Чт, 2024-03-28, 10:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Червень » 14 » Скасувати рішення про визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії - Європарламент вимагає від Москви
15:42
Скасувати рішення про визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії - Європарламент вимагає від Москви
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Європарламент вимагає від Москви скасувати рішення про визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії

Європейський парламент в резолюції, ухваленій в четвер у Страсбурзі, заявив про свою беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії і зажадав, щоб Росія скасувала своє рішення про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії.

Європарламент також вимагає, щоб "Російська Федерація припинила окупацію грузинських територій Абхазії і Цхінвальського регіону/Південної Осетії та повністю поважала суверенітет і територіальну цілісність Грузії, а також недоторканність її міжнародно визнаних кордонів і припинила де-факто інтеграцію обох регіонів у російську адміністрацію".

Європейські депутати закликали Росію визнати, що "принципи, закріплені в Статуті ООН, Гельсінському Заключному акті 1975 року й Паризькій хартії ОБСЄ 1990 року, є наріжними каменями мирного європейського континенту".

У документі звертається увага на те, що суверенітет, незалежність і мирне врегулювання суперечок - це ключові принципи європейської безпеки, і підкреслюється, що вирішення конфліктів у Грузії має велике значення для підвищення безпеки і стабільності європейського континенту в цілому.

Парламентарі ЄС вважають, що "ці конфлікти і окупація грузинських територій залишаються потенційною загрозою суверенітету інших європейських країн".

Також підкреслюється "необхідність беззастережного виконання Російською Федерацією всіх положень угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, зокрема зобов'язання з виведення всіх своїх збройних сил з території Грузії".

Європарламент "підтверджує тверду прихильність ЄС сприяння мирному вирішенню російсько-грузинського конфлікту з використанням всіх наявних в його розпорядженні інструментів в рамках комплексного підходу".

У документі міститься заклик до Росії надати наглядовій місії ЄС "безумовний доступ до грузинських територій Абхазії та Цхінвальського регіону/Південної Осетії відповідно до її мандату" і нагадування, що ця місія є "єдиною постійною міжнародною присутністю на місцях, надаючи об'єктивну інформацію про ситуацію".

Резолюція закликає Росію "забезпечити безпечне і гідне повернення внутрішньо переміщених осіб і біженців до своїх домівок і безперешкодний доступ на місця міжнародних механізмів контролю за дотриманням прав людини".

Європарламент засудив "підривну політику пропаганди, дезінформації та проникнення в засоби масової інформації, спрямовану на ослаблення демократії і суспільства в Грузії; дискредитацію інститутів, маніпуляцію громадською думкою; поширення неправдивих повідомлень, що підживлюють соціальну напруженість і сприяють загальній недовірі до засобів масової інформації".

У документі Європарламенту підкреслюється, що "міжнародна спільнота як єдиний засіб забезпечення мирного врегулювання конфліктів у Грузії і запобігання таких конфліктів по сусідству має дотримуватися послідовної, скоординованої, єдиної і твердої позиції".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 708 | Додав: adminA | Теги: Європарламент, визнання незалежності Абхазії та Пі, скасування рішення, москва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ