Ср, 2024-04-24, 01:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 30 » Школи йдуть на "морозні" канікули: навіть гуляти треба в 5 шарах одягу
12:31
Школи йдуть на "морозні" канікули: навіть гуляти треба в 5 шарах одягу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

З понеділка, 30 січня, через різке зниження температури в кількох областях України призупиняють навчання у школах та дитсадках.

Через сильні морози на позачергові канікули відправляють учнів 1-4 класів на Дніпропетровщині, скасовано навчання в школах і не працюватимуть дитячі садочки в Івано-Франківській області, передає "Радіо Свобода". 

У Полтаві в понеділок до школи не йдуть учні початкових класів, у вівторок до них приєднаються і старшокласники. У Житомирі навчання в школах скасовано з вівторка, 31 січня, по 3 лютого, а у Вінниці – з 30 січня по 3 лютого. У Луцьку канікули для учнів 1-4 класів триватимуть з 30 січня по 4 лютого, для учнів 5-11 класів – з 31 січня також по 4 лютого.

На цей період заборонено і проведення дитячих культурно-масових та спортивних заходів. У Києві закрити всі школи планують з 1 лютого. На Луганщині рішення про призупинення навчання в школах ухвалили ще минулого тижня.

Нагадаємо, раніше синоптики пообіцяли протягом перших п'яти днів лютого морози до -26 градусів удень і до -33 вночі.

Відпрацьовувати пропущені через морози заняття школярі не будуть

Через сильні морози у різних регіонах України сьогодні дітей молодших класів залишають вдома, але відпрацьовувати по суботах чи неділях за пропущені через морози заняття вони не повинні. Про це сказав голова Комітету ВР з питань науки і освіти Максим Луцький, передає УНН.

"МНС рекомендує за такого температурного режиму, як тепер, приблизно -20, призупинити діяльність шкіл і дитячих садочків. І це абсолютно правильно. Є чіткі рекомендації СЕС, щодо температурного режиму у навчальних закладах та садочка. А тим паче, якщо вони не витримуються. Дітей не можна тримати у холоді, і батьки мають розуміти це перш за все. Хоча я знаю, що не всі задоволені, особливо коли немає з ким залишити вдома дитину", - сказав Луцький.

Він також повідомив, що змушувати школярів відпрацьовувати по суботах чи неділях ніхто не буде.

"Адже в разі призупинення навчально-виховного процесу буде організовано дистанційну форму навчання. Також педагоги можуть використовувати і інтерактивні засоби. Тому немає підстав змушувати дітей відпрацьовувати", - додав співрозмовник агентства.

МОН: дошкільнятам можна гуляти за умови п'яти шарів одягу

У зв’язку з похолоданням Міністерство освіти і науки, молоді та спорту закликає дотримуватися температурного режиму у дошкільних навчальних закладах через подальше похолодання в країні і нагадує, що прогулянки дітей на вулиці допускаються при температурі не нижче - 16С, але за умови 5 шарів одягу. Про це повідомили у прес-службі відомства.

У Міністерстві нагадали, що відповідно до вимог санітарного законодавства в дошкільних навчальних закладах прогулянки на вулиці допускаються при температурі не нижче - 16С (для старших дітей – мінус 20С) і швидкості вітру не вище 3-7 м/сек, але за умови 5 шарів одягу на дитині, з них верхнім шаром має бути зимове пальто або шуба. Проте тривалість прогулянок скорочується.

Також температура повітря в приміщеннях дошкільних навчальних закладів повинна бути: у ігрових, приймальнях першої групи раннього віку не менше 23 градусів тепла; у ігрових, приймальнях другої групи раннього віку та першої молодшої групи – 22 тепла; у групових, роздягальнях дошкільних груп не менше 21 градуса. Температура повітря в спальнях ясельних груп повинна бути не менше 21 тепла; дошкільних груп і у залах для музичних та гімнастичних занять повинна бути не менше 19 тепла; у буфетних не менше 16 градусів.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: на морозні канікули
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ