проти медіаманіпуляції: українців вчать не вірити ЗМІ і користуватися власним мозком. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Від початку грудня в Інтернеті та на відеоекранах у Києві, Львові, Сімферополі, Рівному та Донецьку з’явився перший ролик у рамках інформаційної кампанії із медіаграмотності "Розум проти медіаманіпуляції".

Ролик під назвою "Щоб не пудрили мозок – користуйся ним" має на меті привернути увагу пересічних читачів, слухачів та глядачів до того, що інформацію зі ЗМІ треба сприймати критично й осмислено.

У столиці ролик можна побачити на відеобордах у центрі міста, а також на екранах усіх станцій метро. В інших регіонах ролики розміщено на відеобордах, екранах у супермаркетах, кафе, кінотеатрах. В інтернеті ролик можна побачити тут (http://www.youtube.com/watch?v=GqY1t07OP3Y). Другий ролик із медіаграмотності з’явиться всередині грудня.

Напередодні старту відеокампанії у Львові, Сімферополі, Рівному і Донецьку пройшли круглі столи на тему "Стандарти журналістики та проплачені медіаматеріали "джинса". На заходах медіаексперти з Києва й регіонів обговорили місію журналістики та те, яким чином можна протистояти цензурі і проплаченим матеріалам. Також учасники круглих столів окрему увагу звернули на потребу критичного й осмисленого ставлення до інформації від ЗМІ.

Експерти, журналісти та громадські діячі запевнили, що поруч із справжньою журналістикою, яка відповідає стандартам, існують зумисні медіаманіпуляції, які переслідують або політичні, або економічні цілі. Боротися з цим явищем можуть і журналісти, і пересічні споживачі інформації.

Журналісти мають дотримуватися стандартів журналістики: передусім це вичерпність інформації, баланс думок, відокремлення фактів від коментарів. А глядачі, читачі або слухачі мають навчитися розрізняти замовні проплачені матеріали (так звану джинсу) від питомо журналістських робіт. У цьому можуть допомогти як знання тих самих стандартів журналістики, так і користування багатьма джерелами інформації.

Кампанія "Розум проти медіаманіпуляції: інформаційна кампанія з медіаграмотності" реалізується Міжнародною громадською організацією "Інтерньюз-Україна" й Українським освітнім центром реформ за підтримки проекту "У-Медіа" "Інтерньюз Нетворк" та USAID.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1117 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ