Пт, 2024-04-19, 04:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Шпигун з ЦРУ підтримував зв'язок з російськими спецслужбами навіть із в'язниці
16:30
Шпигун з ЦРУ підтримував зв'язок з російськими спецслужбами навіть із в'язниці
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Колишній агент ЦРУ Гарольд Ніколсон, що відбуває тюремний термін за шпигунство на користь Росії, зізнався в тому, що з в'язниці він і далі контактував зі своїми російськими зв'язковими й отримував від них гроші, повідомляє Бі-Бі-Сі. Гарольд Ніколсон розповів, що використовував свого сина Натаніела для зв'язку зі співробітниками російських спецслужб і збору з них "пенсійних" за свої минулі послуги.

В понеділок, 8 листопада, в Портленді, штат Орегон, мав розпочатися новий процес над Гарольдом Ніколсоном, проте замість нього відбулося судове засідання, на якому Ніколсон і визнав себе винним. Як було сказано в суді, принаймні з 2000 року Ніколсон робив спроби зв'язатися з російською розвідкою через інших в'язнів, а влітку 2006 року він вирішив залучати свого сина Натаніела, якому було тоді 22 роки.

На черговому побаченні батько сказав йому, що у нього є якісь "друзі", які допоможуть їхній сім'ї поправити фінансове становище. Протягом наступних двох років Натаніел шість разів таємно зустрічався за дорученням батька з російськими розвідниками: двічі в Каліфорнії, двічі в Мехіко і по одному разу в Лімі та Нікосії. Сьома зустріч була призначена на грудень 2009 року в Братиславі, але Натаніела на той час вже заарештували.

Як заявив на засіданні в Портленді прокурор Двайт Холтон, "Гарольд Ніколсон зізнався не тільки в тому, що він знову зрадив свою країну, а й у тому, що він зрадив свою сім'ю, втягнувши сина Натаніела у свою злочинну схему з тим, щоб отримати більше грошей за свою минулу шпигунську діяльність".

Повідомляється, що Натаніел Ніколсон отримав від колишніх російських контактів батька назагал 47 тисяч доларів, які він передав своїм бабусі і дідусеві та іншим членам сім'ї.

Гарольд Ніколсон пропрацював у ЦРУ 16 років. У 1997 він зізнався в тому, що отримав від російських агентів 300 тисяч доларів за інформацію про співробітників ЦРУ - насамперед про тих, хто був пов'язаний з Росією. Ніколсон розповів, що з червня 1994-го по листопад 1996 року він надавав росіянам секретні документи, негативи і закриту інформацію, що містила ім'я нового резидента ЦРУ в Москві, склад московської резидентури і біографічну та іншу інформацію про інших американських розвідників і іноземних агентів.

У серпні 1997 року Ніколсон розписався в отриманні сповіщення про те, що ЦРУ і тюремне управління США контролюватимуть всі його контакти із зовнішнім світом. Всі його поштові відправлення відтоді прочитуються і копіюються ЦРУ. Всі його дзвінки йдуть через спеціальний номер ЦРУ у Вірджинії і записуються. Влада стверджує список осіб, яким дозволено приходити до нього у в'язницю на побачення, переписуватися з ним і передзвонюватися.

Прокурори рекомендували засудити 58-річного Ніколсона до восьми років позбавлення волі. Гарольд Ніколсон вже відбуває 23-річний термін у в'язниці Шерідан (штат Орегон) після того, як в 1997 році він зізнався у продажу Росії державних секретів США. Його син Натаніел визнав себе винним рік тому і тепер чекає на вирок.

Влітку міністерство юстиції США затримало 10 осіб, які також підозрювались у шпіонажі на користь Росії. Їм загрожувало тюремне ув'язнення терміном до 25 років. Всього до групи входять 11 людей - одинадцятий звинувачений був затриманий на Кіпрі. Одна з найвідоміших російських шпигунок - "Червона Анна" Анна Чапман, яку вислали до Росії із США, стала тепер моделлю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 822 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ