Чт, 2024-04-25, 18:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 18 » Син Каддафі Саїф аль-Іслам: спочатку розберемося з терористами, потім поговоримо про реформи
16:28
Син Каддафі Саїф аль-Іслам: спочатку розберемося з терористами, потім поговоримо про реформи
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

38-річний Саїф аль-Іслам Каддафі, ім'я якого колись пов'язували зі сподіваннями на реформи в Лівії, чітко заявив: він і його уряд нічого поганого не роблять і відступатися не збираються, пише The Washington Post. В інтерв'ю виданню другий син Муаммара Каддафі сказав, що світ став вести війну з Лівією, ґрунтуючись лише на чутках та пропаганді, передає журналіст Саймон Деньєр.

Слова Саїфа відображають безкомпромісну позицію лівійського уряду в період, коли на полі битв встановилася патова ситуація, а НАТО роздирають суперечки, зазначає газета. На початку квітня були натяки на те, що Саїф Каддафі зацікавлений в дипломатичному розв'язанні, але інтерв'ю демонструє: верхівка Тріполі не поспішає шукати політичний вихід.

Обама каже, що операція міжнародних сил врятувала життя незліченної кількості лівійців, бо перешкодила людям Муаммара Каддафі зчинити бійню в Бенгазі. "Але, на погляд Саїфа Каддафі, Обама все розуміє неправильно", - пише газета.

"Ми хочемо, щоб американці завтра ж прислали місію, яка з'ясує, що сталося в Лівії. Ми хочемо, щоб сюди приїхала Human Rights Watch і з'ясувала достеменно, що сталося. Ми не боїмося Міжнародного суду. Ми впевнені, що не вчинили жодних злочинів проти нашого народу", - сказав Саїф в інтерв'ю.

"Кожне слово вимовлялося пристрасно, з абсолютною переконаністю, кожне питання парирував версією подій, яка суперечить висновкам спостерігачів", - пише газета.

Противники його батька - жорстокі терористи і гангстери, керовані "Аль-Каїдою", і вони ось-ось впадуть через їхню роз'єднаність, сказав Саїф. Свідчення, що його війська обстріляли мирних демонстрантів і вбили сотні людей, Саїф назвав абсолютно брехливими. "ЗМЗ, ЗМУ, ЗМУ - йдіть атакувати Ірак. Мирні громадяни, мирні громадяни, мирні громадяни - йдіть атакувати Лівію. Все те ж саме", - зауважив Саїф.

"Ніхто на Близькому Сході, надто в Лівії, не думав, що президент Обама одного разу нападе на Лівію або іншу арабську країну. Це був сильний шок, сильний шок для всіх, навіть для мого батька", - сказав Саїф.

"Репутація Саїфа Каддафі за кордоном зіпсувалася так само стрімко", - зауважує газета. У нього було багато друзів на Заході, але коли почалося повстання, він поклявся у телезверненні воювати до останньої людини. "Ця промова розвіяла на Заході останні надії на розрив сина з урядом його батька, і в недавньому інтерв'ю він не висловлює жалю у зв'язку з нею", - пише видання.

За іронією долі, за останні 10 років Саїф залучив в уряд багато реформаторів, і деякі з них тепер грають провідну роль в Перехідній національній раді повстанців. "Можливо, цей факт частково пояснює, чому молодий Каддафі так жадає підкреслити своє реноме націоналіста", - пише газета. "Добровольці пишуть мені з фронту:" Після перемоги тобі, Саїфе, не буде місця у нас у Лівії. Всі сталося через тебе. Ці злочинці, ці зрадники були твоїми друзями, ти їх сюди привів ", - повідав Саїф в інтерв'ю. Самі перебіжчики кажуть, що не можуть підтримувати режим, що застосовує крайні силові заходи проти народу, нагадує газета.

За версією Саїфа Каддафі, в Місураті армія лише викурює з міста терористів, зовсім як російська армія в Грозному або американці в іракській Фаллуджі. "Це практично те ж саме. Я не визнаю, що лівійська армія вбивала мирне населення. Цього не було. І ніколи не буде", - сказав Саіф.

"За його словами, Сполученим Штатам слід не атакувати Лівію, а допомогти їй у боротьбі з "Аль-Каїдою". Потім, коли з Місурати і Бенгазі виженуть "терористів", настане час поговорити про національне примирення і демократію з новою конституцією, яка зведе роль Муаммара Каддафі до "символічної", - переказує газета слова Саїфа. Варто звільнитися від терористів і збройного ополчення, і все владнається, сказав Саїф.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1029 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ