Ср, 2024-04-24, 16:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 28 » Скандал у Франції: пігулки для схуднення фірми, до якої причетний Саркозі, вбили 2 тисячі людей
18:55
Скандал у Франції: пігулки для схуднення фірми, до якої причетний Саркозі, вбили 2 тисячі людей
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Лікарський препарат "Медіатор", відомий як "чарівні пігулки" для схуднення, такий популярний останніми роками у Франції, спричинив смерть кількох тисяч громадян.

"Медіатор", який спочатку призначали людям, які страждають на ожиріння і діабетикам, з'явився на прилавках аптек 1979 року, і відтоді лікарі виписали приблизно п'ять мільйонів рецептів на ці ліки.

Протягом майже тридцяти років медики видавали рецепти на ці небезпечні ліки, виробництво яких субсидувалося МОЗ країни, абсолютно здоровим чоловікам і жінкам, охочим зменшити апетит.

Згідно зі звітом експертів, жертвами цього препарату стало понад 2000 осіб, ще 3500 отримали в результаті вживання цих ліків низку хвороб, передає NEWSru.co.il.

До складу "Медіатора" входить, серед інших інгредієнтів, речовина бенфлорекс, яка може спровокувати потовщення серцевих клапанів, втому, задишку і викликати низку інших небажаних наслідків.

В світлі цих викриттів МОЗ Франції опинилося під вогнем критики. Від чиновників вимагають відповіді, чому були проігноровані рекомендації експертів, які наголошували на небезпеці застосуванні "Медіатора".

"Медіатор" заборонили до продажу в квітні 2009 року - після того, як відомий пульмонолог Ірен Фрашон виявила і довела зв'язок між вживанням цих ліків і виникненням серцевих захворювань.

Журналісти провели власне розслідування, внаслідок чого з'ясувалося, що на чиновників чинили тиск власники компанії Servier, одного з провідних фармакологічних концернів країни, що отримували від продажу цього препарату гігантський прибуток.

Цікаво, що в цій компанії працював адвокатом чинний президент країни Ніколя Саркозі. Торік він вручив вищу нагороду країни, орден Почесного легіону, засновникові цієї компанії докторові Жаку Серв'є.

Голова МОЗ Франції Ксав'є Бертран планує створити комісію з розслідування, а видання Le Figaro готується подати до суду на компанію Servier, яку звинувачує в "ненавмисних масових вбивствах".

Зазначимо, що ще рік тому російські лікарі попереджали, що пігулки і біодобавки для схуднення, які масово продаються також і в Україні, мають психотропну дію на організм, а також руйнують внутрішні органи – печінку, нирки.

А два роки тому Американська адміністрація з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами (FDA) виявила в біодобавках для схуднення, зокрема, в добавках "Лі Да", пурген, збуджувальні речовин і канцероген.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1123 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ