Сб, 2024-04-20, 17:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 4 » Сини Каддафі розробили план усунення батька від влади. А сам лідер нібито шукає мирного розв'язання конфлікту
21:35
Сини Каддафі розробили план усунення батька від влади. А сам лідер нібито шукає мирного розв'язання конфлікту
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
.

Сини лідера лівійської Джамахірії Муаммара Каддафі розробили план відсторонення батька від влади і переходу Лівії до демократичних реформ, передає Lenta.ru з посиланням на The New York Times.

За даними видання, авторами плану повалення Каддафі є Саїф аль-Іслам і Сааді аль-Каддафі. Варто зазначити, що раніше Саїф аль-Іслам неодноразово виступав на підтримку батька і представляв інтереси офіційної влади Лівії. Сааді є командувачем спеціальними силами Лівії, у минулому був професійним футболістом. Обидва раніше фігурували в списку головних претендентів на пост лідера Лівії після відходу Муаммара Каддафі від справ.

- Італія стала третьою країною світу, яка визнала уряд лівійських повстанців
- У ЄС наполягають на відставці Муаммара Каддафі, а повстанці просять "розібратися" з його снайперами
- Каддафі шукає мирного розв'язання лівійського конфлікту за допомогою Греції

У чому конкретно полягає план синів лівійського лідера, не уточнюється. Муаммар Каддафі, як і раніше, не збирається припиняти протистояння з повстанцями і впевнений, що за розпалюванням громадянської війни в Лівії стоять іноземні ісламісти.

Як зазначає газета, повстанці в Лівії досі наполягали на більш радикальному підході до зміни влади в Джамахірії, що передбачає повне усунення від керівництва країною представників родини Каддафі. За словами одного зі співрозмовників газети, схоже, сам Каддафі готовий піти за пропонованим його дітьми планом.

Непрямим підтвердженням існування плану синів Каддафі стало повідомлення про візит помічника Саїфа аль-Іслама Мохаммеда Ісмаїла у Лондон. За даними газети, радник представив дипломатичним колам Великобританії план, згідно з яким влада в Лівії перейде до Саїфа аль-Іслама, а потім у країні буде проведено демократичні реформи. Також раніше стало відомо, що з Лівії до Великобританії втік міністр закордонних справ Муса Куса.

Видання пише, що Каддафі після зради і втечі до Великобританії одного з найближчих соратників - міністра закордонних справ Муси Куси, більшою мірою покладається на своїх сімох синів, ніж раніше. Він сприймає їх як помічників, воєначальників і державних діячів.

Однак, на думку спостерігачів, ініціатива, що просувається двома синами лівійського диктатора, може наштовхнутися на суперечності, які існують у взаєминах між його дітьми, зазначає ИТАР-ТАСС. Адже серед дітей полковника немає єдності в питанні управління країною: Саїф аль-Іслам і Сааді схиляються до можливості проведення економічних і політичних реформ за західним зразком, тоді як їхні брати Хаміс і Муатасім Білляхі вважаються прихильниками жорсткої політики та противниками будь-яких компромісів.

Неназване дипломатичне джерело в інтерв'ю агентству Reuters застерегло, що подібне рішення з передачі Каддафі владних повноважень одному зі своїх синів може призвести до розколу Лівії.

Як вважають експерти, пропозиції про мирну передачу влади є останньою ознакою того, що уряд Каддафі, можливо, відчуває тиск після двох тижнів авіаударів союзників, які серйозно підірвали перевагу армії в техніці перед повстанцями.

Всього у Каддафі семеро синів, майже всі вони задіяні в органах влади в Лівії або в керівництві збройними силами. Саїфа аль-Іслама раніше неодноразово називали одним з найбільш прозахідних лівійських політиків.

Каддафі шукає мирного розв'язання лівійського конфлікту за допомогою Греції

Влада Лівії намагається залагодити ситуацію навколо країни мирним шляхом, заявив голова МЗС Греції Дімітріс Друцас після переговорів в Афінах з емісаром лівійського лідера Муамара Каддафі, передає Бі-Бі-Сі.

"З того, що говорив посланник Лівії, видається, що режим шукає рішення", - сказав Друцас. "Задля досягнення миру і стабільності в регіоні потрібно буде докласти серйозних зусиль", - додав голова МЗС Греції.

3 квітня ввечері в Афінах відбулася зустріч прем'єр-міністра Греції Йоргоса Папандреу і заступника глави МЗС Лівії Абделаті аль-Обеїду. За оцінками місцевих оглядачів, Тріполі хоче інтенсифікації зусиль з дипломатичного врегулювання кризи в Лівії.

Як підкреслив Друцас, слід продовжити зусилля щодо "політичного і дипломатичного" розв'язання проблеми. "Ми перебуваємо в контакті з усіма нашими партнерами і союзниками, ми їх поінформуємо про наші нинішні контакти, а також про ідеї і пропозиції Греції", - сказав міністр.

Як повідомляє агентство Reuters, прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу за минулі два дні обговорював ситуацію по телефону як з представниками лівійської влади в Тріполі, так і з лідерами Катару, Туреччини і Великобританії. Протягом багатьох років Греція підтримувала добрі стосунки з режимом Каддафі.

Громадянська війна в Лівії, яка поставила під загрозу існування режиму Муаммара Каддафі, почалася в середині лютого 2011 року. 19 березня у конфлікт втрутилася авіація сил країн-членів НАТО і їхніх союзників. 27 березня командування всіма військовими операціями міжнародних сил в Лівії перейшло до НАТО.

Повстанці, які виступають проти режиму Каддафі, базуються в місті Бенгазі, де організовано Національну перехідну раду. Революціонери стверджують, що готові піти на перемир'я з офіційною владою країни у разі висилки всіх іноземних найманців за кордон і виведення урядових військ із західних міст Лівії.

У свою чергу всі учасники міжнародної конференції щодо Лівії, що відбулася 29 березня в Лондоні, дійшли єдиної думки - Каддафі слід відмовитися від влади і покинути батьківщину. Голова британського уряду Девід Кемерон, постпред США при ООН Сьюзан Райс і французький міністр закордонних справ Ален Жюппе також не відкинули можливості надання військової допомоги силам лівійської опозиції.

Тимчасом, за даними служб розвідки Альянсу, є інформація про можливу присутність серед лівійських опозиціонерів прихильників "Аль-Каїди".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 908 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ