Пт, 2024-04-19, 12:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 14 » Савченко слід перевести із "Матроської тиші" до лікарні, під пильний нагляд медиків, - українські лікарі
21:10
Савченко слід перевести із "Матроської тиші" до лікарні, під пильний нагляд медиків, - українські лікарі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Під час виходу з голодування Надія Савченко має перебувати під постійним наглядом лікарів. Про це 14 березня 2015 року заявила головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності "гастроентерологія", професор, член-кореспондент Національної академії наук України Наталія Харченко за підсумками огляду української льотчиці, передає "Українська правда".

"Загалом ми були у СІЗО, де утримується Надія, п'ять годин. На момент огляду стан у неї був задовільний. Вона дуже мужньо тримається", - повідомила Харченко.

За словами лікаря, українські медики детально вивчили документи, поспілкувалися з російськими лікарями.

"Увесь час виходу з голодування – а це стільки ж, скільки тривало саме голодування, - Надія має перебувати у лікарні під пильним наглядом медиків", - зазначила Харченко.

Вона також повідомила, що українські медики надали російським лікарям усі рекомендації з приводу правильного виходу з голодування Савченко.

Як повідомив адвокат льотчиці Марк Фейгін у коментарі радіостанції "Говорит Москва", лікарі дійшли висновку, що для виходу з голодування Савченко знадобиться близько двох місяців.

"Дуже довго тривав огляд, бесіда з медиками СІЗО, але попередні висновки тільки такі, що дійсно їй знадобиться близько двох місяців для виходу з голодування, спеціальне харчування. Показники її вселяють більше оптимізму, відновлення можливо", - зазначив Фейгін.

Серед українських лікарів, які оглянули Савченко, був заступник головного лікаря з медичних питань клінічної лікарні "Феофанія", лікар анестезіолог-реаніматолог Андрій Строкань та завідувач кафедри неврології Національного медуніверситету імені Олександра Богомольця, невропатолог, професор Лариса Соколова.

Як повідомлялося раніше, 14 березня делегації українських лікарів вдалося вперше оглянути Савченко.

Стан здоров'я Савченко задовільний, загрози її життю немає - українські лікарі

"Вихід з голодування завжди набагато небезпечніший, ніж навіть певний час голодування. У цьому виході були важкі нюанси, ми найбільше цього боялися, коли сюди їхали. Але на даний момент вона у відносно задовільному стані. Якщо це триватиме так, як є, то будемо сподівається, що все буде добре", - сказав Строкань.

Водночас, Харченко підкреслила, що на даний момент загрози для життя Савченко немає. "Загроза життю - гарантії дає Господь Бог. Я як лікар загрози для життя при триваючому виході з голодування, правильному виході, у Надії на сьогоднішній день не бачу", - сказала вона.

Харченко підкреслила, що одна з рекомендацій української сторони була, щоб весь період, поки Надія виходить з голодування, а цей період повинен дорівнювати часу голодування - це майже два місяці, вона повинна перебувати в лікарні під спостереженням лікарів з постійним моніторингом показників її здоров'я.

"Нам сьогодні вдалося поговорити і подивитися історію хвороби, поговорити з Надією Савченко. Перш за все я хочу сказати, що це дуже мужня жінка, яка не схильна розповідати про свої переживання або про свої відчуття. Стан у Наді, на щастя, задовільний, скарг на момент нашої розмови вона не висувала. Вона почала приймати їжу, і це дуже тривалий серйозний процес виходу з голоду. Вона це розуміє, потроху приймає їжу, на сьогоднішній день її стан дещо покращився, оскільки прийом їжі дає їй сили жити. Вона любить Україну і попросила переказати всім вітання", - сказала Харченко.

За її словами, російські лікарі на правильному шляху, і вони знайшли повне взаєморозуміння.

"Ми зустріли розуміння з боку лікарів. Ті питання, які на наш погляд, були не зовсім правильними, ми обговорили і знайшли єдину тактику, відкоригувавши хід виведення Наді з голоду. Я сподіваюся, що всі ці рекомендації будуть виконуватися", - сказала Харченко.

За її словами, вага у Савченко стала на кілька кілограмів більшою.

"Настрій у неї бойовий - вона оптиміст і боєць", - сказала лікар.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: лікарні, нагляд медиків, Савченко, Матроської тиші, українські лікарі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ